Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Pilvipalvelussa tiedostosi säilyvät helposti turvassa. Kuva: Rodion Kutsaev / UnsplashPilvipalvelussa tiedostosi säilyvät helposti turvassa. Kuva: Rodion Kutsaev / Unsplash

Kuvien ottaminen on mahdotonta, sillä puhelin ilmoittaa muistin olevan täynnä. Puhelin ei enää muutenkaan toimi normaalisti, vaan on ihan jumissa. Tietokoneen muisti paukkuu valokuvia ja videoita vuodesta 2006 lähtien. Laatikon pohjalta löytyy muistikortti, johon on tallennettu muistoja viime juhannukselta ja Thaimaan reissulta, ja ne olisi kiva saada jonnekin talteen.

 

Kuulostaako tutulta?

 

Yksi ratkaisu on turvautua pilvipalveluihin. Pilvipalvelu on eräänlainen digitaalinen tallelokero, joka säilöö tiedostojasi puolestasi kuukausi- tai vuosimaksua vastaan vapauttaen samalla tilaa muuhun käyttöön. Useimpia pilvipalveluita voi käyttää sekä älypuhelimella, tabletilla että tietokoneella. Pilvipalveluun voit tallentaa esimerkiksi musiikkia, valokuvia, videoita, yhteystietoja, varmuuskopioita tai ohjelmia, ja ne säilyvät turvassa, vaikka laitteet rikkoutuisivat, katoaisivat tai joutuisivat pitkäkyntisten käsiin. Pääset tiedostoihin käsiksi, kunhan palvelun käyttäjätunnus ja salasana ovat tallessa, mikä helpottaa elämääsi erityisesti silloin, kun vaihdat laitteen uuteen.

 

Pilvipalvelut mahdollistavat lisäksi tiedostojen jakamisen helposti muiden ihmisten kanssa. Tämä on kätevää, jos haluat jakaa esimerkiksi kuvia lomamatkalta tai juhlista sukulaisten katsottavaksi. Voit tallentaa kuvat virtuaaliseen kansioon, ja jakaa kansion linkin haluamillesi henkilöille. Usein tiedostot voi asettaa joko kaikille julkisesti nähtäviksi tai suojata ne salasanan taakse. Pilvipalvelut ovat nykyisin erittäin helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja.

 

Kuinka paljon muistia tarvitset?

 

1-5 Gt

Noin tuhat kännykkäkuvaa ja satunnaiset videot haukkaavat muistia muutaman gigatavun (Gt) verran. Jos käyttösi on vähäistä, pilvipalvelun ilmaisversio riittänee sinulle hyvin. Tarvittaessa voit laajentaa tilausta suurempaan vaihtoehtoon. 

 

5-50 Gt

Riittää puhelimen varmuuskopiointiin, kuten yhteystietojen, kalentereiden, muistiinpanojen ja kamerarullan tallentamiseen. 

 

50-200 Gt

Tämä on suositeltava määrä silloin, kun tallennettavia kuvia, videoita, tiedostoja ja sovelluksia on reilusti. Jos kuvia on kertynyt tuhansittain ja videoitakin tulee kuvattua usein, tarvitset todennäköisesti vähintään 50 gigatavua tilaa. Järjestelmäkameran kuvat vievät myös nopeasti paljon muistia. Musiikin ja videoiden koko riippuu niiden kestosta ja laadusta: erityisesti HD-laatuiset tai pitkäkestoiset videot syövät eniten muistia.

 

1-2 Tt

1 teratavu (1 Tt ≈ 1000 Gt) mahduttaa sisäänsä jo useita rullallisia kuvia, musiikkia, elokuvia, ja muita tiedostoja. Terallinen on lähes välttämätön valokuva-, video- tai musiikkiharrastajille. Teratavu voi olla hyvä valinta myös koko perheen yhteiseen käyttöön. 

 

Pilvipalvelu kannattaa valita puhelimen käyttöjärjestelmän mukaan. Kuva: Michael Mroczek / UnsplashPilvipalvelu kannattaa valita puhelimen käyttöjärjestelmän mukaan. Kuva: Michael Mroczek / Unsplash Valitse pilvi puhelimen käyttöjärjestelmän mukaan

 

Apple iCloud Drive

 

iCloud on ehdoton valinta, jos sinulla on käytössäsi iPhone, sillä voit koska tahansa hankkia puhelimeesi lisää tallennustilaa edullisesti. iCloudin avulla voit myös varmuuskopioida laitteesi, ja se on käytännössä välttämätön osa iPhonen käyttöä. Sen avulla voit myös synkronoida helposti muita Applen laitteita, kuten MacBookin tai iPadin. Muiden laitevalmistajien kanssa iCould vaatii enemmän näppäryyttä, mutta sekään ei ole täysin mahdotonta. Lisätietoa iCloud Drivesta täällä.

 

Mitä saat: 
5 Gt ilmainen
50 Gt 0,99 €/kuukausi
200 Gt 2,99 €/kuukausi
2 Tt 9,99 €/kuukausi

 

Yhteensopivuus: Erityisesti iPhonet. Vaatii hieman näppäryyttä muiden käyttöjärjestelmien kanssa.

 

Google Drive

 

Android-laitteiden varmuuskopiointiin suosittelen Google Drivea, mutta voit käyttää Drivessa olevia tiedostojasi kaikilla älypuhelimilla, tablet-laitteilla ja tietokoneilla. Driven avulla tiedostot ovat siis aina mukanasi kaikkialla. Lisätietoa Google Drivesta täällä.

 

Mitä saat: 
15 Gt ilmainen
100 Gt 1,99 €/kuukausi
1 Tt 9,99 €/kk
10 Tt 99,99 €/kk

 

Yhteensopivuus: Erityisesti Android-laitteet. On yhteensopiva myös Applen ja Windowsin kanssa.

  

Microsoft OneDrive

 

OneDrive on suunniteltu erityisesti Windows-laitteille. OneDrive-sovellus tai ohjelma toimii hyvin eri alustoilla, ja se sisältää usein myös Office 365 -paketin. Lisätietoa OneDrivesta täällä.

 

Mitä saat:
5 Gt ilmainen
50 Gt 2 €/kk
1 Tt (Sisältää Office 365-paketin) 7 €/kk tai 69 €/vuosi
5 Tt (1 Tt/käyttäjä, sisältää Office 365-paketin) 10 €/kk tai 99 €/vuosi

 

Yhteensopivuus: Erityisesti Windows-laitteet.

 

Pilvipalvelut helpottavat kuvien ja videoiden säilyttämistä ja arkistointia. Kuva: Andrew Neel / UnsplashPilvipalvelut helpottavat kuvien ja videoiden säilyttämistä ja arkistointia. Kuva: Andrew Neel / UnsplashKäyttöjärjestelmästä riippumattomat

 

Dropbox

 

Dropbox on yksi pilvipalveluiden pioneereista, joka on ollut toiminnassa jo 10 vuoden ajan.  Dropbox toimii lähestulkoon kaikilla laitteilla varsin mutkattomasti: voit ladata tietokoneellesi automaattisesti sykronoituvan Dropbox-kansion tai puhelimeen ja tablettiin Dropbox-sovelluksen. Lisätietoa Dropboxista täällä.

 

Mitä saat:

2 Gt ilmainen
1 Tt 9,99 €/kk tai 99 €/vuosi
2 Tt 19,99 €/kk tai 199,99/vuosi
 

Yhteensopivuus: Android, iOS, Windows phone, Mac, Windows, Linux

 

MEGA

 

MEGA on saavuttanut valtaisan suosion tarjoamalla suurimman ilmaisvaihtoehdon ja lupaamalla parhaan mahdollisen tietoturvan. Dropboxin tavoin voit ladata MEGAn tietokoneelle tai puhelimeen, ja synkronoida sen tallentamaan tiedostosi automaattisesti. Lisätietoja MEGAsta täällä.

 

Mitä saat:

50 Gt ilmainen
200 Gt 4,99 €/kk
1 Tt 9,99 €/kk
4 Tt 19,99 €/kk
8 Tt 29,99 €/kk

 

Yhteensopivuus: iOS, Android, Windows Phone, Mac, Windows, Linux

 

Ulkoinen kovalevy

 

Ulkoinen kovalevy ei ole pilvipalvelu, vaan perinteisempi tallennusmuoto. Se on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto pilvipalveluiden rinnalle. Ulkoinen kovalevy on fyysinen laite, joka yhdistetään tietokoneeseen, ja halutut tiedostot siirretään kovalevylle. Kovalevyäkin voi käyttää verkon yli, jolloin se toimii tavallaan pilven tavoin. Ulkoisissa kovalevyissä on omat etunsa, kuten verrattain edullinen hinta sekä riskittömyys tietoturvan suhteen. Mahdollisuus katoamiselle tai rikkoutumiselle sekä yhdistettävyys eri laitteille tuovat kuitenkin omat haasteensa.

 

Mitä saat: 

1 Tt noin 50-70 €
2 Tt noin 100-130 €

 

Onko sinulla jo kokemuksia pilvipalveluista? Jaa parhaat vinkkisi tai esitä kysymyksesi kommenttiboksissa!

 

Itselleni parhaaksi kombinaatioksi olen todennut Google Driven sekä Dropboxin. Driven avulla puhelimen vaihto onnistuu aina vaivattomasti, ja päivittäiset kuvat, viestit ja yhteystiedot pysyvät hyvässä tallessa. Dropboxia hyödynnän järjestelmäkamerakuvien sekä muiden projektien tallentamiseen tietokoneella. Dropboxia olen käyttänyt jo useiden vuosien, ja olen pitänyt sen helppokäyttöisyydestä ja siitä, pääsen tarvittaessa siirtämään tiedostoja mistä vain mille laitteelle tahansa. Suosittelen ehdottomasti pilvipalveluiden käyttöä!

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Paukkuuko-puhelimen-tai-tietokoneen-muisti-Ota-pilvipalvelut/ba-p/178901
Linkki kopioitu
20 kommenttia 👇