Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Samsung-Galaxy-Fold.jpg

 

 

Samsungin ensimmäistä taittuvanäyttöistä älylaitetta on saatu odotella jo jonkin aikaa. Foldin oli tarkoitus saapua markkinoille jo kevääksi, mutta valmistaja palautti mallin suunnittelupöydälle ja teki siihen vielä muutamia parannuksia. Nyt viimeiset viilaukset on tehty ja laite on vihdoin saatu myyntiin verkkokauppaamme sekä valikoituihin Telia Kauppoihin. Koska vastaavanlaista puhelinta ei vielä ole ollut markkinoilla, sitä ei voi verrata Samsungin tai minkään muunkaan merkin aiempiin malleihin. Kyseessä on siis todellakin esittelyn arvoinen uutuuslaite!

 

Laadukas ja tyylikäs kokonaisuus

 

Ensivaikutelmaltaan Fold näyttää erittäin tyylikkäältä, viimeistellyltä sekä jykevältä.Puhelin on rakenteeltaan kiillotettua lasia ja alumiinia ja saranapuolta peittää pyöristetty alumiinilista.

 

Mitoiltaan puhelin on melko kapea ja käteen sopiva. Siinä on kaksi näyttöä, toinen kannessa ja toinen sisällä. Kannen 4,58” Super AMOLED -näyttö on tarkoitettu perustoimintoihin mutta sillä onnistuu toki samat toiminteet kuin isommallakin näytöllä. Kun laite taitetaan auki, avautuu sen varsinainen erikoisuus, 7,3” Dynamic AMOLED -näyttö. Tällöin kannen näyttö sammuu ja auki ollut sisältö siirtyy automaattisesti sisäpuolen näytölle.

 

Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen sivuun, peukalolle luonnolliseen kohtaan ja näin lukituksen voi avata samalla kun puhelimen ottaa käteen. Värivaihtoehdot ovat Space Silver sekä Cosmos Black.

 

Infinity Flex -näyttö mullistaa katselukokemuksen

 

Galaxy Foldissa on täysin uudenlainen, 7,3” Infinity Flex – taittuva näyttö, jonka valmistuksessa on hyödynnetty uusia näyttö- ja materiaaliteknologioita. Se koostuu useasta ohuesta kerroksesta, jotka tekevät näytöstä taipuisan. Näyttöä suojaa lisäksi reunan alle ylettyvä polymeerikalvo. Laitteen näyttöominaisuuksia on kehitetty siten, että silmät rasittuisivat sinivalosta mahdollisimman vähän. Laitteessa ei ole erillistä sinivalosuodatinta vaan näyttötekniikka itsessään vähentää haitallista sinivaloa. Näin värien vahvuus säilyy, mutta silmien rasitus vähenee.

 

Integroidun laitteisto- ja ohjelmatekniikan ansiosta näytöllä on mahdollista käyttää kolmea sovellusta samanaikaisesti. Voit siis esim. viestitellä ystäväsi kanssa WhatsApp -sovelluksessa, etsiä tietoa googlesta ja katsoa videota. Isosta näytöstä on hyötyä monenlaisissa tilanteissa, kuten kartan selaamisessa, videoiden katselussa, pelaamisessa, kuvien muokkaamisessa ja miksipä ei myös kuvatessakin.

 

Samsung_Galaxy_Fold_telia.png

 

Älykästä kuvaamista kuudella kameralla

 

Galaxy Fold on varustettu peräti kuudella kameralla, joten kuvaaminen onnistuu jokaisessa laitteen asennossa. Kannesta löytyy 10 megapikselin selfiekamera f2.2-aukolla. Takana kameroita on vastaavasti kolme. Pääkamerana toimii 12 megapikselin laajakulmakamera optisella kuvanvakaimella, automaattitarkennuksella ja vaihtuvalla f/1.5-2.4 aukolla. Toinen kameroista on 12 megapikselin telekamera kaksinkertaiselle optisella zoomilla, f/2.4-aukolla, optisella kuvanvakaimella ja automaattitarkennuksella. Kolmas takakameroista on 16 megapikselin ultra laajakulmakamera f/2.2 aukolla. Kun puhelin avataan, on sisänäytössä vielä toinen 10 megapikselin selfiekamera f/2.2-aukolla sekä kahdeksan megapikselin RGB-syvyyskamera.

 

Etu- ja takapuolen selfiekamerat hyödyntävät edistynyttä segmentointiteknologiaa. Se tarkoittaa sitä, että kamera tunnistaa kasvosi automaattisesti ja antaa mahdollisuuden muuttaa tarkennusta, terävyyttä ja syväterävyyttä. Myös taustan sumennus bokeh-efektillä on käytettävissä tarvittaessa.

 

Takakameroiden apuna on älykäs Scene Optimizer kuvausavustaja, joka tunnistaa ympäristön ja kuvauskohteen ja korostaa niiden parhaita puolia. Kun kamera tunnistaa kohteen, se muuttaa asetuksia automaattisesti paremman kuvan saamiseksi.

 

Suorituskykyä – tehokkuutta – nopeutta

 

Galaxy Foldin sydämenä sykkii 64 bittinen Octa Coren prosessori. Kahdeksanytiminen prosessori käsittelee jouhevasti korkearesoluutioisia videoita ja pelejä, joissa on paljon grafiikkaa tyhjentämättä kuitenkaan akkua. Octa Coren ansiosta myös puhelimen latausaika on nopeampi. 

 

Erityismaininnan Galaxy Fold saa kaksikennoisesta tupla-akusta. Sen virransäästötila oppii käyttötapojasi voidakseen hallita akun kestoa parhaalla mahdollisella tavalla. Akut on sijoitettu puhelimen molemmille puoliskoille ja yhteensä niistä löytyy tehoja 4380 mAh:n verran.

 

Galaxy Fold tukee langatonta latausta ja sillä voi myös ladata muita laitteita langattomasti, jotka tukevat langatonta latausta. Tällaisia ovat esim. Samsungin omat Galaxy Buds -kuulokkeet ja Galaxy Watch älykellot.

 

Tekniset tiedot

 

  • Mitat:
   • Suljettuna 160.9 x 62.9 x 15.7 mm – paksuus 17.1 mm
   • Avattuna 160.9 x 117.9 x 6.9 mm – paksuus 7.6 mm
  • Paino: 276 g
  • Näyttö:
   • Etukansi: 4,6” HD+ Super AMOLED
   • Päänäyttö: 7,3” QXGA+ Dynamic AMOLED
  • Resoluutio:
   • Etukannessa 1260 x 720
   • Päänäytössä 2152 x 1536
  • Suoritin: 64-bit Octa-Core
  • RAM-muisti: 12 Gt
  • Tallennustila: 512 Gt
  • Takakamera: 12 MP (pääkamera/laajakulma) + 16 MP (ultralaajakulma) + 12 MP (tele)
  • Etukamera: 10 MP (f/2.2)
  • Päänäytön kamera: 10MP + 8MP (syvyys)
  • Akku: 4380 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android Pie 9.0
  • SIM-kortti: eSIM + Nano-SIM

 

Muuta huomioitavaa

 

 • Valmistaja mainitsee sivuillaan useamman kerran että laite sisältää magneetteja ja tämän vuoksi se on syytä pitää turvallisella etäisyydellä esineistä, johon magneetit voivat vaikutta. Tällaisia ovat esim. luottokortit, kulkukortit, pysäköintikortit ja lääkinnälliset laitteet.
 • Samsung kehottaa käyttäjiä varovaisuuteen, teräväreunaiset esineet voivat vahingoittaa herkkää näyttöä.

 

 

Galaxy Fold Premier Service -palvelusta apua ja ohjeistusta

 

Muista puhelinmalleista poiketen Samsungilla on käytössä nimenomaan Foldin ostajalle erillinen maksuton Galaxy Fold Premier Service -lisäpalvelu. Se tarkoittaa sitä, että Fold Concierge -tukipalvelu on käytettävissä 24/7. Jos puhelin vaurioituu, voi korjaukseen hyödyntää ilmaista Samsung Care+ for Galaxy Fold -vakuutusta. Vakuutus kattaa yhden korjauskerran valtuutetussa Samsung-huoltoliikkeessä. Vakuutus on voimassa vuoden ostopäivästä kunhan laite on rekisteröity 30 päivän sisällä ostopäivästä. Lisätietoja sekä täydet vakuutusehdot löydät valmistajan sivuilta.

 

Premier Service -palvelun lisäksi puhelimen mukana toimitetaan ohut Slim Cover -kotelo, joka on valmistettu erityisestä aramidikuidusta sekä Samsungin omat Galaxy Buds -kuulokkeet.

 

Puhelin on tilattavissa verkkokaupastamme ja nähtävillä sekä ostettavissa seuraavista Telia Kaupoista: Vantaa Jumbo, Raisio Mylly, Oulu Valkea ja Helsinki Citycenter. Mitä odotuksia sinulla on tälle ennennäkemättömälle uutuuslaitteelle? 

 

Lue myös:

 

- Esittelyssä Samsung Galaxy Buds -bluetooth kuulokkeet

- Esittelyssä Samsung Galaxy Watch Active 2 - odotettu uutuus tuo tuen 4G:lle ja eSIM:lle

- Esittelyssä Samsung Galaxy Note 10 ja Note10+ - tehoa ja kokoa vaativan käyttäjän tarpeisiin

 

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Esittelyssa-taittuvanayttoinen-Samsung-Galaxy-Fold/ba-p/194993
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇