Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Honor 7A ja 7S upeissa väreissäHonor 7A ja 7S upeissa väreissä

Huawei tuo markkinoille tasaiseen tahtiin uusia puhelimia. Valikoimasta löytyykin niin testivoittajia, keskihintaisia puhelimia kuin edullisemmankin hintaluokan älypuhelimia. Uusimpia malleja ovat syksyllä Honor-brändin alla myyntiin tulleet Honor 7S ja 7A -puhelimet, joihin pureudun tässä tarkemmin. Millaisista puhelimista on oikein kyse ja millaiselle käyttäjälle ne sopivat parhaiten?

 

Honor 7S – erinomaista äänenlaatua ja kuuluvuutta

 

Honor 7S on tällä hetkellä ehkä jopa edullisin myynnissä oleva älypuhelin. Tämänhetkinen myyntihinta on alle 100 eur. Voiko tuolla hinnalla saada laadukkaan puhelimen? Mielestäni voi, jos hakee nimenomaan puhumiseen, viestittelyyn ja pienimuotoiseen nettiselailuun sopivaa laitetta. Näihin ominaisuuksiin tässä mallissa on erityisesti panostettu. Siro muotoilu, iso näyttö ja käyttöä kestävä akku riittävät mainiosti peruskäyttöön.

 

Tämä malli sisältää puhelimen ominaisuuksiin nähden suuren, laajakapasiteettisen akun, joka latautuu täyteen noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Koska laitteessa on valinnaisia akunsäästöominaisuuksia sekä energiapihi järjestelmäpiiri, pärjää sillä valmistajan mukaan käytöstä riippuen jopa kaksi – kolme vuorokautta. Lisäksi tässä mallissa on panostettu erityisesti kuuluvuuteen ja äänenlaatuun. Puhelimessa on erikoisvahva vastaanotin, jolloin ääni välittyy kirkkaana ja selkeänä myös silloin kun kuuluvuus ei ole paras mahdollinen.

 

Honor 7A – älyominaisuuksia edullisesti

 

Honor 7A puolestaan tarjoaa sellaisia ominaisuuksia, joita on normaalisti totuttu näkemään vain kalliimman hintaluokan puhelimissa - FullView näytön ja kasvojen tunnistuksen. Laitteen takaa löytyy myös sormenjälkitunnistin, jota voit käyttää lukituksen avaamisessa. Kehyksetön näyttö toimii erityisesti pelaamisessa ja videoiden katselussa. Lisäksi puhelimessa on panostettu erityisesti kaiuttimeen, jonka pinta-ala on valmistajan mukaan jopa 35% suurempi kuin edeltäjässään Honor 6A:ssa. Vahvistin- ja kautinominaisuuksien ansiosta äänenlaatu on selkeä ja kirkas.

 

Käytettävyydeltään Honor 7A lukeutuu perusmallien joukkoon. Se on käteen sopivan kokoinen ja tuntuinen ja ulkoisestikin laadukkaan näköinen, vaikka onkin ulkopinnaltaan muovia. Myös tästä mallista löytyy iso 3000mAh akku ja virransäästöohjelma, joten akun on sanottu kestävän koko päivän myös kovemmassa käytössä. Parhaiten puhelin sopii koululaisen käyttöön sekä sellaiselle joka pärjää puheluiden ja viestien lisäksi perus pikaviestisovelluksilla ja suoratoistopalveluilla. Niitä tämä pyörittää vallan mainiosti. Puhelimen saa omakseen edullisesti, alle 140 eurolla. 

 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 

 

  Honor 7S Honor 7A
Näyttö: 5,45" FullView, 1440 x 720 pixeliä 5,7" IPS LCD -näyttö, 1440 x 720 pixeliä
Mitat: 146,5 x 70,9 x 8,3 mm 152,4 × 73 × 7,8 mm
Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo + EMUI 8.0 Android 8.0 Oreo + EMUI 8.0
Muisti: 2 Gt RAM ja 16 Gt sisäistä tallennusmuistia 3 Gt RAM ja 32 Gt sisäistä tallennusmuistia
Suoritin: Neliytiminen MediaTek MT6739 Kahdeksanytiminen Snapdragon 430
Takakamera: 13Mpix LED kuvausvalolla, 1080p HD-videokuvaus 13Mpix LED kuvausvalolla, 1080p HD-videokuvaus
Etukamera: 5Mpix LED kuvausvalolla 8Mpix LED kuvausvalolla
Akku: 3020 milliampeerituntia, ei pikalatausta 3000 milliampeerituntia, ei pikalatausta
Muuta: FM-radio FM-radio
  GPS-paikannus GPS-paikannus
  Paikka kahdelle SIM-kortille ja micro SD-muistikortille Paikka kahdelle SIM-kortille ja micro SD-muistikortille
    Sormenjälkilukija ja Face Unlock -kasvojentunnistus

 

Kumman valitsen? 

 

Jos arvostat kestävää akkua, hyvää äänenlaatua ja käytät puhelimen selainta pienimuotoiseen tiedonhakuun, uutisten lueskeluun, säätietojen etsimiseen jne, pärjäät Honor 7S -puhelimella mainiosti. Jos taas haluat puhelimelta vähän enemmän, katsot silloin tällöin videoita, tykkäät kuunnella musiikkia ja jonkin verran pelailla, suosittelen hieman kalliimpaa, Honor 7A -mallia.

 

Puhelimen hankkiminen on toki aina makuasia ja se joka sopii sinulle, ei välttämättä miellytä kaveria. Verkkokaupassamme on myös liuta muita Honorin malleja, joita voit vertailla keskenään "+ Lisää vertailuun" -napin kautta. Huawein valikoiman löydät puolestaan täältä

 

Telia Yhteisöstä löydät myös aiemmin kirjoitetun esittelyn Huawei Mate 20 Pro -puhelimesta.

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Vertailussa-Honorin-parivaljakko-Honor-7S-ja-Honor-7A/ba-p/180097
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇