Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Target Number One.jpg

 

Tällä viikolla on esittelyssä Telia TV Vuokraamon uutuuksista Target Number One, joka perustuu tositapahtumiin ja sijoittuu Kanadan ja Thaimaan välisen alamaailman huumebisneksiin. Toisena leffana kerrotaan elokuvasta The Kindness of Stangers, joka on puolestaan tarina ihmisistä taustanaan perheväkivaltaa, mielisairauksia ja rikkinäistä elämää. Sattumukset kietovat epätodennäköisen porukan yhteen, tuoden heille kaivatun tuen ja toivon. Molemmat elokuvat löydät meidän Telia TV Vuokraamosta. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, pääset tilaamaan omasi verkkosivuiltamme. Ensimmäinen vuokraus on aina maksuton.

 

Target Number One

 

Ikäraja: 18 vuotta

Kesto: 125 minuuttia

Genre: jännitys

 

Kesällä 2020 ensi-iltansa saanut kanadalainen Target Number One on kotimaassaan palkitun ohjaaja Daniel Robyn uusin elokuva. Se pohjautuu tositapahtumiin ja sijoittuu pääosin Thaimaahan. Siellä nuori Daniel Léger (Antoine Olivier Pilon) saa sadan vuoden vankeustuomion osallisuudestaan huumekauppohin. Koko tapaus vaikuttaa hiukan hämäräperäiseltä, ja senpä vuoksi toimittaja Victor Malarek (Josh Harnett) ottaa asiakseen lähteä tutkimaan tapausta lähemmin. Koska taustalta paljastuu Kanadan poliisin korruptoituneisuutta, täytyy Victorin pistää sekä uransa että koko perheensä elämä peliin saadakseen Daniel vapaaksi.

 

Nuori Daniel on suhteellisen harmiton narkkari, jonka elämänpiiriin ei kuulu huumeiden diilaaminen tai muutenkaan muu kuin itsensä nippa nappa elättäminen ja kaman hankkiminen omaan käyttöön. Uuden asunnon mentyä ohi suun, hän päätyy niin asumaan kuin töihin huumediileri Pickerille (Jim Gaffigan), ja siitä alkaa monimutkainen, hyvin peitelty ja sepitetty tarina, joka vie Danielin Thaimaahan ja vankeuteen. Ensin hän saa kuolemantuomion huumeaineiden salakuljetuksesta, mutta rangaistus muutetaan sadaksi vuodeksi hänen myöntäessä rikoksen. Rikoksen, johon hän ei ole kuin leväperäisten poliisilausuntojen valossa syyllistynyt.

 

Toimittajan vahvoilla vaistoilla ja maailmanparantajan sisäisellä palolla toimittaja Victorin vainu ei päästä häntä otteestaan. Mies saa viranomaistaholtakin vahvistusta siihen, että Kanadan huumepoliisin toimet ja osallisuus Victorin lavastamiseen merkittäväksi huumekuriiriksi on vähintäänkin outoa. Vie vuosia saada asia julkisuuteen, mutta lopulta uurastus kannaattaa. Se pelastaa syyttömän vangin tulevaisuuden ja kertoo yhteiskunnalle totuuden maansa huumepoliisiin toimista.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

The Kindness of Strangers

 

Ikäraja: 12 vuotta

Kesto: 112 minuuttia

Genre: draama

 

Lone Scherfigin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva The Kindness of Strangers alkaa Claran (Zoe Kazan) ja hänen kahden nuoren poikansa tarinalla. Clara pakenee poikiensa kanssa väkivaltaisen aviomiehensä kynsistä suurkaupungin suojiin, New Yorkiin. Claran mies työskentelee poliisina ja Clara jättääkin matkastaan puhelimensa ja luottokorttinsa pysyäkseen jäljittämättömissä.

 

Rahattomuus ja lähipiirin puuttuminen suurkaupungissa ei tee elämästä helppoa. Epätoivoinen tilanne ajaa Claran lapsineen Manhattanin kaduille, jonottamaan ruokajonoihin, nukkumaan autossa ja lämmittelemään odotushuoneissa. Clara hankkii ruokaa kuokkimalla coctail-juhlissa ja yhdeksi paikaksi valikoituu Winter Palace -niminen venäläinen ravintola. Ravintolasta löytyykin se kaivattu hengähdyspaikka pois kylmästä ja välinpitämättömästä ulkomaailmasta.


Winter Palace ravintolaa pyörittää paksulla venäläisellä aksentilla puhuva lämminhenkinen Timofey (Bill Nighly) ja hänen palkkaamansa, vasta vankilasta vapautunut Marc (Tahar Rahim). Marc käy yhdessä parhaan ystävänsä sekä asianajajansa John Peterin (Jay Baruchel) kanssa kirkon ryhmäterapiassa. Vapaaehtoisesti terapiaa pitää hyväsydäminen, mutta yksinäinen Alice (Andrea Riseborough), joka käyttää ryhmän vetämiseen ja ruoka-apuun omaa-aikaansa raskaan sairaanhoitajatyönsä lisäksi. Lisäksi tapaamme Jeffin, (Caleb Laundry Jones) lyhytpinnaisen miehen, joka ei pysty pitämään yksinkertaisintakaan työpaikkaa ilman muiden apua. Kaikki heistä käy läpi omaa henkilökohtaista taisteluaan. Sattumukset ajavat nämä ihmiset yhteen tuoden sen lohdun sekä tarvitsemaansa avun, jonka he antavat toisilleen.

 

Inhimillinen solidaarisuus vie pitkälle erityisesti epätoivon hetkinä. Valmistaudu ajatuksia herättelevään tarinaan, joka saattaa ajoittain tuntua jopa rankalta. Kuitenkin lopulta leffan voi kategorisoida hyvän mielen elokuvaksi.

 

Arvostelija: @MinnaLN

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-elokuvauutuudet-Target-Number-One-amp-The-Kindness-of/ba-p/213416
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.