Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

osto opas lastenkanaviin.jpg

 

Olen huomannut, että vanhemmat ovat tänä päivänä valveutuneita ja tietävät millaista sisältöä lapsilleen haluavat näyttää. Lastenkanavien kirjosta voi silti olla vaikea löytää omalle lapselle tai lapsenlapselleen sopivaa kanavaa. Monista sovelluksista ja kanavapaketista on eroteltu lapsille sopivat sisällöt katsottavaksi, ja jopa niin että tabletilla lapsi voi turvallisesti itse selata ohjelmistoa. Päätän juttusarjani avaamalla millaista lastensisältöä miltäkin kanavalta tulee.

 

Alle kouluikäiselle

 

 

Monille taaperoille alkaa muodostua hyvin pienenä jo lempihahmoja, kuten Samppa Ryhmä Hausta tai Salama McQueen Autot -elokuvista. Niitä sitten katsotaan alusta loppuun ja samaa jaksoa/elokuvaa monta kertaa putkeen. Ryhmä Hau muuten seikkailee myös Pikku Kakkosessa, ja sen saat talteen Tallennuspalvelun avulla, jossa tallennukset säilyvät 90 päivää. Perheen pienimmille sopivia kanavia ovat esimerkiksi:

 

C More Juniori kanavalla näytetään turvallista katsottavaa mutta myös opettavaa ohjelmaa. Siellä näkyy mm. Chuggington, Puuha-Pete ja Ti-Ti nalle. Kaikki sisältö on puhuttu suomeksi.

Disney Junior esittää mm. Mikki Hiiren kerhotaloa, Fancy Nancy Clancy ja Mikki ja ralliryhmä. Kanavan sisältö on suunnattu 2-5 -vuotiaille lapsille.

NickJr sisältö on suunnattu juurikin allekouluikäisille sopivaksi. Kanavalla seikkailee mm. Ryhmä Hau, Rusty Rivets ja Seikkailija Dora. Kaikki sisältö on puhuttu suomeksi.

 

Koululaiselle

 

 

 

Disney XD seikkailukanava tarjoaa jekkujen ja vauhdin ystäville monipuolista katsottavaa. Sisältö on suunnattu 6-14 -vuotiaille. Kanavalla näkyy mm. Spider-Man, Finias and Ferb ja Ducktales.

Cartoon Network eli CN tarjoaa sisältöä ympäri vuorokauden. Ohjelmistossa on mm. Tehotytöt, Ben 10 ja NinjaGo. Kanavalla sisältö on vauhdikkaampaa seikkailuohjelmaa, joka ei ihan pienimmille välttämättä sovi.

Disney Channel näyttää kaiken ikäisille sopivaa katsottavaa ilman väkivaltaa tai mainoksia ympäri vuorokauden. Kanavalta tulee mm. Kaksin karkuteillä - Tähkäpään lumottu seikkailu, Bunk'd ja Henry Hugglemonster.

 

Koko perheelle

 

Mielestäni on ihanaa välillä istua koko perheen kesken tai vaikka isommalla porukalla telkkarin ääreen ja valita leffa. Silloin sisällön tulee olla sellaista missä jokaiselle irtoaa jotakin. Lempparikseni sijoittuu Viasatin paketitViasat Viihde  ja Viasat Kulta paketteihin sisältyy Viasat Family kanava, joka näyttää mm. Emoji-elokuvan ja Tsatsiki - Ikuisesti ystäviä. Nostona tähän, että kanavalta Boomerang tulee koko perheelle sopivaa katsottavaa. Kanavalla seikkailee niin Looney Tunes mutta myös uudempaa tuotantoa.

 

Mikä paketti olisi hyvä valita?

 

Helpoin valinta on Lasten Paketti. Kuitenkin jos perheessä muutkin katsovat telkkaria laajin sisältö löytyy Viasat Kulta paketista tai C More Total paketista. Myös Telian oma paketti Surf on erittäin laaja ohjelmiltaan ja sisältää myös kanavat: C More Juniori, Disney Channel, Cartoon Network ja NickJr.

Jos olet tarkka, ja haluat valita kanavat niin että kaikista tulee mieleistä ohjelmaa eikä mistään mitään ylimääräistä on valintasi Mix paketti. Pienempään Mix S -pakettiin voit valita 6 kanavaa ja isompaan Mix M -pakettiin 10 kanavaa valmiista listauksesta.

 

Lue myös:

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV-uutiset-ja-muut/Ostajan-opas-Maksu-TV-Osa-3-Lastenkanavat/ba-p/181483
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Hei, nimeni on Olivia! Olen yksi Telian sometiimin jäsenistä ja toimin Yhteisössä moderaattorina ja kirjoitan artikkeleita blogiosioihin. Vastaan myös muualla Telian sosiaalisen median kanavissa.