Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuva: mi.comKuva: mi.com

 

 

Xiaomin uutuusmalli Xiaomi 11 Lite NE 5G on edullisemman hintaluokan älypuhelin, joka pitää sisällään kuitenkin nipun laadukkaita ominaisuuksia. Se on tilattavissa erikoisemmissa väreissä, joten jos olet kyllästynyt ikuiseen harmaaseen ja mustaan, on tässä tarjolla herkullisia värivaihtoehtoja. Vaikka uutuusmallista ei mikään ominaisuus erityisesti nouse pinnalle, on siinä silti vakuuttava kamera, sekä laadukas näyttö, ja ehdottomasti tyylikäs ulkonäkö.

 

Tyylikäs ja kestävä uutuusmalli

 

Ulkoisesti Xiaomi Mi 11 Lite NE 5G muistuttaa hyvin paljon Xiaomi Mi 11 Lite 5G -puhelinta, jonka esittelimme aiemmin täällä Yhteisössä. Puhelin on keveän näköinen, ohut ja materiaalina siinä on käytetty muovia ja lasia. Siinä on varsin kookas, 6,5 tuuman AMOLED-näyttö Full HD+-tarkkuudella, 90 hertsin virkistystaajuudella ja 240 hertsin kosketustunnistuksella. Näytölasin materiaalina on Corning Gorilla Glass, joka tekee näytöstä kestävän. Näyttö tukee sekä HDR10+:n että Dolby Visionin muodossa laajaa väritoistoa. Tyypillinen kirkkaus on 500 nitiä ja kun kirkkaus on huipussaan, on se 800 nitiä. Jos ihmettelet mikä on niti, tarkoittaa se mittaria jolla mitataan näytön kirkkautta. Mitä korkeampi arvo, sitä kirkkaampi näyttö. Jos lukema on yli 600 nitiä, pidetään arvoa hyvänä. Suuri kirkkaus on hyödyllistä erityisesti jos käytät puhelinta ulkona auringossa.

 

Kameraominaisuuksissa riittää valinnanvaraa

 

Vaikka kyseessä on edullisemman hintaluokan puhelin, ovat kameraominaisuudet kuitenkin varsin pätevät ja riittävät vaativammallekin kuvaajalle. 20 megapikselin pistemäinen etukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan. Näin se vie mahdollisimman vähän tilaa näytöstä. Takakamerat on sijoitettu Xiaomille tyypilliselle neliön muotoiselle alueelle. Pääkamerassa on 64 megapikseliä, ja sen rinnalla toimivat kahdeksan megapikselin ja 119 asteen ultralaajakulmakamera, sekä viiden megapikselin telemakrokamera. Kamerassa on muistakin Xiaomin malleista tutut One-Click AI Cinema -toiminteet. Ne pitävät sisällään muun muassa Magic Zoom, Time Freeze, Parallel World ja Night time-lapse -ominaisuudet, jotka Xiaomin mukaan vievät kuvaamisen uudelle tasolle. Uutena ominaisuutena kamerassa on myös VLOG-tila, joka varmasti antaa uutta ulottuvuutta videoiden kuvaamiseen.

 

Konepellin alla hurisee Snapdragon 778G -suoritin, ja sen ominaisuudet on sanottu olevan hyvin samanlaiset Snapdragon 780G -malliin verrattuna. Se miksi puhelimen suorittimeksi on valittu ”vanhemman mallin” versio, johtuu ilmeisesti järjestelmäpiirien saatavuusongelmista. Suoritin tukee kahden SIM-kortin 5G-yhteyttä, ja on valmistajan mukaan energiatehokas, joten käytännössä suorittimen eroa ei juurikaan huomaa. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 128 gigatavua ja RAM-muistia kahdeksan gigatavua. 4250mAh akku on ladattavissa 33W pikalaturilla, joten puhelimeen saa lisävirtaa nopeastikin.

 

Tarkemmat tekniset tiedot:

 

 • Näyttö: 6,5”, AMOLED Full HD+, 2400 x 1080, 90 Hz virkistystaajuus, Corning Gorilla Glass 5
 • Rakenne: muovi-lasi
 • Etukamera: 20 Mpix- (f/2,24)
 • Takakamera: 64 Mpix pääkamera (f/1,7), 8 Mpix ultralaajakulmakamera (f/2,2) ja 5 Mpix telemakrokamera (f/2,4)
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm napdragon 778G
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11
 • RAM-käyttömuisti: 8 Gt
 • Tallennusmuisti: 128 Gt
 • Sormenjälkilukija: Kyllä, kyljen virtapainikkeessa
 • Akku: 4250 mAh, 33W pikalataus
 • Mitat: 160,53 x 75,73 x 6,81 mm
 • Paino: 158 g
 • Muuta: Stereokaiuttimet, USB-C-liitäntä, ei 3,5 mm kuulokeliitäntää, kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa

 

 

Xiaomi 11 Lite NE 5G on tilattavissa verkkokaupastamme viidessä eri värissä. Värivaihtoehdot ovat Salmiakki, Mustikka, Minttu, Persikka ja Lumi. Viimeksi mainittu vaihtoehto on saanut pinnalleen erikoiskäsittelyn, joka tekee pinnasta hieman kimaltavan. Mitä mieltä olet uutuuslaitteesta ja mikä on sinun suosikkivärisi?

 

Lue myös nämä:

 

Esittelyssä uutuusmallit Xiaomi Mi 11 Lite 5G ja Xiaomi Mi 11 i 5G

Esittelyssä Xiaomi Mi 11 5G

Esittelyssä Xiaomi Mi 11T 5G – kevennetty lippulaivamalli hyvillä kameraominaisuuksilla

 

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Xiaomi-11-Lite-NE-5G-laatupuhelin-herkullisissa-vareissa/ba-p/234088
Linkki kopioitu