Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuulokkeet_Telia.png

 

Kuulokkeita löytyy nykyään useita malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Minkälaiset kuulokkeet sitten olisivat itselle oikea valinta? Haetaan kysymykseen vastauksia ottamalla vertailuun kolmet erilaiset kuuloketyypit.

 

Sony WH-1000XM2 -vastamelukuulokkeet

 

Nämä kuulokkeet ovat pärjänneet loistavasti arvosteluissa, eivätkä turhaan. Istuvuutta voit säätää itsellesi sopivaksi ja päälaelle osuva pehmuste tuo mukavuutta. Around-ear -kupit muodostuvat korvan ympärille kokonaan ja niissä olevat pehmusteet takaavat käytön useiksi tunneiksi putkeen, joten mielestäni kokonaisuutena näitä on erittäin mukava pitää päässä, vaikka nämä eivät olekaan kaikista kevyimmät painoltaan.

Koska nämä ovat vastamelukuulokkeet, voit estää ympärillä olevat häiriöäänet ja keskittyä vain olennaiseen. Kuulokkeissa on myös Smart Listening -toiminto, joka säätää äänentoistoa sekä häiriöäänien estoa automaattisesti sen mukaan mitä olet tekemässä. Taustaääniä, äänentasoja ja kuulokkeiden optimointia voit hallinnoida kätevästi Sony Headphones Connect-sovelluksella. Esimerkiksi kaupungilla kävellessä pysyt valppaana liikenteessä, vaikka musiikki soikin taustalla.

 

01_SonyWH1000XM2bluetoothvastamelukuulokkeet_black.png

 

Äänenlaatu on kuulokkeissa hyvällä tasolla, joten musiikin kuuntelussa ei ole ongelmia ja äänikirjojen kanssa homma toimii yhtä hienosti. Korkeat ja matalat äänet kuuluvat mukavasti ja Bluetooth LDAC -teknologian avulla äänen laatu pysyy hyvänä kuunnellessa langattomasti. Voit käyttää kuulokkeita siis langattomasti bluetooth-yhteydellä tai mukana tulevalla 3,5mm audiojohdolla, jolloin akku ei kulu. Akku kestää kuuntelua langattomasti häiriöäänien eston ollessa päällä 30 tuntia ja ilman sitä jopa 38 tuntia. 

Sisäänrakennetulla mikrofonilla hoidat puhelut reissunpäällä, joten kuulokkeita ei tarvitse ottaa pois kesken kaiken. Oikeassa kupissa on kosketuksella toimivia toimintoja, joiden avulla voit vaihtaa biisiä, lisätä volumea tai vaikkapa vastata puheluun pelkällä pyyhkäisyllä tai painalluksella.

 

Kuulokkeet taittuvat kätevästi kasaan ja mukana on myös oma kotelo säilytystä varten. Sony WH1000XM2 -kuulokkeet ovat loistava esimerkki kuulokkeista, jotka sopivat erinomaisesti reissun päälle tai toimistokäyttöön, kun haluat keskittyä tekemiseen ilman häiriöitä.

Nämä kuulokkeet löydät verkkokaupastamme!

 

Sony MDR-XB650BT -kuulokkeet

 

Verrattuna aiemmin mainittuihin vastamelukuulokkeisiin, tämä malli on kevyempi, mutta rakenteeltaan kuitenkin todella jämäkkä. Sangat voit säätää omaan päähän sopivaksi ja kompakti rakenne takaa basson aiheuttaman värähtelyn minimiin. Nämä kuulokkeet ovat on-ear -mallia eli käytännössä kupit ovat korvan päällä toisin kuin yllämainituissa vastamelukuulokkeissa ne muodostuvat korvan ympärille. Tämä on yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, sillä jollain on-ear -mallit voivat pitkässä juoksussa painaa korvaa. Kuitenkin näissäkin Sonyn MDR-XB650BT -kuulokkeissa on hyvin pehmustetut kuulokkeet käyttömukavuutta lisäämässä.

 

Ennen kaikkea nämä kuulokkeet ovat musiikin kuuntelijalle todella positiivinen kokemus. EXTRA BASS-tekniikan avulla saat takuuvarmasti clubiraidoista kaiken ilon irti. Basson eron todella huomaa, joten jos kaipaat kuulokkeista vähän enemmän jytinää irti, niin tämä on siihen oikea vaihtoehto. Pehmustetut korvatyynyt istuvat tiukasti korvalle, joten ääntä ei pääse vuotamaan ulos. Ääntä saat siis ulos hyvällä laadulla ja tarvittaessa kunnon jytkeellä. Vastamelukuulokkeet nämä eivät ole, mutta eipä sitä välttämättä naapurin puheita kuule, kun painaa pykälän volumea lisää. Liikenteessä ei täten välttämättä muita ympäristön ääniä havaitse, joka on hyvä ottaa huomioon.

 

01_SonyMDRXB650BT_black.png

 

Kuunteluaikaa kuulokkeilla on akun puolesta n. 30 tuntia yhtäjaksoisesti ja mukana saat usb-kaapeli, jolla kuulokkeiden lataus onnistuu kätevästi. Nyt pääset piuhoista eroon, sillä nämä kuulokkeet toimivat täysin langattomasti bluetooth-tekniikan sekä NFC One-touch-kuuntelun ansiosta. Myös tässä mallissa on oikeassa kuulokkeessa nappuloita, joista onnistuu volumen muutos, biisin vaihto tai play/pause. Sisäänrakennetulla mikrofonilla kuulokkeita voit käyttää hyvin myös handsfreena ja vastaus puheluunkin onnistuu napin painalluksella. Kuulokkeiden kupit taittuvat, joka helpottaa esimerkiksi pakkausta. 

 

Kaiken kaikkiaan Sonyn MDR-XB650BT -kuulokkeet sopivat todella hyvin musiikin rakastajalle. Nämä päässä taittuu matka hienosti, mutta sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi salille tai lenkille mukaan, sillä ne pysyvät hyvin päässä. 

Nämä kuulokkeet löydät verkkokaupastamme!

 

Marshall Mode -nappikuulokkeet

 

Nappikuulokkeet eli ns. in-ear -kuulokkeet ovat oma juttunsa verrattuna jutussa aiemmin mainittuihin sankakuulokkeisiin. Nykyään nappikuulokkeitakin löytyy perinteisten langallisten versioiden lisäksi langattomana bluetooth-yhteydellä (myös vastamelulla) varustettuna tai kovempaan urheilukäyttöön soveltuvia sangallisia vaihtoehtoja, joten käyttötarkoitus on hyvä olla tiedossa etukäteen. Vertailussa olevat Marshall Mode-kuulokkeet edustavat perinteisiä langallisia nappikuulokkeita.


Istuvuus on tärkeässä roolissa nappikuulokkeiden valinnassa. Pelkästä kovamuovista tehdyt napit voivat painaa korvaa ja muotoja on erilaisia. Marshall Mode-nappikuulokkeet ovat simpukkamalliset, jossa on korvaan menevä kärki. Kärjessä on kuminen kuulokesove, joka tuo mukavuutta käyttöön. Monesti hygieniasyistä nappikuulokkeita ei voi testata etukäteen, joten näissä Marshalleissa asia on ratkaistu hienosti laittamalla pakettiin neljä eri kokoista (S, M, L, XL) kuulokesovitetta, jotta jokaiselle löytyy istuva vaihtoehto eikä tarvitse murehtia napin tipahtamista pois korvasta.

 

01_MarshallModeHeadphones_blackandwhite.png


Nappikuulokkeiden hyvä puoli verrattuna sankakuulokkeisiin on se, että voit laittaa ne käytön jälkeen vaikkapa taskuun talteen eikä tarvitse miettiä niiden säilöntää sen enempää. Marshall Mode -kuulokkeissa on laadukas ja vankka johto, joten ei tarvitse murehtia hermoja raastavasta sotkusta kaivaessa kuulokkeita taas käyttöön. Mikrofoni ja kaukosäädin löytyy johdosta, joten puhelut sekä niihin vastaaminen onnistuu kaivamatta puhelinta esiin ja biisiä voit vaihtaa kätevästi nappia painamalla. Mode EQ -asetusten ansiosta korkeammat äänet sekä matalat bassot ovat hienosti tasapainossa, joten äänenlaadussa ei ole valittamista ja kohinat ovat kuulokkeissa muutenkin minimissä. Toki tässä jutussa aiemmin mainittuihin sankakuulokkeisiin verrattuna Marshall Modet jäävät hieman perään äänentoistossa, mutta hinta-laatusuhteeltaan ne ovat varsin toimivat.


Mikäli sankakuulokkeet eivät tunnu omaan käyttöösi tai mukavuudeltaan sopivilta, nämä nappikuulokkeet ovat loistava vaihtoehto! Marshall Mode -kuulokkeet soveltuvat varsin monipuoliseen käyttöön esimerkiksi kotioloihin, työmatkalle tai vaikkapa salitreeneihin tunnelman nostattajaksi.

Nämä kuulokkeet löydät verkkokaupastamme!

 

Millaiset kuulokkeet sinulla on käytössä ja miksi ne ovat paras valinta juuri sinulle? Jaa kokemuksesi kommenteissa ja osallistu keskusteluun!

JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Kuulokevertailua-Loyda-uusi-soundi/ba-p/180742
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇