Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Parhaat langattomat kuulokkeet.jpeg

 

Langattomat nappikuulokkeet ovat yleistyneet ryminällä viime vuosina ja nykyisin yhä useammalla audiolaitteiden valmistajalla on ainakin jonkinlaiset langattomat nappikuulokkeet valikoimassaan. Langattomien nappikuulokkeiden lataus tapahtuu yleensä asettamalla kuulokkeet niille tarkoitettuun latauskoteloon. Latauskotelossa riittää virtaa useammalle latauskerralla, ja itse tykkään varsinkin pikalatausta tukevista malleista. Tämä helpottaa elämää huomattavasti silloin, kun huomaat esimerkiksi kuntosalilla kuulokkeiden akun olevan lopussa. Usein noin 10 minuutin lataus riittää antamaan tunnin verran kuunteluaikaa, mutta tämä vaihtelee eri mallien mukaan. Itselläni on kokemusta useammista eri langattomista nappikuulokkeista ja tällä hetkellä käytössä on Apple AirPods Pro -malli. Kuulokkeiden hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota IP-luokitukseen, jos tarkoituksena on käyttää kuulokkeita sateisissa olosuhteissa tai vaikkapa treenatessa. Langattomien nappikuulokkeiden hinta yleensä korreloi äänenlaadun kanssa, joten sijoittamalla kuulokkeisiin hieman enemmän, saat paremman kuuntelukokemuksen. Poikkeuksiakin toki on ja itse suosittelenkin perehtymään kuulokkeiden arvosteluihin ennen niiden hankintaa, jotta ostos on varmasti mieluinen. Markkinoilta löytyy hurja määrä eri laitevalmistajien langattomia nappikuulokkeita ja tässä artikkelissa listaan parhaat langattomat nappikuulokkeet, jotta sinun olisi helpompaa tehdä valinta eri kuulokkeiden väliltä. 

 

 

Apple AirPods Pro 


Esittelimme  aiemmin Yhteisössä AirPods Pro -kuulokkeet. Näissä Applen langattomissa nappikuulokkeissa on aktiivinen taustemelunvaimennus, jotta voit uppoutua täysin musiikin tai äänikirjan lumoihin taustalla olevasta hälinästä huolimatta. Adaptiivisen taajuuskorjaimen ansiosta kuulokkeet osaavat tunnistaa korvanmuotosi ja valitsee automaattisesti parhaat mahdolliset ääniasetukset korviisi sopivaksi. Lisäksi kuulokkeista löytyy kiihtyvyysanturi ja optinen sensori, joiden avulla ohjelmisto osaa tunnistaa, milloin otat kuulokkeet pois korvalta ja tällöin musiikin toisto katkeaa automaattisesti. Kuulokkeissa on tuki myös Siri-toiminnolle ja muutenkin kuulokkeiden hallinnointi on helppoa korvanapeissa olevien painikkeiden avulla. Apple lupaa AirPods Pro -kuulokkeille yhtäjaksoista kuunteluaikaa 4,5 tuntia vastamelutoiminnon ollessa aktiivisena ja latauskotelon avulla kuunteluaikaa saa yhteensä yli 24 tuntia. 5 minuutin pikalataus antaa kuulokkeille tunnin verran kuunteluaikaa. Apple AirPods Pro -kuulokkeet ovat Apple-käyttäjän ehdoton valinta, sillä kuulokkeet toimivat erittäin hyvin yhteen muiden Apple-laitteiden kanssa. Kuulokkeet yhdistyvät automaattisesti välittömästi esimerkiksi puhelimeesi, kun kuulokkeet ottaa pois latauskotelosta. Itsellä on ainoastaan hyvää sanottavaa kyseisistä kuulokkeista muutaman kuukauden käytön jälkeen ja olen ollut tyytyväinen erityisesti kuulokkeiden äänenlaatuun. AirPods Pro -kuulokkeiden latauskotelo on myös erittäin siro, joten se kulkee todella helposti mukana esimerkiksi taskussa. Tilaa Apple AirPods Pro -kuulokkeet verkkokaupasta. 

 

AirPods Pro.JPG

 

 

Sony WF-1000XM 

 

Arvosteluissa äänenlaadustaan ja käyttömukavuudestaan kehuja saaneet Sony WF-1000XM -kuulokkeet ovat varustettu pienellä, mutta voimakkaalla 6 mm:n kuuloke-elementillä, joka tuottaa Sonyn mukaan kirkkaan ja laaja-alaisen äänen. Näistä langattomista kuulokkeista löytyy myös digitaalinen taustahälynpoisto, jota voit myös säätää manuaalisesti Sonyn sovelluksen kautta. Kuulokkeiden pinnalla olevat kaksi mikrofonia sieppaavat Sonyn mukaan automaattisesti ympäristön ääniä vaimentaen ylimääräisen melun pois. Lisäksi älykäs kuuntelutila tunnistaa eri tilanteita, kuten esimerkiksi kävelyn tai paikallaan odottelun, jolloin kuulokkeet optimoivat taustaääniasetukset parhaiten tilanteeseen sopivaksi. Sony lupaa täyteen ladatuille kuulokkeille kuuden tunnin kuunteluajan vastamelutoiminnon ollessa päällä. Latauskotelo mahdollistaa kuulokkeiden lataamisen täyteen kolme kertaa, jolloin yhteenlaskettu toistoaika kasvaa yhteensä jopa vuorokauden mittaiseksi. Pikalatauksen ansiosta saat kymmenen minuutin latauksella puolitoista tuntia lisää kuunteluaikaa. Latauskotelon lataaminen puolestaan onnistuu USB-C-kaapelilla. Kuulokkeiden hallinta onnistuu näppärästi ilman puhelinta kosketustoimintojen avulla. Tarkempia tietoja Sony WF-1000XM -kuulokkeista  voit lukea kuulokkeiden esittelystä. 

 

Sony WF.JPG

 

 

Samsung Galaxy Buds Pro 

 

Samsung Galaxy Buds Pro -kuulokkeet tulivat myyntiin vuoden alussa. Kuulokkeista löytyy edeltäjästään poiketen aktiivinen taustamelun vaimennus. Vaimennuksen voimakkuuden voit valita kahdesta tasosta kulloisenkin tarpeen mukaan. Laitevalmistajan mukaan kuulokkeet ovat suunniteltu pidempään käyttöön ja niiden on sanottu pysyvän korvissa hyvin myös urheillessa. Nämä langattomat nappikuulokkeet ovat vedenpitävät IPX7- luokituksen mukaisesti, joten ne selviytyvät veden alla yhden metrin syvyydessä jopa 30 minuutin ajan. Voit siis huoletta lähteä lenkille kovemmassakin vesisateessa tai vetää intensiivisen salitreenin ilman pelkoa siitä, että kuulokkeet vioittuisivat. Kuulokkeista löytyy myös 360 Audio tilaääniominaisuus, joka luo virtuaalisen surround -äänen. Saumattomaan käyttöön on myös panostettu, sillä Auto Switch -toiminteen avulla kuulokkeiden ääniyhteys vaihtuu automaattisesti laitteesta toiseen. Jos katsot elokuvaa tabletillasi ja saat puhelun, kuulokkeiden ääniyhteys siirtyy automaattisesti puhelimeen ja videotoisto pysähtyy. Jos kuulokkeet menevät hukkaan, voit paikantaa Samsung Smart Things -sovelluksen avulla kadonneet kuulokkeesi. Kuulokkeet tarjoavat kuunteluaikaa käyttäjälle yhdellä latauksella 5 tuntia aktiivisen taustamelun suodatuksen ollessa päällä, muutoin kuunteluaika on 8 tuntia. Itse latauskotelosta saa lisää virtaa 15-28 tunniksi riippuen siitä, kuinka paljon aktiivista taustamelun vaimennusta käyttää. Jos jokin ominaisuus jäi askarruttamaan, löydät Galaxy Buds Pro -kuulokkeita koskevan esittelyn täältä Yhteisöstä. 


Galaxy buds pro.JPG

 

 

LG TONE Free FN6 

 

Ulkomuodoltaan AirPods Prota muistuttavat LG TONE Free FN6 -kuulokkeet on suunniteltu yhteistyössä brittiläisen teknologiayritys Meridianin kanssa. Näiden langattomien nappikuulokkeiden yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on UVnano-latauskotelo, jonka kerrotaan poistavan 99,9 % bakteereista latauksen aikana. Kuulokkeet havaitsevat automaattisesti, kun asetat kuulokeparin korviin ja muodostavat välittömästi yhteyden puhelimesi kanssa. Ne myös keskeyttävät musiikin, kun otat kuulokkeet pois korvista. Laitevalmistaja kertoo, että kuulokkeet ovat suunniteltu ergonomisesti ja nappien myrkyttömästä sekä hypoallergeenisesta silikonista valmistetut geelipehmusteet mukautuvat korvan muotoon. Nappikuulokkeissa on lisäksi IPX4-luokitus, joten voit kuunnella musiikkia niin sateessa kuin salilla treenatessakin. Laitevalmistaja lupaa kuulokkeille jopa 6 tuntia toistoaikaa ja latauskotelo antaa vielä 12 tuntia lisää kuunteluaikaa. Pikalatauksen ansiosta saat vain 5 minuutin latauksella jopa tunnin kuunteluaikaa. Arvosteluissa kuulokkeet ovat keränneet kiitosta äänenlaadustaan. Headphone Spatial Processing ja MQA-suoratoistotekniikka mahdollistavat LG:n mukaan realistisen ja selkeän äänimaailman kuuntelijalle. Tilaa LG Tone Free FN6 -kuulokkeet verkkokaupastamme. Tarkemman esittelyn löydät Telia Yhteisön Laiteosiosta.

 

LG HBS FN6.png

 

 

Honor Choice True Wireless Earbuds 

 

Edullisemman hintaluokan Honor Choice True Wireless Earbuds -kuulokkeet istuvat ergonomisesti ja tiukasti korvaasi taaten mukavan istuvuuden. Nämä roiskeenkestävät langattomat kuulokkeet tarjoavat käyttäjälle jopa 6 tuntia yhtäjaksoista kuunteluaikaa. Latauskotelon avulla voit ladata kuulokkeet kolmeen kertaan, joten voit käyttää kuulokkeita 24 tuntia ilman, että latauskoteloa tarvii välissä latailla. Honor Choice -kuulokkeissa on myös IP54-luokitus, joten voit nauttia musiikista niin salilla treenatessa kuin ulkona liikkuessakin. Arvosteluissa kuulokkeet ovat keränneet kehuja viiveettömästä kuuntelukokemuksesta ja hyvästä hinta-laatusuhteesta. Honor kertoo, että kuulokkeet tuottavat syvän ja puhtaan basson sekä täyteläisen äänen koko taajuusalueella. Etenkin keskipitkällä ja korkealla äänellä nämä kuulokkeet pääsevät Honorin mukaan loistamaan. Lisäksi voit itse valita, kuunteletko musiikkia tai puhutko puheluita yhdellä vai molemmilla kuulokkeilla. Kuulokkeiden esittely on luettavissa myös Yhteisöstä.

 

HONOR CHOICE.png


Mitkä kuulokkeet sinulla on tällä hetkellä käytössä ja oletko ollut tyytyväinen ostokseen? 

 

Lue lisää:

 

- Paras puhelin 2021

- Parhaat vastamelukuulokkeet 2021

- Älykellon osto-opas 

SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Parhaat-langattomat-nappikuulokkeet/ba-p/220410
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Olen viihtynyt Telialla noin 8 vuotta eri työtehtävissä. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntosalilla, ulkoillessa, sarjojen äärellä ja tärkeiden ihmisten seurassa. Suoritan tällä hetkellä tietojenkäsittelyn opintoja.