Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Vuokraamonuutuudet.jpg

 

Kesä on vihdoin täällä ☀️ Luonto on upeimmillaan, aurinko paistaa ja aikaa tulee vietettyä yhä enemmän ulkona. Vaikka television katselu väheneekin kesän aikana, on silti joskus mukava hengähtää hyvän leffan pariin. Kesäkuussa Telia TV Vuokraamon ehdoton helmi on dokumentti Jere Karalahdesta, kovapäisestä suomalaiskiekkoilijasta, josta jokaisella on varmasti oma mielipiteensä. Musiikin ystäviä taas kiinnostaa varmasti dokumentti Tina Turnerista. Uutuusleffoihin kuuluu myös monta muuta mielenkiintoista tarinaa toimintaelokuvista tunteita herättävään draamaan. Hyppää mukaan katsomaan!

 

📺 Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, kannattaa viimeistään nyt hankkia ne ja hyödyntää ensimmäisen elokuvavuokrauksen etu!

 

Artikkelin sisällysluettelo:

 

Happily

Watch the sunset

Disturbing the peace

Lizzie

In like Flynn

Tina

Karalahti

Judas and the Black Messiah

 

Happily

 

Vuokraamossa 7.6. alkaen

Ikäraja: K15

Kesto: 96 minuuttia

Genre: Trilleri, Sci Fi, komedia, romantiikka

 

Happily on BenDavid Grabinskin ohjaama mustan komedia trilleri, jonka pääosissa ovat mm. Joel McHale, Kerry Bishé ja Stephen Root. Leffan tähdet ovat Tom ja Janet, jotka sanoivat "tahdon" neljätoista vuotta sitten, mutta heidän avioliittonsa on edelleen yhtä kuherruskuukauden auvoa. He viihtyvät mieluiten toistensa seurassa ja harrastavat yhtenään seksiä. Vähemmästäkin alkaa epäillä, onko heissä jotain vialla. Eräänä päivänä idylliin tulee särö, kun pariskunnan ovelle ilmestyy outo salkkumies, joka tekee heille tyrmistyttävän ehdotuksen. Pian heillä on käsissään ruumis ja edessään ystäväpariskuntien viikonloppuloma, josta lupaa tulla absurdi painajainen. Leffakriitikot eivät ole kovin korkeita arvosanoja elokuvalle antaneet, mutta elokuvalle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Se on todella kiehtova draama, joka sisältää hauskoja havaintoja nykyaikaisista suhteista.

 

 

 

Watch The Sunset

 

Vuokraamossa 7.6 alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 82 minuuttia

Genre: Trilleri, toiminta, draama

 

Michael Gosden ja Tristan Barrin ohjamassa australialaiselokuvassa prätkäjengiläinen Danny Biaro haluaa muuttaa tapansa ja korjata välinsä perheeseensä, josta hän on vieraantunut. Mutta menneisyys Bikie Gangin jäsenenä ei jätä häntä rauhaan ja hän joutuu tekemään päätöksen, joka tulee vaikuttamaan koko hänen loppuelämäänsä. Dannyn yrittäessä pelastaa perheensä alkaa kilpajuoksu aikaa vastaan. Näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Tristan Barr, Chelsea Renee Zeller ja Aaron Walton. Leffaa on kiitelty erityisesti äänisuunnittelustaan, joka yhdistää hienosti musiikin ja tarinan.

 

 

Disturbing the Peace

 

Vuokraamossa 14.6. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 91 minuuttia

Genre: Trilleri, toiminta, seikkailu

 

Entinen Texas Ranger Jim Dillon (Guy Pearce) on nyt kuolevan pikkukaupungin Silver Rockin rähjäinen sheriffi. Hän on kieltäytynyt kantamasta asetta jo kymmenen vuoden ajan aina siitä saakka kun hänen luotinsa johti hänen kollegansa halvaantumiseen Meksikon rajan tulitaistelussa. Jimin on pakko ryhtyä kuitenkin taas tositoimiin, kun häikäilemätön motoristikerho kaartaa kaupunkiin pahat mielessään. Mielipuolisen johtajansa Diablon (Devon Sawa) johdolla jengi katkoo puhelinlinjat ja ottaa koko kaupungin panttivangikseen. Kieltäydyttyään koskemasta aseeseen on Jimin puolustettava kaupunkialaisia vain paljaat nyrkit aseinaan. Entinen armeijan nyrkkeilymestari pudottaakin pahiksia yksi kerrallaan apulaissheriffi Matt apunaan. Diablon tehtyä selväksi ettei silminnäkijöitä jätettäisi on Jimin luovuttava periaatteestaan. Vaikka leffa ei ole arvosteluissa menestynytkään, kannattaa se ottaa katseluun ainakin Guy Pearcen roolisuorituksen vuoksi.

 

 

 

Lizzie

 

Vuokraamossa 14.6. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 105 minuuttia

Genre: Trilleri, draama

 

Elokuvan tapahtumat ajoittuvat vuoteen 1892, jossa isänsä alistama Lizzie Borden löytää sielunkumppaninsa perheeseen muuttaneesta irlantilaispiiasta. Salainen rakkaus johtaa lopulta veriseen päätökseen ja Lizzietä syytetään perheensä raakalaismaisesta taposta. Isän uuden vaimon ja Lizzien välillä oli jo aiemmin ollut riitoja erityisesti rahasta, ja kun murha-ase löytyy perheen kellarista, on Lizzie automaattisesti epäiltynä. Onko Lizzie syyllinen ja mikä ajoi hänet näin raakaan tekoon? Elokuvan tähtikaartiin kuuluvat näyttelijät Chloë Sevigny, Jeff Perry ja Kristen Stewart. Osittain raakaakin elokuvaa ei suositella heikkohermoisille.

 

 

 

In like Flynn

 

Vuokraamossa 14.6.  alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 106 minuuttia

Genre: Toiminta

 

Australialainen In Like Flynn kertoo (melkein) todellisen mutta sitäkin uskomattomamman tarinan maailmankuulun elokuvatähden Errol Flynnin nuoruusvuosista, ajalta ennen kuin hänestä juli julkisuuden henkilö, yksi maailman suurimmista filmitähdistä. Ennen Hollywoodin punaisia mattoja Flynn oli seikkailija ja hurmuri, joka lähti tovereineen etsimään kultaa Uudesta-Guineasta. Seikkailu alkaa 1930, kun Flynn opastaa kuvaustiimiä verenhimoisten kannibaalien käydessä kimppuun. Ryhmä kohtaa matkallaan myös kiinalaisia merirosvoja, kovaksikeitettyjä gangstereita, laittomia nyrkkeilyotteluita ja kauniita naisia. Ryhmän paetessa Flynn saa mukaansa vanhan aarrekartan. Sydneyssä hän kokoaa sekalaisen porukan ja lähtee aarrejahtiin kiinalaisilta oopiumin salakuljettajilta varastamallaan laivalla. Salakuljettajat tekevät kuitenkin kaikkensa saadakseen oopiumlastin takaisin. Vauhdikasta leffaa tähdittävät Thomas Cocquerel, Corey Large ja William Moseley, joista viimeisin on tunnettu mm. Narnian Tarinat -elokuvasarjasta.

 

 

 

Tina

 

Vuokraamossa 21.6. alkaen

Ikäraja: K13

Kesto: 118 minuuttia

Genre: Dokumentti, musiikki

 

Tina Turner – Simply the Best! Tina on paljastava ja intiimi katsaus hänen elämäänsä ja uraan. Dokumentti kuvaa Tinan epätodennäköisen matkan kuuluisuuteen, hänen yksityisen ja ammatillisen elämänsä vaikeudet, sekä hänen uuden nousunsa 1980-luvun globaaliksi ilmiöksi. Dokumenttielokuva johdattaa katsojaa aina Tinan lapsuudesta eläkkeelle saakka. Se sisältää paljon arkistokuvia, ennennäkemätöntä kuvamateriaalia, ääninauhoja, henkilökohtaisia kuvia ja uusia haastatteluja. Dan Lindsay ja T.J. Martinin ohjaama elokuva sai ensi-iltansa Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla 2.3.2021 ja on ehdottomasti katsomisen arvoinen, varsinkin kaikille Tina Turner -faneille.

 

 

 

Karalahti

 

Vuokraamossa 21.6 alkaen

Ikäraja: K12

Kesto: 117 minuuttia

Genre: Dokumentti

 

Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta, joka jakaa mielipiteitä. Elokuva paljastaa Karalahden peliurasta ja sen taustoista asioita, joita ei ole kerrottu aiemmin ja näyttää, kuinka Tapulikaupungin pihalätkää rakastavan pikkupojan tie on kulkenut SM-liigasta maailman kovimpaan ammattilaisliigaan NHL:ään ja äärettömän kuluttavaan KHL:ään. Elokuvaan on Jeren lisäksi haastateltu yli 50 henkilöä, kuten perhettä, valmentajia, toimittajia, joukkuetovereita, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita kotikulmilta. Juuso Syrjän ohjaama dokumentti kiinnostaa varmasti lätkäfaneja ja Karalahden uraa jo aiemmin seuranneita.

 

 

 

Judas and the Black Messiah

 

Vuokraamossa 25.6. alkaen

Ikäraja: K16

Kesto: 126 minuuttia

Genre: Draama

 

Tositapahtumiin perustuva Judas and the Black Messiah -elokuvan on sanottu olevan yksi tämän vuoden parhaista leffoista. Se kertoo kahden hyvin erilaisen miehen tarinan. William O'Neal on FBI:n ilmiantaja, joka soluttautuu erikoisagentti Roy Mitchellin painostuksesta Illinois'n Mustiin panttereihin pitämään silmällä osaston karismaattista johtajaa Fred Hamptonia. Samoihin aikoihin FBI oli julistanut Mustat Pantterit suurimmaksi uhaksi maan sisäiselle turvallisuudelle. Ammattirikollisena O'Neal nauttii viitta ja tikari -leikkien vaarasta, mutta tarttuuko vallankumousaate häneenkin? Judas and the Black Messiah -elokuvan on ohjannut Shaka King. King on myös käsikirjoittanut elokuvan Will Bersonin kanssa. Leffa ei ole helppoa katseltavaa, eikä sitä ole sellaiseksi tarkoitettukaan. Totuudet FBI:n likaisista teoista ovat paljastuneet vasta viime vuosina ja vuosikymmeninä – tekojen yksityiskohtia on paljastunut vielä elokuvan julkaisemisen jälkeenkin. Tämä tosipohjainen draama kertoo pitkään vaiettua (yli 50 vuotta) tarinaa afroamerikkalaisten kokemista vääryyksistä Yhdysvalloissa. Elokuva sai Oscar-ehdokkuuden parhaan elokuvan kategoriassa tämän vuoden gaalassa. 

 

 

Lue myös

 

- Kesäkuun sarjauutuudet

- Toukokuun vuokraamon uutuudet

- Toukokuun sarjauutuudet

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Kesakuun-Vuokraamon-uutuudet/ba-p/224481
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderaattori, jonka voit bongata myös muualta somesta. Pohjoismaisten sarjojen suurkuluttaja ja suoratoistopalveluiden suuri fani.