Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

American Woman.png

 

Tämän viikon leffatärpit tarjoilevat draamaa ja toimintaa. American Woman on liikuttava ja karu tarina elämässä selviytymisestä haastavissa tilanteissa, kun taas Angel Has Fallen toimintaa tihkuva jännäri Yhdysvaltojen presidentin salamurhan yritykseen liittyen. Kumpaisenkin elokuvan löydät Telia TV vuokraamon uutuuksista.

 

American Woman

 

Ikäraja: 12

Kesto: 112 minuuttia

Genre: draama

 

Elokuva kertoo reilu kolmekymppisestä elämässään ehkä hieman hunningolla olevasta Debrasta (Sienna Miller), jonka teini-ikäinen tytär on tullut äidiksi ja pikkuinen Jesse-vauva jää isoäitinsä Debran vastuulle tyttären kadottua. Nuorella yksinhuoltajaäidilla on ongelmia pitää huolta niin itsestään kuin lapsenlapsestaan, kun hänen oma elämänsäkin hakee vielä paikkaansa. Väkivaltainen ja dominoiva miesystävä etäännyttää Debraa tämän omasta perheestä, Debran omanarvontunto on koetuksella ja murenemaisillaan. Hän saa lopulta kuitenkin tempaistua itsensä Jessen kanssa kohti parempaa elämää.

 

Vuodet kuluvat, pikkuinen Jesse kasvaa. Asiat näyttävät Debralla menevän hyvin niin rakkauselämässä, opinnoissa kuin työelämässäkin, ja juuri kun katsoja uskaltaa toivoa lopun olevan ruusuisen onnellinen, niin se ei sitä olekaan. Debraa käy miltei sääliksi, sillä hän on tsempannut kovasti, joutunut kokemaan niin paljon takaiskuja yksi toisensa perään, ja tunnelin päässä ei meinaakaan näkyä orastavaa valoa. Mitä kaikkea yhden ihmisen eteen elämässä voikaan osua?

 

Pienelle paikkakunnalle Pennsylvanian maaseudulle sijoittuvassa elokuvassa nähdään kuinka tavallinen elämä voi horjua, kun eteen osuu tragedia, oman lapsen menetys. Kuitenkin se myös kertoo siitä, että lähtökohdiltaan heikohkoista olosuhteista on mahdollista nousta kohti parempaa ja vakaampaa elämää. Ohjaaja Jake Scott tuo hyvin esiin toivon ja rakkauden voiman, jolla pystyy pääsemään eteenpäin mitä synkimmissäkin tilanteissa. Myös perheen tuen merkitys nähdään elokuvassa, kun alun välien selvittelystä päästään tasaiseen toimeentulemiseen, rakastamiseen ja avunantoon puolin ja toisin.

 

 

Angel Has Fallen

 

Ikäraja: 16

Kesto: 121 minuuttia

Genre: toiminta, jännitys

 

Kaipaatko iltaasi hieman toimintaa? Angel Has Fallen tarjoilee sitä suoraan verkkokalvoillesi. Jo ikäraja 16 vuotta kertoo siitä, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita elokuvassa riittää. Leffa kannattaa ottaa kuitenkin kevyesti huumorilla, sillä vaikka genre toiminta / jännitys viittaa johonkin mahtipontiseen, niin tämä versio alansa leffasta tuo ehkä hiukan kepeän tuntuisen version toiminnasta ja jännityksestä stuntteineen, räjähdyksineen ja taistelukohtauksineen. 

 

Vuonna 2013 ilmestyneen Olympos on valloitettu -elokuvan ja vuonna 2016 ilmestyneen London Has Fallen -elokuvan jatko-osa vie katsojansa nyt Yhdysvaltoihin, missä presidentti Allan Trumbull (Morgan Freeman) koitetaan saada hengiltä ja hänen luottomiehensä agentti Mike Banning (Gerard Butler) joutuu syytetyksi ilman näyttöä. Banningin onnistuu karata vankeudesta, mutta hän saa peräänsä oman miehensä koettaessaan selvittää, kuka todellisuudessa oli salamurhayrityksen takana. Banning joutuu turvautumaan erikoisiin ja yllättäviin ratkaisuihin selvitellessään rikosta ja suojellessaan perhettään sekä pelastaakseen maansa. 

 

Elokuvan on ohjannut entinen stuntmies Ric Roman Waugh ja juoni perustuu Creighton Rothenbergerin ja Katrin Benediktin käsikirjoitukseen. Ohjaajan entinen työ saattanee näkyä lopputuloksessa. Aikaan on saatu näyttävää räiskintää, jonka parissa popcornkulho tyhjenee helposti. Leffa saattaa olla juoneltaan ennalta-arvattava ja aiempien osien tapaan noudattaa samaa tuttua kaavaa, eli taistoa hyvikset vastaan pahikset, ja lopputulos... no enpäs kerrokaan. Saat sen selville kyllä viimeistään leffan lopussa. 

 

 

Lue myös näistä leffoista:

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-leffatarpit-American-Woman-amp-Angel-Has-Fallen/ba-p/199915
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.