Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

HBO paras sarja.JPG

 

HBO on niittänyt jo vuosikymmenten ajan mainetta yhtenä kansainvälisesti parhaista tuotantoyhtiöistä sekä kerännyt kiitosta rohkeasta ja rajojarikkovasta sarjatuotannostaan. HBO:n sarjat ovat kahmineet lukuisia arvostettuja Emmy-, Golden Globe- ja BAFTA-palkintoja sekä huiman määrän katsojia, onnistuen samalla nauttimaan kriitikoiden arvostusta. Valitsimme kattavasta sarjakavalkaadista 25 parasta HBO sarjaa. Tutustu HBO:n parhaisiin sarjoihin tarkemmin klikkaamalla lue lisää-painiketta.

 

 

 

Big Little Lies (2017)

 

 

Lue lisää
Kolme täydellistä Kalifornialaisäitiä Madeline (Reese Witherspoon), Celeste (Nicole Kidman) ja Jane (Shailene Woodley) asuvat Monterreyn rantakaupungissa. Täydellisten elämien kuorten alle kätkeytyy odotettavasti synkkiä salaisuuksia ja vaikeuksia, eikä sarja ole kovin kevyttä katsottavaa. Sarjan eri teemoja käsitellään kattavasti eri harmaan sävyin syvälle henkilöhahmoihin pureutuen. Big Little Lies on loistava ote vanhemmuudesta, parisuhteen ongelmista, väkivallasta ja koulukiusaamisesta, sekä niistä vaarallisista pienistä valheista, joita kerrotaan jokapäiväisestä elämästä selvitymiseksi.

 

 

Boardwalk Empire (2010)

 

 

Lue lisää
Boardwalk Empire sijoittuu 1920-luvun Yhdysvaltoihin, ja kertoo Atlantic Cityn kaupungin varainhoitajan Enoch ”Nucky” Thopsonin elämästä. Kieltolain aikana New Jerseylainen poliitikko sukkuloi lain molemmilla puolin juonien ganstereiden kanssa.  Nuckyn yltäkylläinen elämäntapa ja epämääräiset suhteet alkavat kuitenkin kiinnittää huomiota liittovaltion hallituksen edustajien keskuudessa, sillä ne eivät tunnu sopivan yhteen hänen asemansa kanssa. Boardwalk Empire rikosdraama on sekoitus tosielämää, fiktiota ja salakapakoita.

 

 

Bored to Death (2009)

 

 

Lue lisää
Bored to Death on absurdeihin henkilöhahmoihin perustuva mysteerikomediasarja. Jonathanin tyttöystävä haluaa erota, sillä Jonathanin päivät ovat kuluneet pitkälti olutta juoden ja pilveä polttaen. Hetken mielijohteesta Jonathan päättä alkaa tarjota lisensoimattoman yksityisetsivän palveluita netti-ilmoituksella saadakseen jännitystä elämäänsä, vaikka kirjailijan työt ja deadlinet hengittävät uhkaavasti niskassa. Jonathanin hinnat ovat edulliset, joten ensimmäinen asiakas ottaakin pian yhteyttä. 

 

 

Californication (2007)

 

 

Lue lisää
Kaliforniaan sijoittuvassa draamakomediassa kirjailija Hank Moody yrittää tasapainotella uransa ja perhesuhteidensa paineissa, mutta hänen  taipumuksensa kauniisiin naisiin vie huomiota väärille vesille. Moodyn elämää värittävät alkoholi, lääkkeiden väärinkäyttö ja irtosuhteet, mutta todellisuudessa Hank etsii onnellisuutta ja tasapainoa rock’n’roll -elämäänsä. Sarja on palkittu useammalla Emmy ja Golden Globe -pokaalilla.

 

 

Carnivale (2003)

 

 

Lue lisää

Eletään 1930-lukua, ja suuri lama on pahimmillaan. Ben Hawkins joutuu erään synkän päivän aikana hautaamaan sairaudelle menehtyneen äitinsä sekä todistamaan perheensä torpan purkamista maan tasalle. Kiertävä tivoli pelastaa Benin helmoihinsa, ja pian hänestäkin nousee esille piileviä kykyjä. Toisaalla Justin Crowen, Brother Justinin, elämä pyörii uskonnon ympärillä. Beniä ja Justinia yhdistävät salaperäiset, kryptiset yhteiset unet, ja lopulta kahden miehen tarinat kietoutuvat yhteen yliluonnolliseksi taisteluksi hyvän ja pahan välille. Carnivale on taidoskas yhdistelmä fantasiaa ja draamaa.

 

 

The Deuce (2017)

 

 

Lue lisää
Tuplaroolin näyttelevän James Francon ja Maggie Gyllenhaalin tähdittämässä draamasarjassa sukelletaan syntiseen New Yorkiin 1970- ja 1980-luvuille. Sarjassa käsitellään korruptiota, väkivaltaa ja huume-epidemioita sekä kiinteistökauppabuumeja, jotka olivat kiinteä osa Manhattanin arkea aikana, kun aikuisviihde laillistettiin New Yorkissa. The Deuce on ollut ylistetty sarja niin kriitikoiden kuin katsojienkin puolesta ja se viehättää erityisesti rappiollisen todenmukaisella ajankuvallaan.

 

 

Dexter (2006)

 

 

Lue lisää
Kuka nappaisi sarjamurhaajia tehokkaammin kuin sarjamurhaaja itse? Päivisin Dexter Morgan työskentelee Miamin murhayksikön veriroisketutkijana, ja jahtaa öisin oman murhanhimonsa tyydyttämiseksi lain kouralta välttyneitä pahiksia, jotka hän on valinnut tarkkaan adoptioisänsä kanssa kehittelemän opin mukaisesti. Uhrien täytyy olla murhaajia ja heidän syyllisyytensä on oltava varmistettu. Kaikki keinot ovat sallittuja, kun Dexter pitää yllä kulissiaan, pari-, sisarus- ja työkaverisuhteitaan. Sarjan edetessä pinnan alle patoutuneet yksityiskohdat Dexterin menneisyydestä alkavat orastaa auki.

 

 

Flight of the Conchords (2007)

 

 

Lue lisää
Alun perin Uudesta-Seelannista lähtöisen oleva folk-bändi Flight of the Concords tavoittelee menestystä Yhdysvalloissa. Kriitikkojen suosimassa sarjassa seurataan fiktiivisellä ja komedisella otteella yhtyeen jäsente, myös tosielämässä vaikuttavan musiikkiduon, Bretin ja Jemainen elämää. Sarjaa säestävät yhtyeen kappaleet suurkaupungin ankeudesta ja suhdekiemuroista.

 

 

Game of Thrones (2011)

 

 

Lue lisää
Fantasiaa, seikkailua ja draamaa yhdistelevässä sarjassa yhdeksän aatelissukua taistelevat mystisen Westerosin hallitsijuudesta samalla, kun muinaiset taruolennot ilmestyvät uhkaamaan Seitsemän kuningaskunnan turvallisuutta. Game of Thrones on yksi maailman tämän hetken katsotuimmista ja merkittävimmistä televisiosarjoista, joka pitää katsojien kiinnostuksen yllä epäennustettavuudellaan. Sarjassa käsitellään suuria teemoja, kuten sotaa, uskontoa, lojaaliutta ja yhteiskuntaluokkia.

 

 

Girls (2012)

 

 

Lue lisää
Girls on draamakomedia parikymppisten naisten elämästä New Yorkissa parisuhdekuvioineen, kasvukipuineen ja työsotkuineen. Sarjan henkilöhahmot Hannah, Marnie, Jessa ja Shoshanna ovat ärsyttävän itsekeskeisiä, samaistuttavia ja epämiellyttäviä, minkä avulla Girls on onnistunut taltioimaan jaksoihinsa oivaltavasti ajan hengen. Asioista puhutaan suoraan ja niiden oikeilla nimillä, eikä peittelyä tai tabuja tunneta. Lena Dunhamin luoma sarja on rosoinen ja tragikoomisuudessaan hampaita kiristävä, ja on nostanut nuoria naisia esille täysin normaalista poikkeavalla tavalla televisiosarjojen universumissa. 

 

 

The Leftovers (2014)

 

 

Lue lisää

Kaksi prosenttia koko maailman väestöstä katoaa yhtäkkiä jäljettömiin suursuosion saavuttaneen Lost-sarjan luojan draamasarjassa The Leftovers. Kun yllättävästä tapahtumasta on kulunut kolme vuotta, jäljellejääneet yrittävät päästä yli ihmiskuntaa kohdanneesta mysteeristä ja läheistensä traagisesta katoamisesta. Sarjassa seurataan pikkukaupungin selviytymistä vainoharhojen ja kyynisyyden keskellä poliisipäällikkö Kevin Garveyn silmin. The Leftovers yhdistelee elementtejä draamasta, fantasiasta ja mysteeristä.

 

 

Mr. Robot (2015)

 

 

Lue lisää
Oscarvoittaja Rami Malekin tähdittämä ja muun muassa parhaan draamasarjan Golden Globilla palkittu Mr. Robot seuraa nuoren erittäin terävän mutta äärimmäisen epävakaan tietoturvaallisuudesta vastaavaan ohjelmoijan ja hakkerin kamppailua eliittistä korporaatiota vastaan. Elliot Anderson työskentelee päivisin E-Corpissa, kansainvälisessä ja korruptoituneessa rahoitusyrityksessä. Vapaa-ajallaan hän paljastaa ihmisten synkimpitä salaisuuksiaan hakkeroimalla heidän tiedostoihinsa. Työnsä ohessa Elliot saa salatun viestin hakkerijoukon F-Societyn johtajan Mr. Robotilta, joka ehdottaa Elliotille yhteistyötä.

 

Parks and Recreation (2009)

 

 

Lue lisää
Parks and Recreationissa seurataan Indianalaiskaupungin Puisto- ja virkistysosaston virkamiesten elämää sekä heidän työssään toteutettavia hankkeita, joiden tarkoituksena on parantaa kaupungin viihtyvyyttä. Sarja on huippusuositun The Officen luojien tuotos, jossa seurataan fiktiivisen dokumentin muodossa ikävysttyttävän mutta koomisen kunnallisosaston byrokraattista toimintaa sekä politiikan, kansalaisten että ihmissuhteiden näkökulmasta. 

 

 

Sex and the City (1998)

 

 

Lue lisää
Sarjassa seurataan Carrien, Charlotan, Mirandan ja Samantan ihmissuhteita, seksiä ja elämää Manhattanilla 90-luvun loppupuolelta alkaen. Sinkkuelämää on Cosmopolitan-drinkeillä ja Manolo Blahnikin kengillä väritetty aikansa kuva, ja ensimmäisiä tv-sarjoja, jossa on käsitelty aiemmin vaiettuja aiheita kuten naisten seksuaalisuutta. Sikkuelämää on täynnä raamaa, naurua ja tyyli-inspiraatiota, ja se jaksaa pitää otteessaan useammankin katselukerran.

 

 

Six feet under (2001)

 

 

Lue lisää
Fisherien perheen asunto on kodin lisäksi hautaustoimisto. Kun perheen pää Nathaniel Fisher menehtyy yllättäen, on perheen muiden jäsenten otettava perheyritys hoidettavakseen ja uskallettava lähentyä vuosien jälkeen. Six feet under käsittelee kuolemaa kliinisesti mutta kunnioittavasti. Sarjassa tutustutaan pienen hautaustoimiston arjen pyörittämiseen suuryritysten ristiaallokossa, rikkoutuneisiin ihmissuhteisiin, tabuihin, sekä elämää suurempiin kysymyksiin. Sarja on täynnä tragikomiikkaa, mustaa huumoria, draamaa, persoonallisia henkilöhahmoja ja kauniisti toteutettuja kohtauksia, jotka vetävät katsojia puoleensa seuraamaan Fisherien elämää hautaan asti.

 

 

Sopranos (1999)

 

 

Lue lisää

Sopranos-klassikkosarjassa seurataan Anthony "Tony" Sopranon sukkuloimista perhe- ja mafiaelämän välillä New Jerseyssä. Tony menettää tajuntansa paniikkikohtauksen vuoksi, ja hakeutuu herätessään  psykiatrin vastaanotolle. Pikkuhiljaa Tony alkaa selvittää elämäsä tapahtumia ammattiauttajan kanssa, vaikka asioiden selvittelyä vaikeuttaakin se, ettei Tony voi paljastaa psykiatrilleen todellista ammattiaan mafiapomona. Tonyn hahmo on realistinen, ja tuo esille, kuinka mikään maailmassa ei ole mustavalkoisen hyvää tai pahaa. Sopranos on tumma klassikko, joka sisältää paljon seksiä, väkivaltaa ja kiroilua nykyaikaisen gansterielämän tyyliin. Perhe tulee kuitenkin aina ensimmäisenä.

 

 

Togetherness (2015)

 

 

Lue lisää
Kuinka hyvin neljän aikuisen yhteiselo saman katon alla voi onnistua? Aviopari Brett ja Michelle yrittävät elävöittää parisuhdettaan ruuhkavuosien paineessa. Kun Brettin kaveri Alex ja Michellen sisko Tina muuttavat sattumusten kautta heidän luokseen, joutuvat niin sisarus-, ystävyys- kuin parisuhteetkin koetukselle. Togetherness kertoo haaveiden vuoksi käytävästä sisäisestä kamppailusta, pettymyksistä ja onnistumista tragikoomisella otteella.

 

Treme (2010)

 

 

Lue lisää

Yksi historiamme suurimmista luonnonkatastrofeista, Hurrikaani Katrina, kylvi laajasti tuhoa New Orlansissa. Kaupungin raunioiden keskellä joukko muusikoita alkaa tulkita elpymisen ja toivon keskellä herääviä tunteita sekä hengittää soitollaan eloa kaupungin uniikkiin kulttuuriin samalla, kun katastrofista selvinneet asukkaat yrittävät rakentaa elämänsä, asuntonsa ja perheensä uudelleen kasaan pala palalta. Treme on ennen kaikkea taiteellinen kertomus New Orleansin kaupungista, ja syvä sukellus sen kulttuuriin musiikin ja musiikkiin.

 

 

True Detective (2014)

 

 

Lue lisää
Louisianan osavaltion entiset rikosetsivät Rust Cohle (Matthew McConaughey)  ja Martin Hart (Woody Harrelson) kutsutaan antamaan lausunto 20 vuoden takaisesta murhatapauksen tutkinnasta. Murhan yksityiskohtia muistellessa työparin välinen haasteellinen kumppanuus, yksityiselämä ja patoutuneet tunteet alkavat sekoittua vanhan mystiseen rituaalimurhaan.

 

 

True blood (2008)

 

 

Lue lisää

Eletään aikaa, jolloin vampyyrit ja ihmiset voivat elää yhteisymmärryksessä maan kamaralla, kun Japanissa ihmisverelle on löydetty korvike nimeltään True Blood.True blood on mahdollistanut jopa rakkaussuhteita ihmisten ja vampyyrien välille, sillä vampyyrit voivat nauttia sitä ihmisveren sijasta. Louisianalaisen pikkukaupungin tarjoilija Sookie osaa lukea ajatuksia, ja hän törmää työskenetelemässään dinerissa sattumalta Bill nimiseen vampyyriin. Tapaaminen Billin kanssa järisyttää Sookien maailmankuvan ympärilleen ja sekoittaa rauhallista pikkukylän elämää. Sarja sekoittaa taitavasti mysteeriä, draamaa, fantasiaa ja synkkää komediaa. Trueblood on vampyyrisarja aikuisille, ja se käsittelee muun muassa vähemmistön oikeuksia ja addiktioita.

 

 

Twin Peaks (1990)

 

 

Lue lisää
Pienen yhdysvaltalaiskaupungin, Twin Peaksin, rauhaisa elo järkkyy pahoin, kun joenpenkalta löytyy paikallisen lukiolaistytön Laura Palmerin muoviin kääritty ruumis. Murhatutkija Dale Cooper lähetetään paikan päälle selvittämään tapausta, ja hän alkaa nähdä unissaan johtolankoja tapaukseen liittyen. Twin peaks on noussut kulttisarjaksi kaksoiselämää viettävien mielenkiintoisten henkilöhahmojensa, normaalista poikkeavan juonensa ja paranormaalien mysteeriensä ansioista.

 

 

Vinyl (2016)

 

 

Lue lisää

Richie Finestra sekkailee Vinyl-draamasarjassa musiikkibisneksen pyörteissä New Yorkissa 1970-luvulla. Levy-yhtiö American Century on joutunut vaikeuksiin, joten Richen ja hänen liikekumppaninsa on käärittävä hihat ja nostettava yhtiö uudelleen hohtoonsa. Sarjan luonnissa ovat olleet mukana muun muassa Mick Jagger ja Martin Scorsese.

 

 

The Walking Dead (2010)

 

 

Lue lisää
Rick Grimes herää koomasta ja huomaa hämmentyneenä sairaalan olevan tyhjillään ja täynnä verisiä kamppailun jälkiä. Yhdysvallat ovat joutuneet ihmiset zombeiksi muuttavan viruksen kouriin. Rick haluaa palata perheensä luo, mutta hän saa huomata, että zombit eivät suinkaan ole suurin kauhu, joka sairaalan ulkopuolella odottaa.

 

 

Westworld (2016)

 

 

Lue lisää
Westworld on tulevaisuuden fantasiateemapuisto, jossa vierailijat voivat tehdä mitä haluavat ihmistä muistuttavien robottien kanssa todenmukaisissa villin lännen puitteissa. Puiston ”isännät” eli robotit ovat koodattu mukaan erilaisiin tarinamoodeihin, ja heidän tarkoituksensa on viihdyttää puiston kävijöitä, joista suurin osa haaveilee oman sisäisen eläimensä vapauttamisesta. Puiston ylläpitäjät ja koodaajat huomaavat kuitenkin pian, että uuden päivityksen saatuaan osa isännistä käyttäytyy omituisesti, ja he alkavat selvittää häiriön juurisyytä. Draamaa, scifiä, lännenelokuvia ja mysteeriä yhdistelevä Westworld kulkee eteenpäin yllättävän juonen ja yksityiskohtaisen toteutuksen voimin.

 

 

The Wire (2002)

 

 

Lue lisää
The Wire on yksi kaikkien aikojen kehutuimmista poliisisarjoista. Rikosdraamassa keskitytään realistisella otteella Baltimoren huumekulisseihin diilerien, virkavallan, poliitikkojen, kansalaisten ja median näkökulmasta. Sarja johdattaa katsojan syvälle huumekauppojen maailmaan, jossa korostuvat todellisuuden karuimmat, ja toisinaan taas kauniimmat puolet. Jokainen tuotantokausi esitetään eri teeman mukaisesti, mutta jatkuvana lankana kulkee rappeutuvan kaupungin sosiaaliset ongelmat. The Wire vilisee moniulotteisia henkilöhahmoja, joiden sielunmaailman päästään tutustumaan pala palalta sarjan edetessä.

 

Lue myös nämä:

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Valmistaudu-sarjamaratoniin-25-HBO-n-parasta-sarjaa/ba-p/183745
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇
peekotu
Vakiokalustoa ☆

Täss vielä muutama minun ehdotus.  Banshee,  Barry,  Black sails,  Killing eve,  Ray Donovan,  Sharp objects ja  Who is America.

EssiJn
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@peekotu hyviä ehdotuksia! Lista olisi ehdottomasti voinut olla pidempikin Hymiö Erittäin onnellinen