Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

sarjojenkatselu.jpg

 

Kaipaatko uutta katsottavaa? Onko kiikarissasi uusi must-see -sarja, joka ei jätä kylmäksi? ”Sarjojen kotina” itseään nimittävä HBO Nordic tarjoaa jos jonkinlaista katsottavaa laatusarjojen nälkään. Joskus valitseminen saattaa laajan valikoiman vuoksi tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta. Kokosimme avuksesi lyhyet esittelyt HBO:n seitsemästä sarjasta, jotka jokaisen tulisi katsoa. Nappaa siis vinkit talteen ja valmistaudu koukuttumaan!

 

HBO Nordic -ohjelmakirjasto on saatavilla Telia TV-palveluun. Jos et ole kokeillut HBO:ta vielä aiemmin, saat sen maksutta testiin ensimmäisen kahden viikon ajaksi. HBO:n katselu onnistuu joko Telia TV -boksin tai sovelluksen kautta. Sovelluksen saat käyttöösi joko kännykällä tai tabletilla, eli se kulkee myös kesälomareissuillasi kätevästi mukana.

 

 

Westworld

 

IMDb 8.6

 

2016 –

 

Westworld on yhdysvaltalainen science fiction -draamasarja. Sarja sijoittuu Westworld -nimiseen varakkaiden teemapuistoon, jossa synkimmätkin rikokset ovat sallittuja. Teemapuistoon on ohjelmoitu omat tarinansa ja kävijöille pyritään tarjoamaan mahdollisimman "oikean maailman" veroinen kokemus. Westworldiin on ohjelmoitu myös omat asukkaansa, jotka ovat hyvin todenmukaisia. Jopa niin todenmukaisia, että ohjelmoijat meinaavat menettää heistä hallinnan.

 

Westworld on täynnä jännitystä ja arvaamattomia käänteitä. Sarjaa ei kannata lähteä katsomaan puolisilmällä, koska se sisältää paljon pieniä yksityiskohtia, jotka ovat juonen kannalta tärkeitä. Sarja saa myös pohtimaan ihmisyyttä ja teknologian dystopisia mahdollisuuksia. Westworldistä on ilmestynyt kolme kautta, joissa on 8-10 jaksoa. Katsottavaa riittää siis mukavasti. Sarja on myös saamassa jatkoa, sillä HBO on ilmoittanut tilanneensa Westworldistä neljännen kauden.

 

Westworld.jpg

 

 

True Detective

 

IMDb 8.9

 

2014 – 2019

 

True Detective on yksi parhaista rikossarjoista, jonka olen katsonut. Se on tyyliltään antologiasarja - kussakin tuotantokaudessa on siis eri juoni, hahmot ja näyttelijät. Ensimmäisessä kaudessa kaksi rikosetsivää ratkaisevat murhamysteeriä 17 vuoden ajan ja toisessa kaudessa kolmen eri poliisilaitoksen etsivät yhdistävät voimansa selvittääkseen korruptoituneen kaupunginjohtajan murhaa. Kolmas kausi sijoittuu kolmelle eri vuosikaudelle ja siinä selvitellään kahden lapsen katoamista.

 

True Detectiven juoni tempaisee mukaansa ja koukuttaa, eikä sarjasta puutu jännitystä tai yllätyksiä. Vaikka sarja käsitteleekin rikoksia, erityistä mielenkiintoa siihen tuovat hahmot ja henkilökuvaukset. Oma suosikkini sarjan kausista on ehdottomasti ensimmäinen Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin uskomattomien näyttelijäsuoritusten vuoksi. McConaughey on kertonut tehneensä laajan analyysin ja taustatyön hahmoonsa liittyen ja tämä näkyy. Sarjan toisesta kaudesta on melko ristiriitaiset arvostelut ja se oli omastanikin mielestä näistä heikoin, mutta katsomisen arvoinen silti. Sarjan luonteen vuoksi kaikkia kausia ei kuitenkaan ole pakko juonen kannalta katsoa. Allekirjoittanut antaakin lämpimät suosittelut ensimmäiselle ja kolmannelle kaudelle 😊

 

True Detective.jpg

 

 

Game of Thrones

 

IMDb 9.3

 

2011 – 2019

 

 

Mitäpä olisi HBO:n sarjasuosituslista ilman GOT:ia? Game of Thrones on maailmankuulu fantasiadraamasarja. Sarja sijoittuu kuvitteellisiin Westerosin ja Essosin maanosiin. Yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi ja kylmässä Pohjoisessa valtavan jäämuurin takaiset valkoiset kulkijat ja yön kuningas uhkaavat Westerosin turvallisuutta. Samaan aikaan aatelissuvut taistelevat seitsemän kuningaskunnan vallasta. George R. R. Martinin luoma kuvitteellinen maailma tarjoaa draamaa, taisteluita ja yllätyksiä paatuneimmallekin sarjanörtille.

 

Vaikka fantasia ei olisi sinun juttusi ja taruolennot kuulostavat korvaasi lähinnä vain naurettavilta, kannattaa Game of Thronesille ehdottomasti antaa silti mahdollisuus. Yhtenä tv-historian kalleimmista sarjoista Game of Thrones on katselukokemuksena omalaatuinen. Myös hulppeat kuvauslokaatiot tuovat sarjalle oman arvonsa. GOT:in koukku on kuitenkin sen juoni, joka on niin ennalta-arvaamaton, että koukuttuminen on taattua. Vaikka sarjan henkilöhahmoista löytyy jokaiselle suosikki, ei keneenkään kannata kiintyä sarjassa nopeatempoisen juonen vuoksi liikaa. Itse ihastuin GOT:issa erityisesti pitkälle mietittyihin yksityiskohtiin, joiden merkitys saattoi selvitä vasta aivan sarjan lopussa. Sarjan 10-jaksoisissa kahdeksassa tuotantokaudessa riittää katsottavaa vaikka koko kesäksi.

 

GOT_S8 copy.jpg

 

 

The Handmaid’s Tale

 

IMDb 8.4

 

2017 –

 

The Handmaid’s Tale on yksi HBO:n suosituimmista sarjoista Suomessa, eikä turhaan. Tämä dystopinen tragediasarja käsittelee maailmaa, jossa hedelmällisyys ja syntyvyys ovat laskeneet ympäristön saastumisen vuoksi hyvin alhaisiksi. Yhdysvaltojen paikalla oleva totaliaarinen ja teokraattinen valtio Gilead ylläpitää vahvasti uskonnollista, luokattunutta ja valvottua yhteiskuntaa, jossa naisia kohdellaan hyvin alistavasti valtion omaisuutena. Koska hedelmällisyys on hyvin harvinaista, hedelmällisiä naisia vangitaan seksiorjiksi isäntäperheisiin, jotta he saisivat lapsia. Sarja onkin näiden ”Handmaidien” näkökulmaan perustuva selviytymiskamppailu.

 

The Handmaid’s Talen synkkä teema ei tarjoa kevyimpiä katselukokemuksia. Margaret Atwoodin romaaniin pohjautuva juoni saa katsojan varmasti ajattelemaan. Sarjaa katsoessa on koko ajan hieman epätodellinen ja jopa ahdistunut olo. Tämä saa kuitenkin katsojan haluamaan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Kummallinen ristiriita menneisyyteen ja tulevaisuuteen liittyvissä viittauksissa tekee sarjasta hyvin mielenkiintoisen. The Handmaid’s Talesta on ilmestynyt 4 tuotantokautta, viimeisin keväällä 2021. Sarjasta on tulossa viides kausi.

 

 

The Handmaid's Tale.jpg

 

 

Chernobyl

 

IMDb 9.3

 

2019

 

Chernobyl on historiallinen draamasarja, jossa käsitellään vuonna 1986 tapahtunutta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuutta ja sen seurauksia. Sarja pohjautuu pääosin tositapahtumiin ja sen henkilöt ovat todellisia, mutta sarjaa on myös dramatisoitu. Tapahtumaa käsitellään niin ydinvoimalan työntekijöiden, tutkijoiden kuin tuolloisen Neuvostoliitonkin näkökulmasta. Vaikka onnettomuus oli jo ennen sarjan katsomista tuttu, toi sarja paljon uusia yksityiskohtia ja perspektiiviä tapahtumaan liittyen.

 

Chernobyliä on kutsuttu yhdeksi maailman parhaista televisiosarjoista. Sarjasta tekeekin upean yksinkertaiset, mutta erittäin vaikuttavat kuvaustekniikat ja tehosteet. Oma suositukseni onkin varata katsomista varten mahdollisimman pimeä tila ja hyvät kaiuttimet. Kuvakulmat ja pitkät, vaikuttavat kohtaukset saattavat saada jopa herkistymään. Chernobyl on minisarja, jossa on vain viisi jaksoa. Jos et siis ole jo katsonut tätä arvostelujen voittajaa, tee se viimeistään nyt.

 

Chernobyl.jpg

 

 

Euphoria

 

IMDb 8.4

 

2019 –

 

Euphoria on tämän listauksen erottuja. Sarja on amerikkalainen teinidraamasarja, jonka pääosassa näyttelee näyttelijänä, laulajana ja mallina uraa luonut Zendaya. Euphoria seuraa lukioikäisten nuorten elämää huumeiden, seksin ja väkivallan teemojen ympäröiminä. Sarjan pääfokus on kahessa tytössä, jotka koittavat löytää paikkansa maailmassa. Euphoria käsittelee erittäin osuvasti ja realistisesti modernin maailman kipuiluja. Sen sisältö on välillä melko väkivaltaista, joten itse en suosittelisi sarjaa kaikista nuorimmille katsojille sen tärkeistä teemoista huolimatta.

 

Vaikka kyseessä onkin teinidraama, on Euphoria todella oivaltavasti toteutettu. Jos siis nuorille suunnattu sisältö ei häiritse, suosittelen vahvasti antamaan sarjalle mahdollisuuden. Sarjan lähestymistapa syvällisiin aiheisiin on erityinen. Lisäksi erityisen huomionarvoista ovat Euphorian visuaaliset ja kuvaukselliset toteutukset. Musiikkeihin, puvustukseen, maskeeraukseen ja elokuvataiteen näkökulmiin on selvästi laitettu panoksia. Joissain kohdin kohtaukset muistuttivatkin mielestäni musiikkivideota tai taiteellista teosta, eikä suinkaan teinisarjaa. Euphoria onkin saanut tästä paljon positiivisia arvosteluja, kuten myös juonestaan ja näyttelijäsuorituksistaan. Sarjasta on ilmestynyt yksi tuotantokausi, jossa on kahdeksan jaksoa. Lisäksi sarjasta tehtiin kaksi erikoisjaksoa vuosina 2020 ja 2021.

 

Euphoria.jpg

 

Mikä sarjoista kuulosti mielenkiintoisimmalta, tai mitkä kaikki olet näistä jo katsonut? 🙂 Kommentoi ajatuksesi alle!

 

Lue lisää:

 
ElinaSo
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/HBO-Nordicin-sarjasuositukset/ba-p/225004
Linkki kopioitu