Liittymäehdotuksia eläkeläiselle

  • 10 August 2022
  • 7 kommenttia
  • 123 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Meillä on vaimon kanssa Telian liittymät joiden etu päättyy 2023 alkuvuodesta. Me käytännössä soitellaan toisillemme ja puheluita on vähän verrattuna liittymän. Vaimolla on nettiä 0.06 Mb ja puheluita 26 minuuttia ja ei yhtään tesktaria. Sopparin hinta on 16 euron nurkilla. Oma liittämäni 75 minuuttia puheluita, 1 tekstari ja nettiä 1.47Gb.


 


Nyt kun molemmat ollaan eläkkeellä niin pitää pienentää kuluja joka paikasta. Liittymä kaupassa ei ole aivan mopo liittymää joten miten olisi Prepaid jolloin maksetaan vain siitä mitä käytetään.


olisi hienoa jos vanhan numeron saisi Prepaid numeroksi, mutta Purnipsin postauksessa aiemmin kerrottiin ettei onnistu.


 


onko yhteisöllä mitään ideaa aiheeseen.


 


 


---


Muokkaus Se_Jesse: muokattu otsikkoa hieman kuvaavammaksi


7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tietääkseni edelleenkään prepaidiin ei voi siirtää vanhoja numeroita. Telian tarjonnasta voisi Telia Dot olla vähemmälle käytölle parhaiten soveltuva liittymä, mutta sitä hallinnoidaan mobiilisovelluksesta. Laskutus tapahtuu Netflixin, Spotifyn, HBO:n ja muiden tavoin suoraan maskukortilta.

 

Yksi vaihtoehto voisi olla Elisan tarjoamasta Elisan Latausliittymä. Se on käytännössä kuin prepaid, mutta sille voi siirtää vanhan numeron. Telialla ei ole suoraa tarjota vastaavaa, kuin ehkä vain tuo Dot. Kannattaa tutustua:

 

https://elisa.fi/kauppa/puheliittymat/latausliittymat

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Mökki on Ahvenanmaalla Brändössä ja siellä on vain Telian mastoja. Elisa ei kuulu lainkaan vaikka kuusen latvaan kiipeäisi. Täytyy tuota Dot liittymää katsella ja voiko sen kautta oikeesti säästää vai meneekö plus miinus nolla.

 

Kiitos

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Vinkkinä Telialle eikö kannattaisi ajatella mahdollisuutta Prepaidin ja vanhan numero yhteyttämistä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Myynnix  kirjoitti:

Liittymä kaupassa ei ole aivan mopo liittymää


Oikeastaan sellainenkin löytyy, Yhteys mukaan laitteeseen. 6,90 €/kk, keskittäjille 3,90 €/kk. Normaalit kotimaanpuhelut 0,09 € alkavalta minuutilta, normaalit kotimaanviestit 0,09 €/kpl. Hidas nettiyhteys 0,256 / 5 Mbit/s.

 

Liittymä on vain luokiteltu ”dataliittymäksi”, joten niin kutsuttua ”puheliittymää” ei pysty vaihtamaan suoraan Omilta Sivuilta Yhteys mukaan laitteeseen-liittymäksi, vaan tämä muutos täytyy pyytää asiakaspalvelulta. Koska liittymä on niin kutsuttu ”dataliittymä”, lisäpalveluvalikoima on myös suppeampi kuin niin kutsutuilla ”puheliittymillä”.

 


@Myynnix  kirjoitti:

Elisa ei kuulu lainkaan vaikka kuusen latvaan kiipeäisi.


Olethan kokeillut tämän ihan Elisan liittymällä vai ainoastaan katsonut puhelimen verkkohaun listaa? Elisan liittymät käyttävät Ahvenanmaalla Ålcomin verkkoa. Eli jos Ålcom toimii, niin sitten toimii Elisakin. Vanhoissa puhelimissa verkon nimi voi näkyä myös muodossa ÅMT tai AMT.

 

Mikäli puhelimen asetuksissa on kytkin verkkovierailulle, se täytyy kytkeä päälle tai sallia.

 


@Myynnix  kirjoitti:

Täytyy tuota Dot liittymää katsella ja voiko sen kautta oikeesti säästää vai meneekö plus miinus nolla.


0,20 € vuorokausikohtainen aloitusmaksu voi yllättää, jos mobiilidata unohtuu puhelimesta päälle. Lisäksi mobiilidatakytkin on patologisesti rikki KaiOS- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Toisin sanoen, ellei käytössä ole vanha Nokia 6150, varaudu siihen, että menee vähintään 6,09 €/kk, vaikka et olisi soittanut ensimmäistäkään puhelua.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Tuon Yhteys mukaan laitteeseen -liittymän saa mainitsemaasi hintaan vain jos käytössä on jo joku muu liittymä, eli se myydään vain kylkiäisenä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@tellunkana, alun perin Yhteys mukaan laitteeseen -liittymää myytiin ainoastaan keskittäjille, mutta nykyään sitä myydään kaikille asiakkaille.

 

  • Yhteys mukaan laitteeseen liittymää myydään erikseen 6,90 €/kk.
  • Mikäli käytössäsi on Telian Yhteys rajaton -liittymä, hybridilaajakaista, kaapelimodeemi, taloyhtiölaajakaista tai valokuitulaajakaista, saat Yhteys mukaan laitteeseen -liittymän keskittäjähintaan 3,90 €/kk.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Brändön keskustassa on Ålcom kuuluvuutta, kuuta meidän kylässä Fiskö by vain Telia pelittää.

Vastaa