Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Paraspuhelin_copy.jpeg

 

Uusia puhelimia julkaistaan lähestulkoon joka kuukausi, ja laiteviidakosta onkin melkoinen työ selvittää mikä malleista on paras. Valinnanvaraa riittää kaikissa hintaluokissa, ja oikean päätöksen tekeminen edellyttääkin omien tarpeiden tunnistamista. Jos käytät puhelinta vain puhumiseen, viestien lähettämiseen ja satunnaiseen nettiselailuun, ei siihen välttämättä kannata panostaa useita satasia. Jos taas teet puhelimella esimerkiksi töitä, kuvaat paljon, tai käytät sitä muuten monipuolisesti, ei valintaa tehdessä kannata pihistellä. Mikä puhelin sitten kannattaisi ostaa juuri nyt? Mikä on tämän hetken paras puhelin? Jotta artikkeli ei menisi kalliimpien puhelimien luetteloksi, esittelen parhaimmat mallit kahdessa hintaluokassa, pihistä vs. panosta -tyyliin.

 

Panosta – Kalliimman hintaluokan parhaat puhelimet

 

Samsung Galaxy S21 Ultra

 

Tuoreinta teknologiaa sisältävä lippulaivamalli Galaxy S21 Ultra on arvioitu useammankin raadin toimesta tämän hetken ykköspuhelimeksi niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Erityisesti se loistaa laadukkaan kamerajärjestelmänsä ansiosta. Viisi kameraa, 108 megapikselin sensori, 100-kertainen tarkennus ja 40 megapikselin etukamera ovat markkinoiden kärkikastia. Valmistajan mukaan kuvat näyttävät teräviltä ja kolmijalkalukitusohjelma tekee tarkennuksista vakaampia, myös hämärässä. 120 herzin iso, kirkas ja kurvikas näyttö, 5000 mAh akku ja tuki S-Pen -kynälle tekevät puhelimesta edistyksellisen. Vaikka hinta onkin korkea, saa sillä rahalleen vastinetta joka osa-alueella. Tilaa Samsung Galaxy S21 Ultra

 

+ Kameratarkkuus, suorituskyky, värimaailma, S-Pen -tuki, 5G

- Ei erillistä muistikorttipaikkaa, kallis hinta, laturia ei tule laitteen mukana

 

S21ultra_copy.jpg

 

 

Apple iPhone 12, 12 Pro ja 12 Pro Max

 

Applen uusimmat tulokkaat kuuluvat myös parhaimpien puhelimien listalle. Valmistajan mukaan viimeisimpään OLED-tekniikkaan perustuva kirkas näyttö takaa entistä kirkkaammat värit ja korkeamman kontrastin, jolloin näyttöä on miellyttävämpi katsoa. Uusi Ceramic Shield -lasi vähentää halkeilun ja vahingoittumisen riskiä, erityisesti putoamistilanteissa. Applen oma A14 Bionic -järjestelmäpiiri on tehokas, jonka ansiosta puhelin suoriutuu tehtävistä nopeasti. Kameraominaisuudet ovat testien mukaan huippuluokkaa erityisesti kalleimmassa 12 Pro Max -puhelimessa. Kuvien on kehuttu olevan tarkempia ja kirkkaampia kuin muilla 12-sarjan puhelimilla. Miten merkittäviä erot ovat muihin malleihin verrattuna, jää varmasti katsojan arvioitavaksi. Lippulaivamalli 12 Pro Max on hinnaltaan kaikkien aikojen kallein iPhone, joten kannattaa vertailla malleja tarkemmin ostopäätöstä tehdessä. iPhone 12 on sanottu olevan hinta-laatusuhteeltaan paras iPhone, sillä tekniset ominaisuudet eivät paljon poikkea Pro ja Pro Max -malleista, mutta hinta sen sijaan on huomattavasti kukkaroystävällisempi. Tilaa uusi iPhone.

 

+ 5G-tuki, OLED-näyttö, tehokas suoritin, Pro-mallien kameraominaisuudet ja pitkä akkukesto, perusmallissa hinta-laatusuhde kohdallaan, MagSafe -tuki

- Pro Max ehkä turhan suuri puhelin, laitteen mukana ei tule kuulokkeitä eikä laturia, kallis hinta Pro Max -mallissa

 

Apple iPhone 12 Telia.jpg

 

OnePlus 9 Pro

 

OnePlussan uusi lippulaivamalli edustaa Android-puhelimien kärkeä ja arvostelujen mukaan lunastaa myös odotukset. Tyylikkään, ja kokoonsa nähden keveän laitteen konepellin alla on viimeisintä teknologiaa. Ruotsalaisen Hasselbladin kanssa yhdessä suunnitellut kameraominaisuudet ovat myös kärkikastia. Neljästä takakamerasta löytyy 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, kahdeksan megapikselin telekamera, sekä kahden megapikselin monokromikamera. OnePlussalle tyypillinen 120 herzin virkistystaajuus on myös tuotu tähän malliin. Lisäksi näytön enimmäiskirkkaus takaa sujuvan käytön myös aurinkoisemmalla säällä. Uutta aiempaan malliin verrattuna on näytön suurempi kosketusherkkyys, joka miellyttää erityisesti pelaajia. Parannuksia on tullut myös kameraominaisuuksien osalta, joista mainittakoon esimerkiksi parannukset hämäräkuvaukseen. Tilaa OnePlus 9 Pro

 

+ Tyylikäs muotoilu, suorituskyky, nopea lataus, kameraominaisuudet

- 3,5 mm kuulokeliitäntä puuttuu, edistyneimmillä asetuksilla akunkesto yltää vuorokauteen

 

OnePlus9 copy.jpg

 

Samsung Galaxy S21 / S21 Plus

 

Tammikuussa markkinoille tulleet Galaxy S21 ja S21+ ovat tyylikkäitä perusmalleja, jotka sisältävät kalliimmista malleista tuttuja ominaisuuksia hieman edullisemmassa paketissa. Suorittimena toimii Exynos 2100, joka löytyy myös Ultra-mallista. Uusi suoritin tekee puhelimesta jouhevan käyttää, ja se suoriutuu moniajotehtävistäkin hienosti. Vaikka näyttöteknologia on ”vain” Full HD-laatua, ei se testeissä juurikaan häviä kalliimpien mallien näytöille. Kameraominaisuudet ovat myös vakuuttavat, kolme takakameraa pitävät sisällään 12 megapikselin laajakulmakameran, 64 megapikselin telekameran, sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakameran. Kamerat tukevat lisäksi 8K-resoluutioita, jolloin videoihin saa paljon yksityiskohtia. Superpikalataus lataa akun nopeasti ja IP68 -luokituksen ansiosta laite on täysin pölytiivis ja kestää hetkellisen veteen tippumisenkin mainiosti. Ominaisuuksiltaan S21 ja S21+ ovat suunnilleen samanveroiset. Plus-mallissa akku on hivenen tehokkaampi, ja näyttö aavistuksen isompi. Tilaa Galaxy S21 ja S21+ . 

 

+ Tehokas, monipuolinen kamera, hyvä hinta-laatusuhde, 120 herzin virkistystaajuus, upea muotoilu ja värivaihtoehdot

- ei microSM-korttipaikkaa, laturi puuttuu myyntipakkauksesta, ei suurta eroa S20-malliin verrattuna

 

S215G.jpg

 

Samsung Galaxy S20 FE 5G

 

Galaxy S20 FE:n yksi tärkeimmistä ideoista on tarjota lippulaivamallien ominaisuudet edullisemmalla hinnalla. Se sisältää siis huippupuhelimista tutut ominaisuudet, kuten 120 herzin näytön, tehokkaan suorittimen ja monipuoliset kameraominaisuudet. Näyttö on arvosteluiden mukaan laadukas ja miellyttävä käyttää. Suorituskykyä riittää niin normi selailuun kuin pelaamiseenkin. Tallennustilaa on riittävästi ja sitä voi lisätä muistikortilla. Kolmoiskamerassa on riittävästi ominaisuuksia tavalliselle kuvaajalle, ja kuvat ovat valmistajankin mukaan laadukkaita ja näyttäviä. 4K-videokuvaus tekee myös vakuuttavaa jälkeä. Se ei kuitenkaan yllä kalliimpien mallien tasolle, ja ehkäpä sen vuoksi hintalappu on saatu edullisemmaksi. Hinta-laatusuhde on tässä mallissa kohdallaan, suorituskyvyltään S20 FE ei juurikaan häviä kalliimmille malleille. Pitkä akunkesto, 5G-yhteydet ja veden/pölynkestävä rakenne tekevät siitä yhden markkinoiden parhaimmista puhelimista. Tilaa Samsung Galaxy S20 FE 5G

 

+ Hintaan nähden erinomainen suorituskyky, iso näyttöä, tehokas akku

- Keskinkertainen kamera

Samsung Galaxy S20 FE.png

Pihistä – Edullisemman hintaluokan parhaat puhelimet

 

iPhone SE (2020)

 

iPhone SE on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta sinulle, joka haluat iOS 13 -käyttöliittymällä olevan puhelimen. A13 Bionic -sirun ansiosta siinä on nopea suorituskyky ja erinomaiset kuvausominaisuudet esimerkiksi vastaavan hintaisiin Android-puhelimiin verrattuna. Etu- ja takakameroista löytyy muotokuvatila ja päivänvalolla otettujen kuvien on kerrottu olevan laadukkaita. Puhelin tukee myös 4K-vidoita. Akku ei ole paras mahdollinen, mutta se riittää loistavasti peruskäyttäjälle. Edullisemman hintaluokan puhelinmalleista tämä onkin loistava vaihtoehto seuraavaksi laitteeksi niille, jotka haluavat Applen puhelimen. Tilaa iPhone SE (2020).

 

+ Suorituskyky, edullinen hinta, käteen sopiva, hyvä hinta-laatusuhde, Apple Pay, eSIM

- Vain yksi kamera, pienitehoinen akku

 

iPhoneSE.png

 

OnePlus Nord

 

Kaikin puolin laadukas ja tasokas OnePlus Nord kuuluu ehdottomasti parhaimpien puhelimien listalle. Se on rakenteeltaan lasinen, ja tuntuu näin ollen kädessäkin hyvältä ja jollain tapaa arvokkaammalta kuin muoviset kilpakumppaninsa. FluidAMOLED-tekniikalla varustettu 6,44” näyttö on kirkas ja valovoimainen. Lisäksi se on varustettu 90 hertzin virkistystaajuudella. Arvosteluiden mukaan tämän hintaluokan puhelimissa on harvoin näin laadukas näyttö. Kolme takakakameraa on varustettu 48 megapikselin pääkameralla, josta löytyy myös optinen ja elektroninen kuvanvakain. Muut kamerat ovat kahdeksan megapikselin laajakulmakamera, sekä kahden megapikselin makrokamera. Videokuvaus tukee 4K-laatua. Vaikka kameraominaisuudet itsessään ovat suhteellisen simppelit, pärjää peruskuvaaja niillä vallan mainiosti. Suorituskyvyltään OnePlus Nord ei ole huippupuhelin, mutta silti se yltää ”parempaan keskitasoon” kun laitteen kaikki ominaisuudet otetaan huomioon. Tilaa OnePlus Nord.

 

+ Laadukas näyttö, 5G-tuki, pitkä päivityslupaus, hyvä pääkamera, pikalataus

- Ei muistkorttipaikka eikä kuulokeliitäntää, telekamera puuttuu, sivukehykset muovia

 

OnePlusNord.png

 

Samsung Galaxy A51 5G

 

Galaxy A51 5G -mallin ehdoton kruunu on sen 6,5” Super AMOLED -näyttö. Se toistaa arvostelujen mukaan värit kirkkaasti ja elävästi myös aurinkoisemmalla säällä. Näyttö tukee myös HDR-standardia, joten se toistaa myös HDR-videot moitteettomasti. Galaxy A51 5G on ”sisarmalli" markkinoilla olevalle A51 -puhelimelle, toki pienin parannuksin. 5G-tekniikan lisäksi siinä on tehokkaampi järjestelmäpiiri, suurempi akku ja isompi muisti. Vahva suorituskyky tekee puhelimen käytöstä sulavaa ja sujuvaa. Toki se vaikuttaa positiivisesti myös 5G-yhteyksiin. Puhelimesta löytyy neloiskamera, joka sisältää 48 megapikselin pääkameran lisäksi 12 megapikselin ultralaajakulmakameran, viiden megapikselin makrokameran ja viiden megapikselin syvyyskameran. Yhteysominaisuuksiltaan Galaxy A51 5G on tämän hintaluokan kärkipäässä ja sen vuoksi mukana listalla. Lisäksi pitkä päivitystuki takaa laitteelle pitkän käyttöiän. 

 

+ AMOLED-näyttö, hyvä suorituskyky, pitkä päivitystuki, hyvä akunkesto

- Näytön virkistystaajuus vain 60 hz, takaosa muovia, ei ip-luokitusta

 

Samsung Galaxy A51 5G.JPG

 

Huawei P Smart 2021

 

Huawei P Smart 2021 antaa rahalle vastinetta. Alle 200 eur hinnalla saa tyylikkään puhelimen, jossa on reippaasti tallennustilaa, iso akku ja neloiskamera. Vaikka puhelimen rakenne on muovia, on kiiltävä takapinta silti tyylikäs ja katseenkestävä. 6,67” näytössä on Full HD+ -tarkkuus, jonka ansiosta katselukokemus on kirkas ja tarkka. Neloiskamerasta löyty 48 megapikselin pääkamera, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera, sekä kahden megapikselin syvyysteräsvyyskamera. Pääkameralla otettujen kuvien on kerrottu olevan teräviä, yksityiskohtaisia ja luonnollisia, erityisesti hyvässä valaistuksessa. Yksi puhelimen kruunuista on ehdottomasti 22,5 W pikalataus, jonka kerrotaan antavan 10 minuutin latauksella kahdeksi tunniksi aikaa videoiden katseluun. 5000 mAh akun luvataan kestävän kovemmassakin käytössä kokonaisen päivän. Suorituskyvyltään P Smart jää hieman muiden varjoon, mutta muilta ominaisuuksiltaan se peittoaa kalliimpiakin puhelinmalleja. Tilaa Huawei P Smart 2021.

 

+ Iso 128 Gt tallennustila, suuri ja tarkka näyttö, nopea sormenjälkilukija, hyvä akkukesto

- Ei NFC-tukea, ei googlen palveluita, suorituskyvyltään heikompi

 

HuaweiPSmart2021.png

 

Nokia 5.3

 

Nokia 5.3 on saanut arvosteluissa kehuja erityisesti erinomaisesta kameraominaisuuksista ja hyvästä akunkestävyydestä. Alle 200 eur hinnalla saa laitteen, johon luvataan myös päivityksiä ainakin seuraavan kahden vuoden ajan. Tämä malli ei siis vanhene hetkessä. Neloiskamerassa on 13 megapikselin pääkamera, viiden megapikselin ultralaajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera, sekä kahden megapikselin syvyystunnistin. Vaikka kamera jää spekseiltään muiden varjoon, on sillä silti kerrottu saavan laadukkaita ja ammattimaisia kuvia. 6,55” IPS LCD -näyttö on arvostelujen mukaan kirkas ja hyvä kontrastien suhteen, vaikka tekniikaltaan se ei ole terävimmästä päästä. Pitkä akkukesto on tärkeä ja 4000 mAh akku kestääkin yhdellä latauksella jopa kaksi vuorokautta. Plussaa Nokia 5.3 saa lisäksi suorituskyvystään. Yhdessä vakio Androidin kanssa puhelimen käyttö on sujuvaa ja sopii arvostelujen mukaan myös pelikäyttöön. Tilaa Nokia 5.3

 

+ Pitkä akunkesto, monipuoliset kameraominaisuudet, pitkä päivitystuki

- Keskitason näyttö, ei vesitiiviysluokitusta

 

Nokia 5.3.png

 

Paras puhelin on suhteellinen käsite. Jokaisella meistä on varmasti oma mielipide siitä mikä on paras. Se on sellainen joka sopii täydellisesti omiin tarpeisiin niin ominaisuuksiltaan kuin hintansakin puolesta. Kerro mikä sinun mielestäsi on tämän hetken paras puhelin ja millä perusteella? 

Lue myös nämä:

 

- Kamerapuhelimen osto-opas

- Paras urheilukello 2022 - seitsemän parasta vertailussa

- Parhaat langattomat nappikuulokkeet

- Älykellon osto-opas 

Paras puhelin 2022

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Paras-puhelin-2021/ba-p/221170
Linkki kopioitu
12 kommenttia 👇