God Of War -pelisarjan viimeisin julkaisu lunastaa odotukset


God Of War -pelisarjan seitsemännessä osassa vuodet ovat vierähtäneet ja Kratos, sodan jumala on ikääntynyt. Rauhallinen perhe-elämä skandinaavisen mytologian maailmassa kokee kolauksen, kun vaimo menehtyy ja Kratoksen täytyy kasvattaa yksin hänen nuori poikansa, Atreus. Tarina vie isän ja pojan seikkailulle ympäri tarujen maailmojen. Äidin viimeinen toive hänen tuhkiensa sirottelusta korkeimman vuoren huipulta on toteutettava hinnalla millä hyvänsä.


Mitä voit odottaa pelisarjan viimeisimmältä tuotokselta? 
Peli on kaunis hiottuine yksityiskohtineen ja tarina tempaa mukaansa. Jännittäviä kohtauksia, henkeäsalpaavia taisteluja ja hermoja repiviä tilanteita on ripoteltu tasaisesti peliin.
Tehtävissä on variaatiota runsaasti. Löytyy helppoja varsin suoraviivaisia toiminnantäyteisiä askareita, joissa pärjää hienosti tuhoamalla kaikki vastaantulevat viholliset. Toisaalta kohtauksissa saattaa joutua käyttämään myös järkeä, sillä asiat eivät aina ole ratkaistavissa pelkästään kirveen kanssa.


Peliä pelaat päähahmolla Kratoksella, mutta poika Atreuskaan ei mikään turha jätkä ole. Tietyissä tehtävissä tarvitaan Atreuksen erityiskykyjä ja lisäksi hänestä on iso apu taistelukohtauksissa.


Tarinallisesti kyseessä on kasvutarina sekä isän-, että pojan osalta. Pelin edetessä löydät hahmoista uusia ulottuvuuksia ja sävyjä taisteluiden lomassa. Tarina on mietitty hyvin tarkasti, eikä pelin "tarinakohtauksiin" puudu, vaan ne pitävät varmassa otteessaan jokaisen hetken. 


 


Loppuun saakka hiottu grafiikka ja aivan älyttömän komeasti toteutettu visuaalisuus tekevät vaikutuksen. Nämä jaksavat yllättää ihan pelin loppumetreille saakka. Arvostan edellä mainittuja ominaisuuksia nykyään entistä enemmän, sillä onhan se miellyttävä pelata sellaista peliä, joka tuo myös iloa silmälle. Täytyy sanoa että huimasti on viime vuosien aikana menty eteenpäin! 


 



Avoimia elementtejä omaava toimintaseikkailu


Peli ei ole avoimen maailman peli, vaan ennemminkin ohjattu seikkailu. Toisaalta avoimia elementtejä tässä on runsaasti. Löydät salaisia paikkoja ja sivutehtäviä ympäri maailmojen ja voit halutesassi matkata paikasta toiseen erityisten pisteiden avulla. Et kuitenkaan voi samoilla metsissä mielin määrin, vaan reitit ovat ennalta määrättyjä.


Vaativuustasoja löytyy neljä, ja näistä voi jokainen valita sopivan itselleen. Vaativuustasoltaan helpoin keskittyy tarinankerrontaan enemmän, kun taas haastavinta tasoa nimitetään ”God Of War” –tasoksi, joka jo varmasti kertookin mitä tuolta vaativuudelta on odotettavissa. Pelin tasot ovat vaihdettavissa kesken pelin lukuunottamatta tuota vaativinta. Sen kun valitset niin se on menoa sitten, tai aloitat alusta.


Itse valitsin ihan normitason (Give Me A Balanced Experience), ja koen, että tässä oli juuri sopivasti tarinaa ja haastetta. En kuitenkaan mikään veteraani näissä ole, joten pykälää haasteellisempi menisi ehkä oman sietokyvyn yli. 




Se ei haittaa, vaikka sinulla ei aikaisemmista God Of War-sarjan peleistä olisikaan kokemusta. Peliä voisi kuvailla uudelleensyntymiseksi. Aikaisempien pelien elementtejä on kuitenkin mukana, mutta tähän on helppo tempautua mukaan vaikkei tietäisikään kuka Kratos on ja mitä edeltävät pelit ovat pitäneet sisällään. 

Rankkaan tämän pelin kokonaisuudessaan yhdeksi parhaista pelaamistani. 
Pelin löydät myös meidän verkkokaupastamme.
Tsekkaa myös aikaisemmin kirjoittamani blogi Playstation 4 Pro:sta, mikäli konsolin hankinta on mielessä.



Oletko jo pelannut? Mitäs tykkäsit? 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa