Telian digiboksi, mitä sovelluksia tähän sisältyy?

  • 31 August 2019
  • 7 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Meille on valmistumassa Telian valokuituverkko, johon olen liittymässä. Samalla tulee varmaan siirryttyä synergiaetujen takia Elisan viihteestä Telian boksiin. Huolestuneena olen tältä palstalta seurannut Telian boksin "kehittymistä". Asiakkuusaikanani Elisan Viihde on kehittynyt häiriöherkästä matopurkista laadukkaaksi palveluksi, jossa on hyvät tallennusmahdollisuudet ja kattavat sovellusvalikoimat ja ohjelmakirjastot. Uudistuksia ja parannuksia tulee useita vuodessa.

 

Täällä keskustelua seuratessa saa kuvan, että vuosiin ei luvattuja parannuksia ole tullut, vaan perussovellukset puuttuvat edelleen. Yksi ketju oli aloitettu 2017 eikä viimeiseen viestiin mennessä vuoden 2019 puolella ollut tapahtunut mitään. Kysynkin, mitä sovelluksia siitä boksista nyt löytyy, jos sen uutena asiakkaana tilaan?

 

Jos perussovellukset puuttuvat edelleen, on kai pakko jatkaa Viihteen asiakkaana Telian valokuituverkossa. 


7 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Moi @Pande74 ja tervetuloa Telia Yhteisöön!


 


Youtuben sovellus löytyy tällä hetkellä digiboksista. Yle Areena on tulossa jossain vaiheessa ja siitä onkin tehty jo alustava arvio mutta toistaiseksi tarkkaa päivää ei ole tiedossa. Neuvottelut ja selvittelyt ovat Ylen kanssa käynnissä. Netflix on jonossa niin sanotusti ensimmäisenä ja siitäkin neuvotellaan parhaillaan. C Moren sovellusta ei ole digiboksilla, mutta C Moren mobiilisovelukkseen tai selainpalveluun pääsee TeliaTV:n tunnuksilla kirjautumaan sisään, jos tilaus paketista on voimassa. Viaplayn osalta käydään keskusteluita edelleen mutta sovelluksen tuominen digiboksille edellyttää sitä että neuvotteluissa löydetään molemmille osapuolille järkevä ratkaisu. Toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole löytynyt.

No hyvä, että parannuksia on tulossa, mutta ei vielä ihan riitä. Nyt pitää ymmärtää, että nykyään älytelkkareiden ja Chromecastin aikana digiboksia harkitsevat ihmiset haluavat laitteen, jonka kautta kaiken tarvittavan löytää helposti ja vaivattomasti samasta paikasta, digiboksilta. Siksi vaatimukset ovat:

 

1. Riittävä tallennustila ja tallennusten säilytysaika. Tuo 3kk ei todellakaan riitä mihinkään, monesti mielenkiintoisia ohjelmia tulee nauhoitettua, ja ne voivat odottaa katseluaan pitkäänkin. Lisäksi lapset tykkäävät katsoa suosikkiohjelmiaan uudestaan ja uudestaan. Tai jos et ehdi katsella jotain tv- sarjaa, vaan tallennat sen kaikki jaksot, taas 3 kk ihan liian lyhyt aika. Ja kuten hyvin tiedätte, esimerkiksi Elisalla tämä on 24 kk. Mahdollisuus kovalevytallennukseen on teillä plussaa, koska mahdollistaa maksukanavienkin nauhoituksen.

 

2. Kaikki yleisimmät suoratoistosovellukset, eli vähintään Areena, Ruutu, MTV3, Netflix,Youtube. Mielelään HBO, CMore, Viaplay. Teidän boksilta puuttuu näistä lähes kaikki, kun kilpailijoilla on noista kaikki Viaplayta lukuun ottamatta. Tämä taas pakottaa asiakkaanne kikkailemaan boksin lisäksi CC:lla ja telkun sovelluksilla, joten miksi hän sitten boksia edes hankkii tai pitää, kun tuo tallennuskin on retuperällä?

 

3. HD- tallennukset. Kilpailijoilla tämäkin jo ihan arkipäivää, mutta Telialla vasta osittain.

 

Nuo kolme asiaa on minusta oltava kunnossa sujuvan käytettävyyden lisäksi, joka teillä kai sentään kunnossa onkin, jotta tätä digiboksi- palvelua kannattaa harkita. Toivon, että tätä palautetta mietitään siellä ihan tosissaan, sillä samoja asioita kaipaavat MONET asiakkaanne.

Ostatte jonkun smartv:n niin niissä on nykyään arena/netflix/spotify/c-more/amazon prime/viaplay/ruutu/HBO/Mtv3 yms softat joilla voitte katsoa niiden ohjelmistoa.Noissa on yleensä myös tallennus ulkoiselle usb-levylle,tarvitsee tosin ci+ modulin+tv-kortin sekä tietenkin tv-paketin jossa on se kanava jolta haluat tallentaa.

Joo, eihän tuo ole ongelma, jos tuollaisen kombon haluaa. Monelle, minullekin, nyt vaan olisi mieluisin se digiboksi, jossa olisi samassa tallennus, sovellukset ja maksukanavat. En oikeasti ymmärrä, miten Telian boksi on niin paljon jäljessä kilpailijoita(Elisa,DNA) joilla kokonaisuus noiden kolmen osalta on kunnossa.

Käsittääkseni jos nauhoitat kaapelitv kanavalta niin siinä ei ole mitään rajoituksia(tai on jos nauhoitat maksulliselta kanavalta) kun taas jos nauhoitat iptv kanavia niin siinä on rajoituksia että mitä kanavia saat nauhoittaa.En tosin tiedä miten tv:n tallennus oikein toimii esim samsungin telkkareissa mutta digiboxeissa toi menee käsittääkseni niin että jos olet nauhoittanut jotain salatulta kanavalta niin et voi katsoa sitä jollei sulla ole voimassa olevaa kanavapakettia ja digiboxissa tv-korttia kiinni(ilmaiset kanavat taas näkyy ilman tv-korttia) ja se oikeus katsoa niitä poistuu muistaakseni 2v päästä tms.Toi koski kai hd kanavia.Itse kaipaisin sellaista softaa esim telkkariin jolla voisi katsoa sekaisin iptv/kaapelitv kanavia jotka näkyisi yhdessä samassa oppaassa,nythän toi ei käsitääkseni onnistu.

Eikös se ole yksinkertaisesti niin, että maksukanavia ei saa tekijänoikeussyistä tallentaa noihin verkkotallennuksiin, mutta omalle kovalevylle saa?

Ainakin topfieldillä aikanaan tallennuksen pystyi kopioimaan jolloin salausmerkki hävisi ohjelman nimen vierestä ja näin sai tuon salaushommankin kierrettyä. En tiedä onko nykyisillä älytvillä mahdollista.

Vastaa