Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

ruokaohjelmat c more.jpg

 

 

Ruokaohjelmat ovat viihdyttäneet katsojia kautta aikojen, ihan television ensimmäisistä päivistä lähtien. Saatat joko toivoa vinkkejä omiin resepteihisi tai sitten haluat ihan vain viihtyä kokkikokelaiden kisailua seuraten. Itseäni kiinnostaa erityisesti nähdä ruokakulttuuria ympäri maailmaa. C Morelta löydät niin kotimaisia ruoka-ohjelmia ja myös kansainvälistä kokkailua. Tähän artikkeliin on koostettu 10 ruoka-aiheista kokkailuohjelmaa, jotka esitetään C Moressa.

 

Arikkelin sisällysluettelo:

 

Maalla, merellä ja lautasella

Samassa liemessä

Kaappaus keittiössä

Neljäntähden illallinen

Koko Suomi leipoo

Burgerimies

Kokkisota

MasterChef VIP Suomi

MasterChef Suomi

Top Chef


Ruokaohjelmat C Moressa

 

Maalla, merellä ja lautasella

Kaudet 1. ja 2. C Moressa.

 

Ruokaohjelmassa Maalla, merellä ja lautasella seilataan Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Huippukokit Teemu Laurell ja Linnea Vihonen yhdessä keittiömestari Pipsa Hurmerinnan kanssa saavat seurakseen suomalaisia julkisuudenhenkilöitä. Huippukokit ja julkisuuden henkilöt perustavat yhdessä tiimin ja laivan rantauduttua Tallinaan on vierailla kaksi tuntia aikaa hankkia maista tarvittavat ainekset suunnittelemiinsa menuihin. Heidän palattuaan laivaan on joukkueilla tunti aikaa valmistaa menu, jonka arvostelee laivamatkustajat sekä keittiömestari.

 

 

Samassa liemessä

Kausi 1. C Moressa.

 

Radio-ohjelmasta Ruokatunti tuttu parivaljakko Meri-Tuuli Väntsä ja Pipsa Hurmerinta valmistavat kokkausohjelmassa Samassa liemessä herkullisia ja trendikkäitä ruokia hyvällä fiiliksellä. Ruoka-annokset sopivat niin arkeen kuin myös juhlaan. Sarjan pidetyistä resepteistä julkaistiin sittemmin myös keittokirja.

 

 

Kaappaus keittiössä

Kaudet 4. - 6. C Moressa.


Kari "Kape" Aihinen on suomalainen kokki ja keittiömestari, joka vierailee viikoittain suomalaisissa perheissä laittamassa perheen ruoka-asiat kuntoon. Kapen haasteena on saada koko perhe tekemään yhdessä ravitsevaa ja maittavaa ruokaa sekä myös saada heidät syömään sitä saman pöydän ääressä. Itselle on jäänyt erityisesti mieleen Kapen lentävä lause: "Tee siitä hyvän makunen."

 

 

Neljän tähden illallinen

Kaudet 1. ja 2. C Moressa.

 

Kokkausohjelmassa neljä julkisuudesta tuttua henkilöä valmistavat kukin vuorollaan peräkkäisinä iltoina seurueelleen kolmen ruokalajin illallisen. Illan jällkeen vieraat pisteyttävät illan ruuat ja myös tunnelman. Voittaja selviää viikon viimeisenä iltana. Kokkauksia kommentoi pöytäseurueen lisäksi ruoka-asiantuntija Meri-Tuuli Väntsi. Tämä kokkausohjelma on hyväntuulinen ja lämmin henkinen kokkailukisa, josta ei puutu hulvattomia tilanteita.

 

Koko Suomi Leipoo

Kaudet 3. - 6. C Moressa.


Koko Suomi Leipoo on kilailullinen leivontaohjelma, jonka MTV3 toi Suomeen vuonna 2013. Leivonta-ohjelma pohjautuu BBC:n The Great British Bake Off -formaattiin. Ohjelman jokaisessa jaksossa 12 amatöörileipojaa kilpailee päivittäin kahdessa eri leivontatehtävässä. Miljöönä toimii Backbyn kartano Espoossa, Bodom-järven läheisyydessä.

 

 

Burgerimies

Kausi 1. C Moressa.


Burgerimies Akseli Herlevi on suomalainen televisiokokki, ravintoloitsija ja keittiömestari, joka nousi julkisuuteen voitettuaan Top Chef Suomi -ohjelman vuonna 2011. C Moressa esitettävässä 1. kaudessa burgerimies reissaa yhdessä Ossi Lahtisen kanssa läpi Pohjois-Amerikan aina Kaliforniasta New Yorkiin. Tarkoituksena on tutustua paikalliseen kulttuuriin erityisesti ruuan osalta. Jokaisen jakson päätteeksi Akseli tekee burgerin, jossa on mukana matkakohteesta jääneet makumuistot twisteineen.

 

 

Kokkisota

Kaudet 2. - 5. C Moressa.

 

Kokkisota on meille katsojille tuttu jo vuodesta 1999. Kokkisodassa kussakin jaksossa kilpailee kaksi joukkuetta, joiden tehtävänä on valmistaa erilaisia ruokalajeja 20 minuutissa. Kummassakin keittiössä on ammattikokki, jonka parivaljakoksi tulee joku suomalainen julkisuuden henkilö. Julkisuuden henkilöt ovat tuoneet mukanaan valitsemiaan raaka-aineita, joista he valmistavat menun yhdessä ammattikokin kanssa. Lopuksi studioyleisö äänestää voittajan. Ohjelman viidennettä kautta juontaa Sikke Sumari.

 

MasterChef VIP Suomi

Kausi 1. C Moressa.

 

Kymmenen suomalaista julkkista ottaa kokkaushaasteen vastaan ja lähtee kilpailemaan MasterChefin tittelistä sekä 10 000 euron lahjoituksesta valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Kilpailijoita mentoroimassa ja tuomaroimassa on tuttu kolmikko: Tomi Björck, Sikke Sumari ja Kape Aihinen.

 

 

MasterChef Suomi 2020

Kausi 1. C Moressa.

 

Tällä kertaa supersuositussa MasterChef-kilpailussa mittaa toisistaan ottaa ruuanvalmistuksen ammattilaiset. Luvassa huikeita oivalluksia ja itsensä ylittämistä haastavissa ruuanlaittotehtävissä. MasterChef 2020 tuomaroi tutut Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

 

 

Top Chef

Kaudet 15. - 18. C Moressa.

 

Kokkikokelaat kisaavat keskenään haastavien ruuanlaittoon liittyvien tehtävien merkeissä. Tuomaristo arvioi kisaajien suoritukset yhdessä vierailevan ruoka-asiantuntijan kanssa. Top Chef voittaja saa tällä 18. kaudella 250,000 dollaria rahaa ja lisäksi arvostetun Top Chef -tittelin. Jaksot julkaistaan C Moreen samaan tahtiin kuin Yhdysvalloissa.

 

Niin kuin aikaisemmin kirjoitinkin, että ruoanlaitto-ohjelmat ovat yhtä vanhoja kuin itse tv-media. Kuinka lajityyppi on sitten pitänyt suosionsa yli 60 vuoden ajan? Ruokaohjelmat ovat monipuolistuneet ja kehittyneet ajan saatossa moderniin maailmaan sopiviksi. Kokkausohjelmat tarjoavat meille inspiraatiota ja myös puhdasta viihdettä. Mikä on sinun suosikki kokkausohjelma?

Lue myös:

MinnaLN
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Ruokaohjelma-joka-viihdyttaa-10-parasta-ruokaohjelmaa-C-Moressa/ba-p/225418
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderoinnin lisäksi voit nähdä minun kirjoittelevan muissakin Telian somekanavissa. Pelailusta ja leffoista löydämme taatusti jutun juurta.