Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

 

Kuvassa vasemmalla Apple Watch Series 5 -kello ja vasemmalla Nike Series 5 -kello.Kuvassa vasemmalla Apple Watch Series 5 -kello ja vasemmalla Nike Series 5 -kello.

 

Uusimmat Apple Watchit on nyt julkaistu, ja löydät ne verkkokaupastamme. Tässä artikkelissa esittelen Series 5:ttä sinulle hiukan lähemmin.

 

Tuttu Apple Watch -ulkoasu 

 

Apple Watch Series 5 tarjoaa mahdollisuuden persoonalliseen kelloratkaisuun, sillä siihen on saatavilla niin nahkaisia, nailonisia, heijastuspintaisia, metallisia kuin kaiken kestäviä fluoroelastomeerisiä rannekkeita laajassa värikirjossa. Muotoilu jatkaa tuttua Apple Watch -linjaa kellotaulun suorakaiteen muodolla. Kelloja on saatavilla kahta eri kokoa, 40 mm ja 44 mm näytön koolla.

 

Kuten rannekkeita, voit muokata myös kellotaulua haluamasi kaltaiseksi. Perinteisten kronologisten ja digitaalisten lisäksi valikoitavissa on lukemattomia vaihtoehtoja, ja voit valita kellotauluun haluamiasi lisäominaisuuksia ja pikakomentoja kellotaulunäkymästä riippuen jopa maksimissaan yhdeksän kappaletta, ja siten näet kaiken tärkeimmät tiedot nopeasti yhdellä ranteen liikkeellä.

 

Uusi ominaisuus Always-on Retina -näyttö pysyy aina päällä, sitä ei siis tarvitse erikseen aktivoida käden heilautuksella tai kellotaulun sipaisulla, vaan näet kellonajan ja muut tiedot aina nopealla vilkaisulla. Tämä ominaisuus saattaa helpottaa käyttöä erityisesti kuntoillessa, kun kumpikin käsi on kiinni tangossa, painoissa, liikkeessä.

 

Valmistaja kertoo, että Apple Watch 5:ssä käytetään 7000-sarjan avaruustason alumiinia, joka on erittäin vahva ja kevyt materiaali. Tämä yhdistelmä kuulostaa käyttäjää ajatellen lupaavalta. Samaa seosta on käytetty esimerkiksi iPhone XR:ssä. Kuluttajille merkitsee nykyään entistä enemmän ympäristön kuormitus, kierrätettävyys ja ekologisuus, ja siksi onkin mukavaa kertoa, että kellon alumiini on 100% kierrätettyä iPhonen valmistusprosessin ylijäämämateriaalia.

Apple Watch 5 Series -kellon metallisia rannekkeita.Apple Watch 5 Series -kellon metallisia rannekkeita.Kun sisältö ratkaisee

 

Kello toimii nykyään niin monena! Se taipuu ajan- ja suunnannäyttäjän lisäksi puhelimeksi, henkilökohtaiseksi urheiluvalmentajaksesi ja terveydentilantarkkailijaksi, tiedonkerääjäksi, lompakoksi, kalenteriksi, jukeboksiksi, kirjastoksi.

 

Verrattuna edeltäjiinsä, löytyy uusista Series 5 -kelloista uutena ominaisuutena kompassi. Jos harrastat maastojuoksua, luontoretkiä, samoilua, vaeltamista, sienestystä tai marjastusta, on kompassi hyvä turva, jotta osaat tiesi takaisin lähtöpisteeseen siinäkin tilanteessa, että meinaat mennä hukkaan ja oma sisäinen suuntavaistosi menee sekaisin.

 

Älykellot toimivat monille ennen kaikkea urheilusuoritusten mittaajana ja kerääjänä. Pystyt seuraamaan kehitystäsi omassa lajissasi, tekemään liikunnasta tavoitteellisempaa tai hakea päivittäiseen hyötyliikuntaan uuden tvistin, ”sitä jotakin”, mikä tekee liikkumisesta mukavaa ja seuraavasta sporttihetkestä odottamisen arvoisen. Apple Watch Nike -kellossa on oman Nike-kellotaulun lisäksi oma Nike Run Club -sovellus, joka on erityisesti juoksijoille hyvä kumppani. EKG-sovellus seuraa sydämenrytmiäsi, ja voit senkin tarkistaa kellon näytöltä. Eikö kuulostakin hyvältä valmentajalta? 

 

Kellosta löytyy Applen laitteista tuttu Siri-toiminto, eli puheentunnistin. Se esimerkiksi aloittaa puhekomennolla treeniharjoituksen kellossasi ja hakee haluamaasi tietoa netistä. Akun Apple kertoo kestävän kellossa 18 tuntia. Vielä yksi mainitsemisen arvoinen ominaisuus on melu-sovellus, eli kello kertoo milloin melutaso on sitä luokkaa, että se saattaa vaikuttaa kuuloon. 

 

Värivaihtoehdot ovat vaaleanpunainen, kulta, hopea ja harmaa. Watch Nike Series -kellojen värit ovat harmaa ja hopea. 

 

Multi-palvelu ja eSIM mahdollistavat puhelimen kotiin jättämisen

 

Uudet Series 5 -kellot mahdollistavat liikkumisen ilman puhelinta, sillä niistä löytyy eSIM-ominaisuus. Se on laitteeseen sisäänrakennettu sähköinen SIM-kortti, joka muodostaa kelloon oman mobiiliyhteyden. Voit jatkossa jättää puhelimen halutessasi kotiin vaikkapa treenien tai koiran ulkoilutuksen ajaksi, ja olet silti saavutettavissa ja käytössäsi on monet puhelimesi toiminnot. 

 

Kellon mobiiliyhteys toimii ­Telian puhelinliittymän rinnalla, ja numero on sama sekä puhelimessa että älykellossa. Telian asiakkaana voit ottaa Apple Watch -kelloon suunnitellun Multi-palvelun helposti käyttöön suoraan iPhonesi Watch-sovelluksella osoitteessa telia.fi/applewatch.

 

Katso alta klikkaamalla kellojen tekniset tiedot:

 

Lue lisää
Apple Watch Series 5 44 mm Apple Watch Series 5 40 mm
44 mm kuori 40 mm kuori
368 x 448 pikselin näyttö 324 x 394 pikselin näyttö
Näytön ala 977 mm² Näytön ala 759 mm²
Aina päällä oleva, 10,7 mm ohut Retina-näyttö Aina päällä oleva, 10,7 mm ohut Retina-näyttö
Sähköinen sykeanturi ja EKG1 Sähköinen sykeanturi ja EKG1
Toisen suku­polven optinen sykeanturi Toisen suku­polven optinen sykeanturi
Kompassi Kompassi
Kaatumisen­tunnistus Kaatumisen­tunnistus
64‑bittinen, 2-ytiminen S5-prosessori (jopa kaksi kertaa nopeampi kuin S3-prosessori) 64‑bittinen, 2-ytiminen S5-prosessori (jopa kaksi kertaa nopeampi kuin S3-prosessori)
Digital Crown ja tuntopalaute Digital Crown ja tuntopalaute
GPS, GLONASS, Galileo ja QZSS GPS, GLONASS, Galileo ja QZSS
Kompassi Kompassi
Barometrinen korkeus­mittari Barometrinen korkeus­mittari
Vedenpitävä 50 metriin saakka Vedenpitävä 50 metriin saakka
Kansainväliset hätäpuhelut ja Hätätila SOS Kansainväliset hätäpuhelut ja Hätätila SOS
Kiihtyvyys­anturi mittaa jopa 32 G:n kiihtyvyyksiä Kiihtyvyys­anturi mittaa jopa 32 G:n kiihtyvyyksiä
Gyroskooppi Gyroskooppi
Ympäristön valoisuuden tunnistin Ympäristön valoisuuden tunnistin
Kaiutin Kaiutin
Mikrofoni Mikrofoni
Apple Pay Apple Pay
GymKit GymKit
32 Gt tallennustilaa 32 Gt tallennustilaa
Keramiikka- ja safiirilasitausta Keramiikka- ja safiirilasitausta
LTPO OLED aina päällä oleva Retina ‑näyttö Force Touchilla (kirkkaus 1 000 nitiä) LTPO OLED aina päällä oleva Retina ‑näyttö Force Touchilla (kirkkaus 1 000 nitiä)
S5-siru ja 64‑bittinen 2-ytiminen prosessori S5-siru ja 64‑bittinen 2-ytiminen prosessori
Applen langaton W3-siru Applen langaton W3-siru
LTE ja UMTS3 LTE ja UMTS3
Wifi 802.11b/g/n 2,4 GHz Wifi 802.11b/g/n 2,4 GHz
Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0
Sisään­rakennettu ladattava litium­ioniakku Sisään­rakennettu ladattava litium­ioniakku
Magneettinen latauskaapeli Magneettinen latauskaapeli
USB-virtalähde USB-virtalähde+A17A16:B34A1A18:B34

 

 

Kellot ovat nyt saatavilla ennakkotilauksena verkkokaupassamme!

 

Lue myös: 

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-Apple-Watch-Series-5/ba-p/193209
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.