Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

helmikuu_elokuvauutuudet.png

 

Vuokraamo saa syövereihinsä lisää varsinaisia elokuvaviihteen helmiä näin osuvasti helmikuun kunniaksi. Uutuusleffoina löydät Telia TV -vuokraamosta niin kotimaista laatua, kuin myös kiinnostavia ulkomaisia uutuuksia. Paluun tekee esimerkiksi myös länsinaapurin tunnetuin rikosetsivä; Martin Beck.

 

Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne, sillä saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta. 

 

Metsäjätti

 

Vuokraamossa: 1.2. alkaen

Ikäraja: K7

Kesto: 88 minuuttia

Genre: draama, kotimainen

 

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

 

Miika Nousiainen kirjoitti kirjan Metsäjätti kymmenen vuotta sitten. Aiemmin hänen tuotannostaan on tehty elokuva esikoisromaanista Vadelmavenepakolainen. Jos olet lukenut Metsäjätin, tiedät melko tarkasti mitä elokuvassa tapahtuu. Se noudattaa aika pitkälti kirjan juonta ja rakennetta. Elokuva tarjoaa siitäkin huolimatta niin kirjan lukijoille kuin juonta entuudestaan tuntemattomalle yllätyksiä ja oivallisia tilanteita. Kotimaisten elokuvien kuluttajalle Metsäjätti on oiva valinta!

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

David copperfieldin elämä ja teot

 

Vuokraamossa 1.2. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 119 minuuttia

Genre: Draama, komedia

 

David Copperfieldin elämä ja teot -elokuva pohjautuu Charles Dickensin omasta elämästään ammentavaan romaaniin. David Copperfield onkin varmasti yksi rakastetuimmista kirjailijansa hahmoista, ja hänen seikkailuistaan on jo tätä elokuvaa ennen ilmestynyt muitakin filmatisointeja, sekä myös mm. radiokuunnelmia.

 

David Copperfield (Dev Patel) on viktoriaanisessa Englannissa asuva orpo, joka haaveilee kirjailijan urasta ja etsii maailmasta omaa paikkaansa. Elokuva on hänen elämäntarinansa lapsuudesta siihen hetkeen, kun hän lukee tarinaansa täydelle yleisölle teatterissa. Davidin elämään mahtuu niin rutiköyhyyttä, kuin myös yltäkylläisyyttä, ja hänen matkansa varrelle osuu todellisia persoonallisuuksia, jotka myös vaikuttavat hänen kohtaloonsa ennalta-arvaamattomilla tavoilla.

 

David Copperfieldin elämä ja teot on ennen kaikkea Armando Ianuccin ohjaama hyvän mielen komedia draamalla höystettynä. Kun näin talvella ulkona saattaa hyvinkin olla pimeää, harmaata ja kylmää, niin tästä elokuvasta ei väriloistoa ja elämää puutu! Dev Patelin lisäksi rooleissa nähdään myös mm. Tilda Swinton, sekä Hugh Laurie.

 

Arvostelija: @SannaMKoo 

 

 

Wendy


Vuokraamossa 8.2. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 111 minuuttia
Genre: Draama

Salaperäisellä saarella, jolla ajan ja ikääntymisen lainalaisuudet eivät päde, joukko nuoria kuljettaa sinut lapsuuden ihmeelliseen Mikä- Mikä-Maahan. Elokuva seuraa nuorta Wendyä, joka hyppää tuntemattomaan tarkoituksenaan välttää aikuistuminen – ja löytää elämänsä seikkailu.

 

Wendy (Devin France) asuu rautatien vieressä olevan pienen kuppilan yläkerrassa. Eräänä päivänä Wendyn ystävä Thomas (Krzystof Meyn) ryntää hermostuksissaan raiteille ja hyppää mystisen matkustajan houkuttelemana junan kyytiin. Juna jää kiehtomaan Wendyä ajatuksiin. Yhtenä iltana vuosia myöhemmin hän kuulee raiteilta tutun kolinan. Hän hyppää veljiensä kanssa junaan ja tapaa Peterin (Yashua Mack), joka vie heidät salaperäiselle saarelle, jossa lapset eivät koskaan kasva aikuisiksi.

 

Benh Zeitlinin Peter Pan -versio on koskettavan upea kunnianosoitus lapsuudelle, henkeäsalpaavan kaunis muistutus siitä miksi isoksi kasvaminen kannattaa.

 

Arvostelija: @Katjane 

 

 

Synchronic


Vuokraamossa: 8.2. alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 102 minuuttia

Genre: Draama, Kauhu, Tieteiselokuvat

Steve (Anthony Mackie) ja Dennis (Jamie Dornan) ovat työpari, jotka työskentelevät ensihoitajina  New Orleansissa. Ambulanssielämän arkea muuttaa mystisten huumekuolemien ja -tapaturmien sarja. Tilanteet saavat aivan uuden käänteen kun Dennisin tytär katoaa ja Dennisin sekä hänen vaimonsa elämä pirstoutuu. Steve haluaa auttaa ystäväänsä ja ryhtyy omin päin selvittämään tapausta.

Elokuva on sopivassa suhteessa draamaa, rikostrilleriä, kauhua ja scifiä. Se on kuvaus ajassa matkustamisesta ja sen yllättävyydestä täysin tavallisille ihmisille. Tavallisuudesta tulee merkillistä ja arki muuttuu hyvinkin kosmikseksi.

Arvostelija: @Katjane 

 

Beck 39 - Peitetehtävä


Vuokraamossa: 15.2. alkaen
Ikäraja: 16K

Kesto: 88 minuttia

Genre: Trilleri

Nuori mies löytyy murhattuna ja jäljet johtavat huumeverkoston kintereille, jota keskusrikospoliisissa johtopestiin ylennetty Klas Fredén (Jonas Karlsson) on tutkinut jo pitkään. Hän ei halua huumetutkintansa vaarantuvan tämän tapahtuneen murhan vuoksi, mikä johtaa murhaa tutkivan ja  Alex Beijerin (Jennie Silfverhjelm) johtaman Beck-tiimin kanssa konfliktiin.

 

Tilanne pakottaa ylempään johtoasemaan siirtyneen Martin Beckin (Peter Haber) osallistumaan entisen työryhmänsä päivittäiseen työhön, joka yllättäen tuo hänelle positiivista vireyttä. Steinarilla (Kristofer Hivju) puolestaan on omat haastensa työn, avioeron sekä lasten elämän välillä. Oskar (Måns Nathanaelsson) ja Jenny (Anna Asp) yrittävät parantaa Steinarin yksinäisyyttä kehottaalla häntä liittymään Tinderiin.

Arvostelija: @Katjane 

 

Karpo

 

Vuokraamossa: 22.2. alkaen

Ikäraja: K7

Kesto: 84 minuuttia

Genre: Dokumentti, kotimainen

 

Hannu Karpo on varmasti lähes kaikkien suomalaisten tuntema legenda, joka nousi koko kansakunnan tietoisuuteen erityisesti MTV3:lla vuosina 1983-2007 pyörineestä ”Karpolla on asiaa” TV-ohjelmastaan. Karpo toimi väsymättä tavallisten kaduntallaajien äänitorvena, jotka syystä tai toisesta olivat jääneet suurempien toimijoiden tai järjestelmien jalkoihin. Pahimmassa tapauksessa he olivat menettäneet myös terveytensä ja/tai omaisuutensa räikeän virheen vuoksi.

 

Ari Matikaisen käsikirjoittama ja ohjaama Karpo -dokumenttielokuva pureutuu siihen, kuka oikeasti on mies tutun karvahatun alla. Elokuva kuvaa Hannu Karpon vuosikymmeniä kestänyttä uraa toimittajana, sekä erilaisia käänteitä, jotka tekivät Karposta aikansa ilmiön ja kenties tunnetuimman suomalaisen TV-kasvon. Dokumentti varmasti jo itsessään kiinnostaa kaikkia, jotka aikoinaan Karpon TV-ohjelmaa seurasivat, mutta suosittelen dokumenttia myös heille, keille Karpo ei vielä ole entuudestaan tuttu. Dokumentista on myös nähtävissä, miten valtavan paljon Suomi on muuttunut vuosikymmenien kuluessa.

 

Arvostelija: @SannaMKoo 

 

 

Undine – Aallotar

 

Vuokraamossa: 22.2. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 103 minuuttia

Genre: komedia, draama

 

Undine (Paula Beer) työskentelee Berliinin kehityksestä luennoivana historioitsijana. Kun hänen rakastamansa Johannes (Jacob Matschenz) jättää hänet, Undinen valtaa muinainen myytti aallottaresta, petetystä vesinymfistä. Myytin mukaan Undinen olisi tapettava mies ja palattava veteen. Undine ei halua kuitenkaan lähteä pois vaan rakastaa, ja hän tapaakin ammattisukeltaja Christophin (Franz Rogowski). Tätä rakkautta Undine ei halua menettää, ja tästä rakkaustarinasta palkitun saksalaisen ohjaajan Christian Petzoldin uusin elokuva kertoo.

 

Paula Beer palkittiin roolisuorituksestaan Berliinin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnolla. Undine - Aallotar oli ehdolla myös parhaan äänityksen kategoriassa ja sekä European Film Awardseissa vuoden elokuvaksi. Vuonna 1960 syntynyt ohjaaja Petzold on sukupolvensa tunnetuinpia saksalaisia ohjaajia, hänen nimekkäimpiä elokuviaan ovat muun muassa Barbara (2012), Pheonix (2014) ja Transit (2018).

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Lue myös:

SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Helmikuun-vuokraamon-uutuuselokuvat/ba-p/218325
Linkki kopioitu