ENCE kisaa 125,000 $ pääpalkinnosta São Paulossa

  • 20 March 2019
  • 0 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Katowicen Major-turnaus saatiin päätökseen pari viikkoa sitten. Turnaus oli suomalaisjoukkue ENCE:lle erittäin menestyksekäs, kun ENCE eteni kaikkien odotusten vastaisesti aina finaaliin saakka. Finaalissa vastaan tuli maailman ykkösjoukkue Astralis, joka oli osoittautui vielä liian kovaksi palaksi. Menestys Majoreilla poiki ENCE:lle myös kutsun Brasilian São Pauloon BLAST Pro Series -tapahtumaan.

Turnaukseen osallistuu ENCE:n lisäksi viisi joukkuetta, jotka kaikki sijoittuivat Katowicen Major-turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Kutkuttavan turnauksesta tekee se, että ENCE:n kukistama Team Liquid on myös mukana, joka varmasti haluaa ottaa revanssin Katowicessa ENCE:lle kärsityn 0-2 tappion jälkeen. ENCE:llä on myös mahdollisuus maksaa kalavelat, kun Astralis saapuu São Pauloon. Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat MIBR, FaZe ja NiP.


 


Joukkueet kohtaavat toisensa yhden kerran ja kaksi parasta joukkuetta pelaavat finaalissa. Pelit pelataan finaalia lukuunottamatta paras yhdestä menetelmällä, eli yhden kartan voittaja nappaa otteluvoiton. Finaali pelataan paras kolmesta menetelmällä.


 


Turnauksessa nähdään myös BLAST Pro Standoff show-matseja, joissa pelaajat mittelevät 1 vs 1 -kaksintaisteluissa. Tässä pelimuodossa ei laiteta pommia maahan, vaan yksinkertaisesti yritetään eliminoida vastustaja yksi vastaan yksi tilanteessa eri aseita käyttäen. Ensimmäisenä 7 eliminointia saanut pelaaja voittaa Standoff-ottelun. BLAST Pro Standoffs -kilpailun voittajajoukkue nappaa 20,000 $ bonusrahan ja voittaja on se joukkue, jonka pelaajat saavat eniten eliminointeja yhteensä. Kartat ovat kyseisessä pelimuodossa tavallista pienempiä ja ulkoasultaan erilaisia.


 


Turnauksen kaikki ottelut näkyvät Twitchissä ja voit katsoa matseja alla olevien striimien kautta.



 



 


 


Joukkueiden esittelyt


 


 



 


ENCE teki uskomattoman tempun Katowicen Majoreilla, yltämällä aina turnauksen finaaliin asti. ENCE peittosi matkalla finaaliin Major-turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluneet Natus Vinceren ja Team Liquidin. Kaikki ENCE:n pelaajat nostivat hienosti tasoaan Katowicessa, kun joukkue joutui pelaamaan 3 peliä selkä seinää vasten, päästäkseen turnauksen viimeiseen vaiheeseen Champions Stagelle. Mistään yhden turnauksen ihmeestä tässä ei ole kyse, ja uskon, että myö São Paulossa nähdään todella nälkäinen joukkue.

Pelaajat:

Aleksi "allu" Jalli


Jere "sergej" Salo


Sami "xSeven" Laasanen


Jani "aerial" Jussila
Aleksi "aleksib" Virolainen


 


Joukkuetta valmentaa Slaava "twista" Räsänen, joka toimi aiemmin pelaajana sekä valmentaja suomalaisessa iGame-joukkueessa.


 


 


 



 



Astralis lähtee tähän turnaukseen ennakkosuosikkina. Astralis aloitti ensimmäisen Major-turnauksen siitä, mihin se viime vuonna jäi, kun joukkue peittosi suomalaisen ENCE:n Katowicen Major-turnauksen finaalissa. Joukkueen kaikki pelaajat sijoittuivat 2018 vuoden HLTV-rankingissa top 20-pelaajien joukkoon ja näistä neljä oli kahdeksan parhaan joukossa. Astraliksen tämän hetkinen formi on sellainen, mitä CS:GO:ssa ei olla koskaan ennen nähty.


 


Pelaajat:

Lukas "gla1ve" Rossander
Nikolai "device" Reedtz
Emil "Magisk" Reif
Peter "dupreeh" Rasmussen
Andreas "xyp9x" Højsleth


 


Joukkueen valmentaja on Tanskan kaikkien aikoinen menestynein Counter-Strike 1.6 -pelaaja Danny "zonic" Sørensen.


 


 


 




 


Team Liquidilta odotettiin Katowicessa jopa turnauksen voittoa, mutta joukkue hävisi yllättäen pudotuspelivaiheessa ENCE:lle kartoin 0-2. Joukkue majailee tällä hetkellä maailman rankingin sijalla 2. Team Liquidilla jäi siis varmasti Katowicesta hampaankoloon ja heitä ei missään nimessä pidä sulkea pois BLAST PRO Seriesin voittajakandidaateista.

Pelaajat:

Nicholas "nitr0" Cannella
Jonathan "EliGE" Jablonowski
Russel "Twistzz" Van Dulken


Keith "NAF" Markovic
Jacky "Stewie2k" Yip


 


Joukkueen valmentajana toimii Eric "adreN" Hoag, joka on myös itse ollut aiemmin pelaajana Team Liquidissa.


 


 


 



 


FaZe on pyrkinyt viime vuosina haalimaan joukkueeseen pelin suurimpia tähtiä ja luottanut paljon pelaajien yksilötaitoon. Menestystä toki on tullut, mutta Major-turnauksen voitto on yhä saamatta.  Natus Vincere pudotti FaZe:n Katowicen Champions Stagella ja turnaus oli FaZe:lle kaikkea muuta kuin helppo. Maailman ranking-listalla sijalle 26. sijoitettu Complexity Gaming oli lähellä pudottaa FaZe:n jo ennen pudotuspelivaiheen alkua. Joukkueen ympärillä velloo myös keskusteluja pelaajavaihdosta ja tulemme varmasti lähiaikoina kuulemaan, mikä on joukkueeseen väliaikaisesti nostetun Dauren "AdreN" Kystaubayevin kohtalo.

Pelaajat:


 


Nikola "NiKo" Kovač


Ladislav "GuardiaN" Kovács


Olof "olofmeister" Kajbjer


Dauren "AdreN" Kystaubayevin
Håvard "rain" Nygaard


 


Joukkueen valmentajana toimii serbialainen Janko "YNk" Paunović.


 


 


 



 


MIBR eli "Made in Brazil" koostuu pitkälti entisen SK Gamingin pelaajista, joka voitti Kölnissä vuonna 2016 pelatun Major-turnauksen. MIBR lähti Katowicen turnaukseen ilman suurempia ennakko-odotuksia ja eteni aina turnauksen välieriin asti, jossa Astralis pudotti brasilialaisjoukkueen jatkosta. MIBR osallistui hiljattain Kiinassa pelattavaan WESG-turnaukseen, jonka palkintopotti oli 1,000,000 $, mutta MIBR hävisi yllättäen Windigolle ja putosi näin ollen turnauksesta. MIBR pelaa São Paulossa fanaattisen kotiyleisön edessä ja lähtevät turnaukseen voitonkiilto silmissä.


 


Pelaajat:


 


Gabriel "FalleN" Toledo
Epitácio "TACO" de Melo
Marcelo "coldzera" David
Fernando "fer" Alvarenga


João "felps" Vasconcellos


 


Joukkuetta valmentaa entinen CS-ammattilainen Wilton "zews" Prado. Zews on voittanut valmentajana kaksi Major-turnausta, joista toinen tuli SK Gamingin valmentajana ja toinen Luminosityn riveissä.


 


 



 


NiP eli Ninjas in Pyjamas on yksi Counter-Striken tunnetuimmista joukkueista. NiP menestyi etenkin 2014-2016 vuosina CS:GO:ssa, voittaen yhden Major-turnauksen ja sijoittuen kolmessa Major-turnauksessa toiseksi. Viime vuosina joukkueelle ei samalla tavalla menestystä ole tullut, mutta Katowicen turnaus oli pieni valonpilkahdus, kun joukkue eteni 8 parhaan joukkoon. Etenkin Fredrik "REZ" Sternerin ja kokeneen Patrik "f0rest" Lindbergin pelaamista oli ilo katsella. Turnauksen jälkeen Dennis "dennis" Edman jäi aktiivisesta rosterista pois uupumuksen vuoksi ja hänet korvasi William "draken" Sundin.


 


Pelaajat:


 


Patrik "f0rest" Lindberg


Christopher "GeT_RiGhT Alesund


Fredrik "REZ" Sterner


Jonas "Lekr0" Olofsson


William "draken" Sundin


Joukkuetta valmentaa Faruk "pita" Pita. Pita on entinen Counter-Strike -ammattilainen ja on pelannut alkuperäistä Counter-Strikeä mm. Fnaticissa. Pita on voittanut valmentajana yhden Major-turnauksen, kun hän valmensi Ninjas in Pyjamas -joukkuetta vuonna 2014. Pita on kokeillut siipiään CS:GO:ssa myös pelaajana.


 


 


Pelin sisäiseen rahajärjestelmään päivitystä turnauksen alla - Enemmän asekierroksia luvassa


 


Valve päivitti hiljattain CS:GO:n rahajärjestelmää siten, että tappiobonus ei nollaudu minimiin (1400 $) yhden voitetun kierroksen jälkeen, vaan bonus laskee portaittain aina 500 dollarilla. Päivityksen myötä peleissä tullaan näkemään enemmän asekierroksia, koska rahabonuksen resettejä tullaan näkemään vähemmän. Tämä voi vaikuttaa otteluihin siten, että suurempilukuisia voittoja tulee mahdollisesti vähemmän, koska asekierroksia nähdään enemmän ja kierrokset ovat näin ollen tasaväkisempiä. Asekierroksella tarkoitetaan kierrosta, jossa molemmilla joukkueilla on täysi aseistus ja varusteet käytössä. Tämä päivitys on todella suuri koko pelin kannalta, sillä resetit ovat olleet todella merkityksillisiä pelin etenemisen kannalta.


 


 


"Vastustajat näkevät ENCE:n ihan erilaisena haasteena kuin aiemmin"


Tavoitimme myös Joona "natu" Leppäsen, joka kertoi joukkueen Major-turnauksen jälkeisistä kuulumisista ja turnaukseen valmistautumisesta:

"Joukkue otti ansaitun viikon vapaan Puolan reissun jälkeen, jotta saivat palauduttua etenkin henkisesti raskaan Major-urakan jälkeen. Viimeinen reipas viikko on mennyt tyypilliseen tapaan valmistautuen ja harjoitellen. Edessä on taas uusi haaste, kun varmasti vastustajat valmistautuvat ja näkevät ENCE:n ihan erilaisena haasteena kuin aiemmin. BLAST Pro Series Sao Paulo on hieno haaste ja mittari siitä, miten uudenlainen tilanne osataan käsitellä." kiteytti Leppänen.


 



 


Seurasitko Katowicen Major-turnausta? Mikä on mieleenpainuvin Esports-muistosi?

Laitoimme myös verkkokauppaan kovia gaming-tarjouksia turnauksen kunniaksi. Tsekkaa ne tästä


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa