Talviloman edulliset elokuvavinkit

  • 21 February 2022
  • 0 kommenttia
  • 39 katselukertaa
Talviloman edulliset elokuvavinkit
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Viikkojen 8-10 aikana useassa perheessä vietetään talvilomaviikkoa - hiihtolomaviikkoa - leffalomaviikkoa! Lomapäivien kuluessa aikuisten korviin saattaa kantautua kysymys "mitä tehtäisiin?". Tässä kohtaa on hyvä tietää, että Telia TV Vuokraamo tarjoaa todella kattavasti elokuvia koko perheen katseluun, ja näinä viikkoina osan edulliseen kahden euron hintaan. Valittu vuokraelokuva on katseltavissa kahden vuorokauden ajan ja vaikka useampaankin kertaan! Olen koonnut alle seitsemän elokuvan esittelyn - jokaiselle lomapäivälle oma elokuvansa!

Elokuvien vuokraus netistä on helppoa ja Telia TV Vuokraamon laaja valikoima tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne. Ensimmäinen elokuvan vuokraus on maksuton. Mukavia katseluhetkiä!

 

Onneli, Anneli ja nukutuskello

 

Kesto: 1 h 39 min.

Ikäraja: sallittu

 

Onneli ja Anneli -elokuvasarjan neljäs osa kertoo parhaiden kaverusten lähdöstä kesäloman viettoon maalle. Vappusniemen maatilalla heitä odottaa ystäviensä Tingelstiinan ja Tangelstiinan veli Vekotiitus. Perillä Vappusniemessä Onneli ja Anneli saavat selville, että Vekotiitus ei ole availlut postejaan pitkään aikaan, ja tältä on mennyt ohi tieto siitä, että maatila uhkaa jäädä uuden moottoritien alle. Tytöt ryhtyvät toimiin pelastaakseen tilan ja hyödyntävät toimissaan Vekotiituksen keksimää nukutuskelloa. Jännittävästä kesälomasta jää varmasti kerrottavaa pitkäksi aikaa!

Tämän vuonna 2018 ilmestyneen elokuvan on ohjannut, kuten kaikki muutkin Onnelit ja Annelit, Saara Cantell. Tässä osassa Onnelin osassa nähdään Celina Fallström ja Annelia esittää Olga Ritvanen. Muissa rooleissa nähdään sellaisia tunnettuja näyttelijöitä, kuten Ville Myllyrinne, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen ja Jaakko Saariluoma.

 

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus

 

Kesto: 1 h 20 min.

Ikäraja: sallittu

 

Rölli-peikko voidaan luokitella eläväksi legendaksi! Tämä Allu Tuppuraisen luoma ja näyttelemä satuhahmo nähtiin ensikertaa TV-ruuduilla vuonna 1986, ja siitä lähtien sympaattinen metsän peikko on ollut tuttu Suomen lapsille. Vuonna 2016 ilmestynyt Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus on jo viides Rölli-elokuva. Se kertoo niin Rölliä kuin nuorta Juurakko-tyttöä askarruttavasta asiasta ja sen ratkomisesta yhdessä tuumin. Heitä kumpaakin mietityttää oma alkuperänsä. Juurakko on kuullut paikasta nimeltä Kaikkien aikojen alku, ja sinne he lähtevät etsimään vastausta tähän suureen kysymykseen.

Elokuvan on ohjannut Taavi Vartia, ja Röllin roolissa nähdään tietysti itse Allu Tuppurainen. Muissa rooleissa loistaa muun muassa sellaisia näyttelijöitä kuin Linnéa Röhr, Krista Kosonen, Iina Kuustonen, Alina Tomnikov, Riku Nieminen ja Kai Lehtinen.

 

Muumit Rivieralla

 

Kesto: 1h 20 min.

Ikäraja: sallittu

 

Ilmestymisviikollaan syksyllä 2014 Muumit Rivieralla oli kaikista katsotuin sen hetkisistä elokuvista, ja kaiken kaikkiaan koko vuoden kuudenneksi nähdyin elokuva. Suomalais-ranskalaisena yhteistyönä syntynyt animaatio kunnioittaa alkuperäistä Tove Janssonin vuonna 1955 ilmestynyttä sarjakuvaa Muumiperhe Rivieralla, ja ilmestyessään elokuva tästä syystä saikin jopa ristiriitaisen vastaanoton. Tarina kertoo siitä kuinka muumiperhe matkustaa Ranskan Rivieralle, ja siellä yksi jos toinenkin perheenjäsen innostuu kuka shoppailusta, kuka yöelämästä. Elokuva on viihteellinen ja sopiva niin lapsille kuin aikuisille, ja se varmasti sopii perheen yhteiseksi lomanvietteeksi.

Käsinpiirretyn ja Tove Janssonin tyyliä jäljittelevän elokuvan ohjauksesta vastaa ranskalainen Xavier Picard, tuotannosta puolestaan suomalainen Hanna Hemilä. Suomalaisissa äänirooleissa on muun muassa Muumimammana Maria Sid, Muumipappana Mats Långbacka, Muumina Kris Gummerus, Niiskuneitinä Alma Pöysti ja Pikku Myynä Ragni Grönblom.

 

IKJ - iso kiltti jätti

 

Kesto: 1 h 52 min. 

Ikäraja: 7

 

Samannimiseen fantasiakirjaan perustuva elokuva kertoo lontoolaisesta orpokodissa asuvasta 10-vuotiaasta Sohvista sekä hellyttävästä omissa oloissaan viihtyvästä Jätistä, joka esittelee tytölle Jättiläisten maan ihmeitä ja vaaroja. Sohvi kohtaa Jätin haahuilemassa öisellä kadulla, ja näiden kahden yhteinen retki alkaa, kun Jätti ei voi päästää Sohvia takaisin omaan maailmaansa siinä pelossa, että tyttö kertoisi jättiläisistä muille ihmiselle. Jättiläismaan asukit pitävät ihmislihasta, joskin IKJ on itse kasvissyöjä, ja tämä koittaa suojella Sohvia muilta lajitovereiltaan. Se onkin yhä haastavampaa ja haastavampaa! Sohvi pääsee IKJ:n kanssa tutustumaan Unimaahan, jossa hän saa tietää unien saloista ja siitä, että sieltä unet lähetetään ihmislapsille. Lopulta Sohvi ja IKJ päättävät mennä kuningattaren puheille varoittaakseen uhkaavista jättiläistä. Matkassa on kuitenkin monta mutkaa. 

Vuonna 2016 ilmestyneen elokuvan on ohjannut itse Steven Spielberg, sama mies jonka käsialaa on myös 1980-luvulta tuttu kulttileffa E.T. Näitä kahta leffaa yhdistääkin samantyyppinen kuvio: tyttö, ja erikoinen toisesta maailmasta tullut aluksi uhkaavan oloinen olento, joka lopulta osoittautuu ystävälliseksi hahmoksi. Sohvin roolissa nähdään Ruby Barnhill ja IKJ:tä esittää Mark Rylance. Elokuva on suomeksi puhuttu, joten se sopii myös perheen pienimmille, joskin kannattaa huomioida ikäsuositus, joka on seitsemän vuotta. 

 

Lomasankarit

 

Kesto: 1h 16 min.

Ikäraja: 7

 

Olisiko perheen nuoriso halunnut lähteä talvilomalla etelään, mutta päädyitte jämään koto-Suomeen? Laita siinä tapauksessa tämä leffa pyörimään! Suomalais-kreikkalainen vuonna 2014 kuvattu nuortenelokuva Lomasankarit sijoittuu nimittäin Kreikkaan Kosin saaren auringon alle. Teini-ikäinen Toni Suomesta on lähtenyt perheensä kanssa ihan tavalliselle rantalomalle, joka osoittautuukin mitä suuremmaksi seikkailuksi! Tonin kaksi nuorempaa velipuolta puljaavat innokkaina vedessä, mutta Toni ei äitipuolensa useammastakaan kehotuksesta ja kannustuksesta huolimatta halua veteen, sillä hän on meinannut kerran hukkua ja samassa tilanteessa hän menetti äitinsä. Kun kuitenkin kuvankaunis kreikkalaistyttö Adriana iskee silmänsä Toniin ja pyytää tätä uimaan, ei poika voi kieltäytyä. Tästä alkaa kaksikon ystävyys, joka on kuitenkin ajautua karille, kun Adriana kidnapataan. Toni veljineen alkavat ratkoa mysteeriä, ja lomasta sukeutuu varsinainen takaa-ajojen vauhdikas sarja, josta ei vaarallisiakaan tilanteita puutu.

Lomasankarit-elokuvan on ohjannut myös Röllistä tuttu ohjaaja Taavi Vartia. Pääosaa Tonia esittää Nuutti Konttinen ja tämän velipoikia Veikka Vainikka ja Emil Auno. Vanhempien rooleissa nähdään Ville Myllyrinne ja Laura Malmivaara. Leffassa on myös lukuisia kreikkalaisnäyttelijöitä mukana, heistä mainittakoon Adrianaa näyttelevä Ifigéneia Tzóla.

 

Wonder

 

Kesto: 1 h 53 min.

Ikäraja: sallittu

 

Koskettava koko perheen draamaelokuva kertoo viidettä luokkaa aloittavasta August-pojasta, joka ei ole koskaan aiemmin ollut tavallisessa koulussa. Hän kärsii kasvojen epämuodostumasta ja on läpikäynyt 27 erilaista leikkausta. Nyt hän kuitenkin astuu ihan uuteen maailmaan, ja uudessa koulussa hän joutuu kohtaamaan ennakkoluuloja, poissulkemista ja kiusaamista. Augustin tukena ja kannustajina ovat hänen vanhempansa, jotka luovat häneen uskoa ja toivoa. Opettavainen tarina erilaisuuden hyväksynnästä ja ystävyydestä  kertoo Augustin tarinan kautta varmasti jotain tärkeää ihan kaikenikäiselle katsojalle. Augustin lisäksi tarinassa sivutaan myös hänen siskoaan Oliviaa, joka tuntee olonsa perheessä ulkopuoliseksi vanhempien keskittyessä vain pikkuveljeen. 

Nenäliinoja kannattaa varata tämän vuonna 2018 ilmestyneen elokuvan katseluun. Se saattaa myös herättää hyvää keskustelua lasten kanssa.  Elokuvan on ohjannut Stephen Chbosky ja sen juoni perustuu R. J. Palacion vuonna 2012 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin.

 

Tarzan

 

Kesto: 1 h 34 min

Ikäraja: 12

 

Tarzan-elokuvien määrä on valtaisa, ja yksi monien joukossa on tämä vuonna 2013 ilmestynyt saksalaista alkuperää oleva 3D-animaationa toteutettu versio. Retkellä syrjäisessä Afrikan viidakossa John Greystoke ja hänen vaimonsa kuolevat helikopterionnettomuudessa. Heidän nuori poikansa, lempinimeltään Tarzan, selviää törmäyksestä, ja gorilla löytää hänet ja kasvattaa omana lapsenaan. Monia vuosia myöhemmin Tarzan tapaa kauniin Janen, ja kun he kohtaavat tappavia haasteita ihmisen ja pedon taholta, Tarzanin on käytettävä viidakkovaistojaan ja ihmisälyään pelastaakseen Janen ja kotinsa.

Amerikkalaien kirjailija Edgar Rice Burroughs’in vuonna 1912 luoma Tarzan-hahmo on ollut suosittu jo yli 100 vuotta, ja se syntyy aina uudelleen ja uudelleen. Tämä Reinhard Kloosin ohjaama elokuva perustuu ensimmäiseen kirjoista, Apinoiden Tarzaniin

 

 

Tästä löydät kaikki muutkin lomaviikkojen edulliset koko perheen elokuvat:

 

Risto Räppääjä ja väärä Vincent
Ailo- pienen poron suuri seikkailu
Talo jossa kello tikittää
Kapteeni Sapelihammas ja maaginen timantti
Playmobile - the movie
My Little Pony
Power Rangers

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa