Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

C Moren alkuperäissarjat koukuttavat katsojat ruudun ääreen.C Moren alkuperäissarjat koukuttavat katsojat ruudun ääreen.

C More on yksi alkuperäissarjojen koti ja tällä hetkellä valikoimasta löytyy niin laadukkaita kotimaisia rikossarjoja kuin kevyempääkin draamaa ja komediaa. Myös pohjoismaalaiset huippusarjat löytyvät C Moren alkuperäissarjoista. Ruotsalaiset jännitysdraamat ja rikossarjat ovat varmasti tuttuja kaikille ja jokainen Beck-fani tai Wallanderin ystävä tietää odottaa taattua laatua, kun kyse on ruotsalaisesta sarjasta. 

 

Mikä on alkuperäissarja?

 

Alkuperäissarjat ovat kovassa nosteessa niin telkkarissa kuin suoratoistopalveluissakin. Alkuperäissarjoina pidetään tv-ohjelmia, jotka esitetään yksinoikeudella maksupalvelussa tai maksullisella kanavalla. Ensiesityksen jälkeen sarjan voi nähdä kuitenkin myös maksuttoman kanavan kautta.

 

Alkuperäissarjoissa on yleensä vain yksi rahoittaja, se joka saa itselleen sarjan esitysoikeudet. Tästä syystä jo käsikirjoittaminen on helpompaa kun kommentteja ja vaatimuksia tulee vain yhdeltä taholta. Sarjoista voidaan tehdä rohkeampia, realistisempia ja enemmän ajan kuvan mukaisia. Hyvä alkuperäissarja lisää myös kiinnostusta itse suoratoistopalveluun, joten laadukas sisältö takaa suoratoistopalvelulle myös pitkäaikaisia asiakkaita.

 

Viisi sarjatärppiä rikosdraamojen ystäville

 

Olen itse erityisesti pohjoismaalaisten jännitys- ja rikosdraamojen ystävä. Keräsin tähän viisi erinomaista C Moren alkuperäissarjaa, jotka löytyvät myös omalta katselulistalta.

 

1. Aallonmurtaja ( 1. ja 2. tuotantokausi )

 

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Kotkaan jossa perheenäiti Tuula Aaltonen pyörittää idänreittiä hallitsevaa salakuljetusliigaa. Perheen isä Upi pääsee vankilasta kesken tuomion ja jatkaa rikosliigansa johtamista. Rikosvyyhdit ulottuvat ihmiskaupasta vedonlyöntihuijauksiin ja korruptioon. Samalla seurataan roolihahmojen monimutkaisia ihmissuhteita sekä Tuulan ja Upin taistelua pitää perhearki kasassa kaikesta huolimatta.

 

Toisella tuotantokaudella Tuula haluaa pyörittää ravitallia rehellisin keinoin mutta vanhoista tavoista ei ole helppo päästä eroon. Rikoksissa edetään yhä syvemmälle kansainvälisille vesille ja pahimmat viholliset näyttävät löytyvän omasta perheestä.

 

 

aallonmurtaja.jpg

 

2. Ratamo

 

Supo saa tutkittavakseen räjähdysherkän jutun kun suomen valtion turvallisuus on vaarantunut tietovuodon myötä. Venäläinen oligarkki kiristää luottamuksellisia tietoja Suomen pääministeriltä ja tilanne riistäytyy käsistä. Asiaa tutkii aluksi Elina Linden keskusrikospoliisista kunnes selviää että pääministerin autonkuljettajan ampumisen yhteydessä on kadonnut myös korkeimman turvaluokan asiakirjoja. Silloin tutkintaan tulee mukaan Supon etsivä Arto Ratamo yhdessä johtaja Jussi Ketosen kanssa.

 

Ratamo.jpg

 

3. Metsästäjät

 

Ruotsalaisessa jännitysdraamassa pääosaa esittävä Erik Bäckström ( Rolf Lassgård ) on lopettanut poliisin työt ja muuttanut takaisin Norrlannin maaseudulle ikävän konfliktin seurauksena. Erik saa selville synkän salaisuuden alueen sankarina pidetystä kaivosyrittäjästä ja niinpä viholliset nostavat taas päätään. Erikin läheisimmillä ei myöskään ole helppoa omapäisen ex-poliisin kanssa. Kuuden jakson mittainen sarja on jatkoa suosituille Jägarna-elokuville.

 

metsästäjä.jpg

 

 

4. Modus ( 1. ja 2. tuotantokausi )

 

Ruotsalaisessa draamatrillerisarjassa kriminaalispykologi Inger Johanne Vik päättää omistautua enemmän lapsilleen kun hänen autistinen tyttärensä joutuu murhan todistajaksi. Myös Upsalan piispa murhataan. Kuolinsyyt vaihtelevat mutta Inger tajuaa että murhaaja on sama. Inger päättää että murhaaja on saatava kiinni ja liittyy takaisin rikospoliisiin.

 

Toisella tuotantokaudella ruotsin poliisi valmistuu Yhdysvaltain presidentin Helen Tylerin vierailuun. Presidentti katoaa kuitenkin mystisesti ja Inger Vikin apua tarvitaan tapauksen selvittämiseksi.

 

modus.jpg

 

5. Greyzone

 

Pohjoismaalainen trillerisarja Greyzone kertoo Skandinaviaan suunnitellusta terrori-iskusta ja sen estämisestä. Turvallisuuspoliisi SÄPOn agentti Eva tekee koko maan turvallisuutta uhkaavan löydän Göteborgin satamassa. Forsbergille selviää nopeasti että vastassa ovat aseita kuljettavat terroristit. Terroristit kaappaavat drone-koptereita suunnittelevan insinöörin ja vetävät hänet osaksi Skandinaviaa uhkaavan terrori-iskun valmistelua. Sarjan tapahtumat liikkuvat Silta-sarjan tyyliin Ruotsin ja Tanskan välillä.  

 

greyzone.jpg

 

Nämä edellä mainitut sekä monta muuta alkuperäissarjaa näet C Moren suoratoistopalvelussa. Mikäli sinulla on jokin seuraavista paketeista: C More, C More Sport tai C More Total, voi hyödyntää myös suoratoistopalvelua. Vinkit suoratoistopalvelun käyttöönottoon näet täältä.  

 

Lue myös:

 

Kauan odotettu C More -suoratoistopalvelu Telialta

Beck is back

8 leffasuositusta - vuokraamosta viihdettä koko perheelle

Ostajan opas: Maksu tv Osa 2: Viihde

Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/C-Moren-alkuperaissarjat-koukuttavaa-kotimaista-ja-taattua/ba-p/184119
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
Poistettu käyttäjä
 

Hyvä teksti. Heräsi kiinnostus Ratamoa ja Aallonmurtajaa kohtaan. Aallonmurtajista tulee mieleen jotenkin Helppo Elämä -sarja.

Valitettavasti omaan katseluun soveltuu vain sarjat joissa puhutaan suomea tai englantia, eikä tämä ole mitään ruotsi/muut maat -vastaisuutta vaan johtuu siitä, että haluan 90% ymmärtää mitä sanotaan ilman tekstejä ja tekstit ovat lähinnä tukena jos vaikka englanninkielisessä ohjelmassa tulee sana jota en ymmärrä. Ruotsi/Norja yms. pohjoismaalaisia sarjoja olen kyllä yrittänyt katsoa, mutta menee maku kun tekstit tulee lukea niin tarkkaan ja katselusta tulee jo rasittavaa.

 

Toinen mikä on kanssa ongelma on se, jos sarja on kesken. Ennen suoratoistopalvelujen rantautumista tuli katsottua sarjoja tyyliin viikottain yksi jakso kerrallaan. Nykyään tulee hotkittua kokonaisia tuotantokausia lyhyessä ajassa ja lopulta tyssää "kesken", sitten uusi kausi tulee sitten kun tulee, mutta mielenkiinto katoaa ja ei oikein muista mitä olikaan tapahtunut, etekin kun ei yleensä heti kauden tullessa tule aloitettua. Pari kertaa olen tehnyt kesken olevan sarjan kanssa niin, että uuden kauden tullessa olen aloittanut sarjan alusta jolloin uusi kausi sitten vie tarinaa järkevästi eteenpäin kun on tuoreessa muistissa tapahtumat aiemmilta kausilta. Breaking Bad oli ensimmäinen minkä kohdalla jouduin palaamaan alkuun koska tuntui etten enää ollut lainkaan kartalla mitä oli käynyt kun aloitin katsomisen vain suoraan uudesta kaudesta.

 

Imdb ja Wikipedia on kovassa käytössä kun nykyään ennen uuden sarjan aloitusta pitää tarkistaa onko vielä uusia kausia tulossa vai onko sarja jo loppu. Odotuslistalla on muutamia sarjoja, että loppuisivat jo niin voisi katsoa, lisätään sitten nuo Ratamot ja Aallonmurtajat sinne 😄

Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderaattori, jonka voit bongata myös muualta somesta. Pohjoismaisten sarjojen suurkuluttaja ja suoratoistopalveluiden suuri fani.