Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Heinäkuuvuokraamo.jpg

 

Kesän vehreys imee mukaansa, ja niin tekevät hyvät leffatkin! Tässä monipuolinen kattaus heinäkuun uutuuksista, joita ilmestyy Telia TV Vuokraamoon tasasesti pitkin kuuta. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, suosittelen hankkimaan ne ja hyödyntämään ensimmäisen elokuvavuokrauksen edun!

 

Artikkelin sisällysluettelo:

Raya ja viimeinen lohikäärme

French Exit

Our Friend

Long Weekend

Don't Tell a Soul

A Cinderella Story: A Startruck

The United Way

Postcard Killings

 

Raya ja viimeinen lohikäärme

 

Vuokraamossa 2.7. alkaen

Ikäraja: K7

Kesto: 113 minuuttia

Genre: lapset, perhe

 

Raya ja viimeinen lohikäärme on Disneyn koko perheen animaatioelokuva, joka sijoittuu muinaiseen Aasiassa sijaitsevaan Kumandran valtakuntaan. Druunit hyökkäävät Kumandraan ja tuhoavat sen samalla muuttaen ihmiset ja lohikäärmeet kiveksi. Viimeisin lohikäärme Sisu keskittää voimansa jalokiveen ja karkottaa druunit. Kiveksi muuttuneet ihmiset heräävät takaisin eloon, mutta lohikäärmeet eivät. Ihmisten välinen valtataistelu Sisun jalokivestä jakaa Kumandran viiteen heimoon: Sydämeen, Rankaan, Kynteen, Hampaaseen ja Häntään.

 

500 vuotta myöhemmin Sydämen johtaja Benja kouluttaa tytärtään Rayaa suojelemaan lohikäärmeen jalokiveä. Benja uskoo myös, että voi yhdistää Kumandran kansan taas yhdeksi ja kutsuu kaikki viisi heimoa koolle Sydämeen, jossa jalokiveä pidetään. Kaikki ei mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan ja lohikäärmeen jalokivi hajoaa vapauttaen samalla Druunit taas maan päälle, ja muuttaen ihmisiä kiviksi. Raya pääsee pakenemaan ja hän alkaa etsiä lohikäärme Sisua, sillä legendan mukaan Sisu olisi vielä elossa. Löytääkö Raya Sisun ja miten käy Kumandran valtakunnan?

 

Arvostelija: @HannaMarikaL

 

 

French Exit

 

Vuokraamossa 5.7. alkaen

Ikäraja: K7

Kesto: 108 minuuttia

Genre: komedia, draama

 

French Exit on Azazel Jacobsin ohjaama surrealistinen komedia-draamaelokuva, joka perustuu Patrick de Wittin samannimiseen romaaniin. Elokuva kertoo tarinan manhattanilaisesta perijästä Francesista (Michelle Pfeiffer), joka muuttaa poikansa Malcolmin (Lucas Hedges) kanssa Pariisiin pankin takavarikoitua häneltä kaiken omaisuuden aviomiehen kuoltua. Mukana muuttaa kissa, joka osoittautuu Francesin uudestisyntyneeksi miesvainaaksi.

 

French Exitin ensi-ilta oli New Yorkin elokuvajuhlilla 10. lokakuuta 2020, ja teatterissa se nähtiin ensi kertaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa 12. helmikuuta 2021. Elokuva sai kriitikoilta vaihtelevia arvosteluita, yhtenäistä niille kuitenkin oli Pfeifferin roolisuorituksen ylistys, ja hän olikin roolistaan ehdolla parhaan naispääosan Golden Globe -palkinnon saajaksi elokuva- ja musikaalisarjassa.

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

Our Friend

 

Vuokraamossa 5.7. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 124 minuuttia

Genre: draama

 

Our Friend on Gabriela Cowperthwaiten ohjaama hyvät arvostelut saanut vuonna 2019 ilmestynyt elokuva, jota tähdittää muun muassa Jason Segel, Dakota Johnson ja Casey Affleck. Matt (Casey Affleck) ja Nicole (Dakota Johnson) ovat suhteellisen onnellinen ja tavallinen pariskunta Alabamasta. Nicole on näyttelijä paikallisessa teatterissa, ja Matt on toimittaja. Perheeseen kuuluu myös kaksi pientä tytärtä. Elämässä on ylämäkensä ja alamäkensä, joista aina selvitään, kunnes Nicolelle diagnosoidaan munasarjasyöpä. Pariskunnan yhteinen ystävä Dane (Jason Segel) päättää muuttaa heidän luokseen sairauden viimeisen vuoden aikana auttamaan talon ja tyttöjen hoidossa, ja ottaen suruun hukkuvassa perheessä tukihenkilön roolin.

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

Long Weekend

 

Vuokraamossa 12.7. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 91 minuuttia

Genre: Komedia, romantiikka

 

Long Weekend on ensi-iltansa maaliskuussa 2021 saanut amerikkalainen romanttinen komedia. Sen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Steve Basilone. Tarina kertoo kirjailija Bartista (Finn Wittrock), joka tapaa arvoituksellisen Viennan (Zoë Chao) juuri oikealla hetkellä. Bart joutuu muuttamaan parhaan ystävänsä Dougin (Damon Wayans Jr.) perheen luo asumaan, sillä hän on ottanut vastaan työn lääkäriasemalla. Bart on myös rahaton, sillä hän ei onnistunut saamaan tuloja kirjoittamastaan romaanista. Eräänä päivänä Bart menee elokuviin, jonne hän nukahtaa humalassa. Vienna sattuu paikalle ja herättää hänet kertoen, että elokuva on päättynyt. He alkavat keskustella ja päättyvät lopulta treffeille baariin. Bartia ja Viennaa yhdistää se, että heidän molempien äideillä on syöpä. Bartin äiti on kuitenkin menehtynyt sairauteen vuosia sitten. Viennassa vaikuttaa olevan jotain outoa ja aina kun Bart yrittää ottaa asiaa puheeksi, vaihtaa Vienna puheenaihetta. Mitä Vienna oikein salaa?

 

Arvostelija: @HannaMarikaL

 

 

Don't Tell a Soul

 

Vuokraamossa 12.7. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 83 minuuttia

Genre: jännitys

 

Tukeakseen kuolemansairasta äitiään Carolia, 17-vuotias Matt pakottaa 14-vuotiaan veljensä Joeyn ryöstöpuuhiin. Vartija Dave Hamby ajaa poikia takaa, ja putoaa hylättyyn kaivoon. Matt vaatii jättämään Hambyn kaivonpohjalle, Joey puolestaan tuntee syyllisyyttä ja käy tuomassa tälle vettä, ruokaa, makuupussin ja radiopuhelimen. Veljesten ristiriita kärjistyy, ja elokuvan edetessä käy ilmi, että vartija ei olekaan se keneksi hän on esittäytynyt!

 

Leffa on aiemmin kirjailijana tunnetun Alex McAulayn esikoisohjaus. Rooleissa nähdään Jack Dylan Grazer, Fionn Whitehead, Rainn Wilson ja Mena Suvari. Elokuva sai ensi-iltansa Ranskan Deauvillessa yhdysvaltalaisen elokuvan filmifestivaaleilla syyskuussa 2020. 

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

A Cinderella Story: A Startruck

 

Vuokraamossa: 13.7. alkaen
Ikäraja: K7
Kesto: 96 minuuttia
Genre: romantiikka

 

Finley Tremaine (Bailee Madison) on pienen kaupungin maatilan kasvatti, joka kaipaa päästä esiintymään ja levittämään siipensä maailmalle. Kun Hollywoodin kuvausryhmä saapuu uniseen kaupunkiin, hän on päättänyt saada roolin tuotannosta ja kiinnittää komean pääosan esittäjän, Jackson Stonen (Michael Evans Behling) huomion. Valitettavasti kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja koe-esiintyminen epäonnistuu. Toisella yrittämällä lehmipojaksi naamioituneena Finley saa vihdoin tilaisuutensa. Voisiko hän pitää suuren harhautuksensa salassa kaikilta, myös pahalta äitipuoleltaan ja petollisilta sisarpuoliltaan?

 

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Michelle Johnston. Hänen aiempia leffojaan ovat kaksi muutakin Tuhkimotarinaa: A Cinderella Story: Christmas Wish (2019) ja A Cinderella Story: If the Shoe Fits (2016). 

 

Arvostelija: @AaTanja.

 

 

The United Way

 

Vuokraamossa 19.7. alkaen

Ikäraja: K7

Kesto: 93 minuuttia

Genre: dokumentti

 

Tässä futiksesta kiinnostuneelle täsmädokkari, joka kertoo maailman ehkä tunnetuimmasta urheilujoukkueesta Manchester Unitedista! Sen tarina kaikkine voitokkaine hetkineen on myös täynnä tragediaa ja katastrofeja. Dokumentissa avataan näitä ylä- ja alamäkiä, ja niistä on kertomassa etunenässä joukkueen historiaan erottamattomasti nivoutunut Eric Cantona. Myös muita legendoja, kuten David Beckhamia, Ryan Giggsia ja Bryan Robsonia kuullaan ohjelman kuluessa.

 

Yksi varmasti urheiluhistorian mustimpia päiviä oli 6. helmikuuta vuonna 1958, kun osa Manchester Unitedin joukkueesta, lehdistöä ja faneja oli lähdössä lennolla Münchenistä kotiinpäin. Huonot sääolosuhteet osaltaan aiheutti sen, että kone ei koskaan päässyt edes kunnolla ilmaan vaan murskautui yrittäessään kolmatta kertaa nousua jäisellä kiitoradalla. Kahdeksan joukkueen pelaajaa sai surmansa. Näihin ja muihin joukkueen historian käännekohtiin pääsee sisään dokumentin myötä.

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

Postcard Killings

 

Vuokraamossa 26.7. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 100 minuuttia

Genre: draama, trilleri

 

Newyorkilaisetsivä Jakob Kanonin tytär murhataan häämatkallaan Lontoossa. Kanon värvää pohjoismaalaisen toimittajan avuksi, kun läpi Euroopan kulkee murha-aalto, joissa kaikissa on Kanonin tyttären murhan piirteitä. Toimittaja Dessie Lombard alkaa saada postikortteja, jotka tavallaan vihjaavat murhiin, ja selvittäessään tapauksia ja koko vyyhtä Kanon ja Lombard joutuvat keskelle pahimpia painajaisiaan.

 

Postcard Killingsin perustuu James Pattersonin ja Liza Marklundin vuonna 2010 julkaisemaan Postikortti-tappajat -romaaniin, ja elokuvan on ohjannut Danis Tanović. Pääosissa nähdään muun muassa Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen ja Cush Jumbo. Yhdessä roolissa on myös ruotsalaisesta Maria Wern -sarjasta tuttu pääosan esittäjä Eva Röse, joka tässä filmatisoinnissa esittää ruotsalaista etsivä Agneta Höglundia. 

 

Arvostelija: @AaTanja

 

 

Lue myös:

Kesäkuun vuokraamon uutuudet

Heinäkuun sarjauutuudet

Parhaat elokuvat palkiitiin - Oscar-voittajat 2021

 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Heinakuun-vuokraamon-uutuudet/ba-p/223860
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.