Pienelle koululaiselle saattaa olla aika hankkia oma puhelin.
Syksy ja koulunaloitus on jo mielessä. Etenkin niissä perheissä jo tehdään hankintoja, joissa lähdetään ensi kertaa koulutaipaleelle. Reppu, penaali, kyniä, kumeja, vihkoja, kansio, puhelin. Mitä vielä tarvitaan?
Jotta lapsen puhelimen ja netin käyttö on mahdollisimman turvattua, kannattaa huolehtia tietoturvasta. F-Securen kansainvälisestikin palkitulla Turvapaketilla suojaat laitteet viruksilta, mutta mikä tärkeintä voit myös asettaa lapselle turvalliset konkreettiset rajat netin käytölle. Puhelimen kadotessa pystyt paikantamaan, tyhjentämään sekä lukitsemaan sen etänä. Huomioi myös blogin lopussa Lue myös -osio, löydät sieltä laajemmin tärkeää lisätietoa aiheeseen liittyen.
Suojalasi tai -kuori on myös hyvä hankinta puhelimen oston yhteydessä. Siitä huolimatta, että moni puhelin lupaa kestävyyttä, roiskeen- ja kolhunsietoa, tuovat kuoret varmasti lisää käyttöikää puhelimelle. Ja ovathan ne kivannäköisiäkin!
Olen koostanut alle muutamia pikkukoululaiselle soveltuvia puhelimia, jotka ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan palvelevat parhaiten uutta pientä puhelimenkäyttäjää, ja miellyttää maksajaakin.
Samsung Galaxy A10Tämä puhelin osuu hinnaltaan matalaan päätyyn, mitä edullisten älypuhelinten vertailuun hintanäkökulmalla tulee. Sen ominaisuudet vaikuttavat varsin passeleilta ensimmäiseksi puhelimeksi pienelle koululaiselle, ja se on varteenotettava vaihtoehto hinta-laatusuhteeltaan. Tällä luurilla pikkukoululainen saa toimitettua kaikki tärkeimmät asiat, kuten viestittelyt, puhelut, pelaamiset ja kuvaamiset ilman, että tarvitsee miettiä riittääkö akku. Toimintavarmuus peruskäytöllä on siis varsin taattu, sillä 3400 milliampeerituntinen akku pitänee huolen ettei puhelin sammu kesken koulupäivän.
Puhelimessa on tallennustilaa 32 Gt, mikä kuulostaa koululaisen käyttöön sopivan kokoiselta eikä luuri jää sen puoleen heti liian pieneksi. Jos kuitenkin pidemmän päälle vaikuttaa siltä, että tallennustila tulee täyteen, löytyy puhelimesta muistikorttipaikka jopa 512 Gt:lle.
Kannattaa lukea puhelimesta lisää aiemmasta blogista, jossa on vertailtu Galaxy A10- ja Galaxy A20 -malleja.
Katso tekniset tiedot paljastuksesta:
Nokia 5.1 Plus
Tämä nokialainen lupaa hinnasta huolimatta varsin paljon. Sen optimoitu energiankulutus takaa valmistajan mukaan pitkän käyttöajan kovemmassakin käytössä, vaikkapa pelatessa ja videoita katsoessa. Huomionarvoista tässä puhelimessa on se, että Android One -käyttöjärjestelmä tarjoaa kolmeksi vuodeksi kuukausittaiset suojauspäivitykset ja kahdeksi vuodeksi ohjelmistopäivitykset, joten koululaisesi tiedot ja luurin sisältö ovat varsin suojatut.
Lue puhelimesta lisää aiemmasta blogista, jossa on vertailtu tätä sekä Nokia 8.1 -mallia.
Katso tekniset tiedot paljastuksesta:
Sony Xperia L3 sirona puhelimena sopii pieneenkin käteen.
Tämä ohut ja siro puhelin soveltuu hyvin pieneen kämmeneen. Valmistaja lupailee puhelimen olevan rakenteeltaan lujaa tekoa ja siten sietävän kovempaakin menoa, joten tämä voi olla jo ihan siitä syystä hyvä vaihtoehto menevälle pikkukoululaiselle. Kun hankit tämän puhelimen elokuun loppuun mennessä saat vielä turvaksi 6 kuukauden näyttötakuun. 3300 mAh:n akku lupaa tällekin luurille pitkää käyttöä latausten välillä, eikä se väsähdä kesken koulu- ja työpäivän. Kameran ominaisuudet vaikuttavat hyviltä, puhelimella luvataan tulevan erittäin laadukkaita kuvia ja Full HD -tasoisia videoita. Se varmasti miellyttää pientä käyttäjää, joka ehkä haluaa kuvata TikTok -videoita kavereidensa kanssa.
Katso tekniset tiedot paljastuksesta:
Oli valintasi mikä tahansa, niin kannattaa pitää pää kylmänä. Lapsella saattaa olla itsellään ryhmäpaineen ja kavereilta saatujen vaikutteiden vuoksi tietynlaisia vaatimuksia puhelimesta, mutta loppujen lopuksi lienee tärkeintä helppokäyttöisyys, sopiva koko pieneen kämmeneen, turvallinen käyttöympäristö nettimaailmassa sekä kohtuullinen hinta.
Mitä mieltä itse olet? Mitä ominaisuuksia pidät tärkeimpinä lasten puhelimessa? Onko teillä yhtäläiset näkemykset puhelimen merkistä ja mallista jälkikasvun kanssa?
Lue myös:
Kirjaudu Yhteisöön ja kommentoi! Jos et vielä ole Yhteisön jäsen, rekisteröidy ja tule mukaan. Löydät kirjautumislinkit sivun oikeasta ylälaidasta.