Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

ei enää johtoja, langaton lataus on täällä.jpg

 

Puhelimen lataus ei ole koskaan aiemmin ollut näin helppoa. Olen monesti tuskastellut puhelimen latauksen suhteen, kun en enää nukkumaan mennessä jaksaisi säätää johtojen kanssa ja kolistella pistokkeen kanssa, joka parhaassa tapauksessa johtaa siihen että muutkin kotona heräävät. Langaton latausalusta ohittaa kaiken tämän. Voit laskea puhelimen yöpöydällä olevalle latausalustalle ja ihan äänettömästi! Latausalusta on kätevä myös työpöydällä ja samalla kun teet töitä voit laittaa puhelimen latausalustan päälle, eikä kotona enää tarvitse ladata puhelinta. Parin viime vuoden sisään julkaistut lähes kaikki puhelimet tukevat langatonta latausta, tämä kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa ostotilanteessa.

 

Miten langaton lataus toimii?

 

Latausalustat käyttävät samaa tekniikkaa kuin induktioliedet. Langattomasta latauksesta voit kuulla myös termin induktiolataus. Eli laitteiden välisen sähkömagneettisen kentän kautta energia siirtyy alustasta puhelimen akkuun. Tarkemmin sanottuna alustan ensiokäämi indusoi sähkövirran puhelimen toisiokäämiin. Langatonta latausta voi hyödyntää myös toimintoa tukeviin lisätarvikkeisiin, kuten älykelloihin tai kuulokkeisiin.

 

Älykotiin tai älyautoon integroitu latauspiste

 

Huonekaluliikkeet ovat ottaneet valikoimiinsa työpöytiä, joissa on valmiina langaton laturi ja esimerkiksi Ikealla on pöytävalaisin, johon on integroitu laturi. Joihinkin uusiin automalleihin asennetaan jo tehtaalla puhelimen langaton latausalusta. Tämä on vielä melko harvinaista, ja automerkkejä ovat muun muassa Cadillac ja Lincoln. Artelli keittiöt ovat jo vuonna 2017 esitelleet työtason, jolla voit ladata puhelinta.

 


Latausalustat esittelyssä

 

iDeal of Sweden langaton latausalusta 

 

iDeal of Sweden langaton latausalusta.png

 

IDeal of Sweden on tullut tutuksi puhelinten suojakuorien valmistajana, mutta he valmistavat myös laadukkaita latureita. Tässä esimerkkinä latausalusta, jossa on keinonahkainen pinnoite, eli puhelin ei pääse vahingossakaan lipsahtamaan alustalta pois. Laturi on yhteensopiva kaikkien Qi -langatonta latausta tukeville puhelimille. 

 

Belkin langaton autolaturi 

 

Belkin Boostup langaton laturi autoon.jpg

 

Listan ainoa laturi, jossa on kiinnittimet auton ilmastointiritilään. Kiinnitä laturi auton virtalähteeseen (esimerkiksi USB-paikkaan) ja jatkossa voit laittaa puhelimen telineeseen latautumaan ajon ajaksi. Samalla voit käyttää esimerkiksi karttapalvelua, tässä telineessä puhelin on turvallisesti pystyasennossa.

 

Belkin BoostUP langaton laturi

 

boostup laturi vanhempi.png

 

Belkinin BoostUp laturi pitää puhelimesi pystyasennossa ensimmäisestä iDeal of Swedenin laturista poiketen. Tämä laturi tukee Qi -langatonta latausta 7,5W/10W teholla.

 

Belkin BoostUp langaton latausalusta

 

Belkin Boostup langaton laturi UUSI.png

 

Uudempi versio ylemmästä Belkinin laturista. Tällä laturilla lataat puhelintasi joko vaaka- tai pystyasennossa.Valmistaja kuvaa tätä laitetta nimenomaan tehokkaaksi ja nopeaksi laturiksi. Belkin BoostUp laturia on saatavilla mustana ja valkoisena.

 

Huawei CP60 langaton latausalusta 

 

Huawei CP60 langaton latausalusta 1.jpg

Huaweilla on alkuperäistuotteena CP60 langaton latausalusta. Eli tämän laturin toiminta voidaan taata parhaimpana Huawein ja Honorin puhelinten kanssa. Laite sopii kuitenkin myös kaikkien muidenkin Qi -langatonta latausta tukevien puhelinten kanssa.

 

Key 10W langaton laturi

 

Key 10W langaton laturi.jpg

 

Key valmistaa erilaisia lisätarvikkeita puhelimille, joten tästä heiltä vielä langaton latausalusta. Tukee muiden tapaan Qi -standardin langatonta latausta.

 

Onko sinulla käyttökokemusta langattomasta lataamisesta? Kommentoi vinkkisi! 

 

Lue myös:

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Nain-langaton-lataus-toimii-Esittelyssa-erilaiset-langattomat/ba-p/191428
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Hei, nimeni on Olivia! Olen yksi Telian sometiimin jäsenistä ja toimin Yhteisössä moderaattorina ja kirjoitan artikkeleita blogiosioihin. Vastaan myös muualla Telian sosiaalisen median kanavissa.