Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori
  • 309 custom-general.kudos
  • 690 custom-general.replies
  • 69 custom-general.solutions

Peliarvostelussa Call of Duty: Black Ops 4 (K-18)

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

 

 BO4.png

 

Eletään lokakuun puoliväliä ja sitä myötä uusin Call of Duty -pelisarjan versio on saapunut kauppojen hyllyille. Call of Duty: Black Ops 4 -peli julkaistiin 12.10. ja peli onkin jo rikkonut myyntiennätyksiä, enkä itse ihmettele sitä yhtään. Treyarch on kehittänyt yhdessä Beenoxin kanssa omasta mielestäni parhaan Call of Duty -pelin pitkään aikaan. Pelisarja on ollut jo pitkään menestys etenkin konsolipelaajien keskuudessa, mutta samaan aikaan se on kärsinyt PC-pelaajien vähäisistä pelaajamääristä viime vuosina. Tämä peli saattaa muuttaa kuitenkin tilanteen PC-pelaajien osalta, sillä pelin kehityksessä ja suunnittelussa on ajateltu erityisesti PC-pelaajia.

 

 

Blackout - Last one standing

 

Suuren suosion Fortniten ja PUBG:in myötä saanut Battle Royale -pelimuoto nähdään myös Black Ops 4 -pelissä, ensimmäistä kertaa koko Call of Duty -pelisarjan historiassa. Kyseisessä pelimuodossa noin sata pelaajaa hyppäävät helikoptereista isolle alueelle, jossa pelaajien tehtävänä on kerätä ympäristöstä aseita, kranaatteja, tähtäimiä ja tarvikkeita, jotka auttavat selviämään pelin edetessä. Pelimuodon kartta on saanut vaikutteita aiempien Black Ops -pelien moninpelikartoista, joten mikäli olet aiemmin pelannut Black Ops -pelejä, voit törmätä tuttuihin paikkoihin Blackout-pelimuodossa. Pelaajien vähentyessä ja ajan kuluessa pelialue pienenee, jolloin pelaajien täytyy siirtyä pelattavalle alueelle tai he menettävät hitaasti elämää jäädessään pelialueen ulkopuolelle. Blackout -pelimuodossa voi liikkua jalkasin tai useammalla eri kulkuneuvolla. Käytössä on niin autoja, veneitä, mönkijöitä kuin helikoptereitakin, jotka mahdollistavat nopean siirtymisen paikasta toiseen. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä mielenkiintoisempaa siitä tulee, kun pelaajat vähenevät ja pelaajien täytyy selviytyä pienemmällä alueella. Pelien lopussa käydään usein intensiivisiä tulitaisteluita viimeisten pelaajien kesken. Piiloudutko vai päätätkö hypätä taistelun keskelle?

 

 


Zombies, Zombies everywhere


Zombit ovat mukana myös uusimmassa Black Opsissa, ja tämä pelimuoto on vakiinnuttanut paikkansa Call of Duty -pelisarjassa. Ensimmäistä kertaa zombit nähtiin Call of Duty -pelissä 10 vuotta sitten, ja tällä kertaa Zombies-pelimuoto tulee isompana kuin koskaan. Kun varsinaista yksinpelikampanjaa ei tässä pelissä nähdä, on Treyarch luonut laajan kokonaisuuden Zombies-pelitilan ympärille. Zombies-pelimuodon tehtävissä nähdään myös välianimaatioita, jotka tuovat lisämausteen tarinoiden ympärille. Pelimuotoon pääsee helposti kiinni, sillä pelistä löytyy Tutorial-tila, jossa pelaajaa opastetaan pääsemään alkuun ja perusjutut käydään läpi. Zombies-pelitilassa on kolme erilaista tehtävää, joista kaksi aloittaa aivan uuden tarinan. Pääset esimerkiksi taistelemaan zombeja vastaa antiikin Rooman aikaisella areenalla ja RMS Titanic -laivalla. Zombeja ja Titanic? Kyllä, luit aivan oikein. Kolmas tehtävä vie sinut Alcatrazin vankilaan, jossa pääset ottamaan zombeista mittaa legendaarisessa vankilaympäristössä.

Zombeille voi antaa kyytiä aivan yksin ja tai kavereiden kanssa. Voit halutessasi lisätä tietokoneen hallinnoimia botteja auttamaan elävien kuolleiden kukistamisessa. Kaikkein hauskinta tämän pelimuodon pelaaminen on kuitenkin kavereiden kanssa, jolloin pelaajien välinen yhteistyö korostuu. Zombies-pelitila on laajasti kustomoitavissa, sillä vaikeustasoa voit säätää itse, ja pystyt myös manuaalisesti säätäämään zombien nopeutta, vahvuutta sekä kestävyyttä. Räiskittävää siis riittää niin kokeneille, kuin kokemattomillekin pelaajille.

 

 

 

Call of Dutyn perinteinen moninpeli

 

Perinteinen Call of Duty -sarjan moninpeli kattaa kaikki suosituimmat pelimuodot ja niitä on tullut myös muutama lisää. Moninpelissä on valittavina kymmenen eri hahmoa eli Specialistia, joilla kaikilla on omat erikoisuutensa. Esimerkiksi Batteryllä on käytössään ja kranaatinheitin, Reconilla voit käyttää tutkaa, joka paljastaa vihollisten sijainnin, Nomadilla voit asettaa miinoja esimerkiksi seiniin tai kutsua taistelukoiran avuksi. Moninpelissä on yhteensä 14 erilaista karttaa, joista osa on aiemmista Black Ops -peleistä tuttuja karttoja, jotka ovat kokeneet kasvojenkohotuksen.

 

Liikkuminen pelissä on helpompaa kuin Black Ops 3 -pelissä, kun ilmassa liitäminen ja seinillä juoksu ei enää ole mahdollista, jolloin pelaajan ampumistaidot ja pelin sisällä tapahtuvien tilanteiden arviointi ja joukkueen yhteistyö on avain menestykseen. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö kokemattomammat pelaajat tai yksin pelaavat saisi pelistä mitään irti, sillä Specialistit tuovat jokainen omanlaisen avun joukkueelleen ja suurin osa näistä Specialistien taidoista on helppoja käyttää. Eliminoimalla useita vastustajia putkeen ja keräämällä pisteitä, saat käyttöösi apukeinoja, joilla pystyt kylvämään tuhoa taistelukentällä. Voit esimerkisi kutsua tiedustelukoneen apuun, joka paljastaa koko joukkueellesi vihollisten sijainnin kartalla tai vaikkapa pyytää ilmatukea helikopterin muodossa.

 

Aiemmista pelisarjan peleistä poiketen Black Ops 4 -pelissä ei ole käytössä automaattista parannusta, vaan jokaisella pelaajalla on käytössään erillinen tarvike tätä varten, jolla saa elämää takaisin mikäli on ottanut osumaa. Hahmojen taitoja voi myös muokata laajasti, joten pystyt muokkaamaan hahmoa vastaamaan omaa pelityyliäsi. Mitä enemmän moninpeliä pelaat, sitä enemmän saat avattua erilaisia aseita, lisävarusteita aseisiin, tarvikkeita ja taitoja, joita voit hyödyntää eri moninpelimuodoissa. Voit myös halutessasi muokata aseesi ulkonäköä ja jopa itse tehdä omanlaisesi värityksen aseeseen.

 

 

 

Loppufiilikset ja arvosana

 

Pelisarja on viety takaisin sinne minne se omasta mielestäni kuuluu. Pelissä on useita eri pelimuotoja, joka tuo vaihtelevuutta. Pomppiminen, seinillä kiipeily ja sinkoilu sinne tänne on jätetty pois ja tilalle on tullut ehtaa jalat maassa -toimintaa. Joissain moninpelimuodoissa meininki saattaa ajautua melko kaoottiseksi, mutta pelit ovat kaiken kaikkiaan hauskoja. Minun on pakko myöntää, etten ole Battle Royale -genren suurin fani, mutta omasta mielestäni Blackout on parasta Battle Royalea, jota olen itse pelannut. Erityisesti Zombies-pelitila on sellaista mukavaa "Peli päälle ja aivot narikkaan" -meininkiä, jos haluaa irtautua arjesta hetkeksi. Vaikka Zombies-pelitilassa nähdäänkin tarinamuotoisia tehtäviä, pelistä puuttuu varsinainen yksinpelikampanja, jota monet pelisarjan fanit ovat kritisoineet. Kokonaisuus on kuitenkin mielestäni varsin onnistunut.

 


arvosanablops.png

Mitä mieltä sinä olet uusimmasta Call of Duty -pelistä tai pelaamisesta ylipäätään? Löydät Call of Duty: Black Ops 4 -pelin PS4-konsolille verkkokaupastamme.

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple | Juokseminen ja salitreeni |
0 vastausta