Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Luontosinfonia.png

 

Vuoden ensimmäiselle viikonlopulle suosittelemme kahta kotimaista elokuvaa, joissa kummassakin musiikki esittää pääosaa. Dokumenttielokuva Luontosinfonia tarjoilee aisteille miellyttävän elämyksen musiikin ja luontokuvauksen välityksellä. Se on vastikään ilmestynyt Telia TV vuokraamoon. Toisena elokuvana, jonka senkin löydät vuokraamosta, esittelemme Viulistin. Se vie meidät klassisen musiikin kera hyvinkin dramaattiisiin elämänkäänteisiin. 


Luontosinfonia

 

S
Genre: Dokumentti
Kesto: 75 minuuttia

 

Luontosinfonia on ylistys Suomen luonnolle, se vie katsojansa hurmaaviin maisemiin ja uskomattomiin erämaihin. Järven tarinan ja Metsän tarinan tekijöiden Marko Röhrin ja Teemu Liakkan sekä palkitun säveljä Panu Aaltion upea musiikki Vantaan sinfoniaorkesterin soittamana sopusoinnussa luontokuvan kanssa hivelee niin silmää, korvaa kuin mieltä. Marko Röhr on tuottanut myös aiemmin täällä leffatärpeissä esitellyn Ailo - pienen poron suuri seikkailu -elokuvan

 

Luontosinfoniassa päästään kulkemaan halki maan etelästä pohjoiseen, lännestä itään. Monipuolinen ja vaihteleva luonto sekä kaikki neljä vuodenaikaamme tulevat esiin elokuvan edetessä. Eläinmaailmaa tuodaan mukavasti inhimillisellä tavalla esiin näyttäen eläinten lajityypillisiä piirteitä ja tapoja välillä hyvinkin läheltä. Lähikuvaukset eläimistä voivat olla hauskojakin kohtauksia olematta kuitenkaan liiaksi käsikirjoitettuja, sillä luontohan on aina arvaamaton, ja musiikki sointuu hienosti yhteen tapahtumien kanssa. Jopa dramaattisia piirteitä on saatu luotua elokuvaan, mielestäni hieno suoritus tarinalta, joka on luontodokumentti ilman selostusta. Ainut ihmisääni on Johannan Kurkelan lauluääni. 

 

Äänielämystä ja säveltäjän työn tulosta tukee se, että elokuvan äänimaailma on tuotettu Dolby Atmos -tekniikalla, ja jos äänentoistolaitteesi tukevat tätä tekniikkaa, niin saat elokuvasta vielä enemmän irti. Itse jäin toivomaan elokuvan soundtrackia jälkikäteen nautittavaksi!

 

 

Viulisti

 

K12
Genre: Draama
Kesto: 145 minuuttia

 

Viulisti on vuonna 2018 ensi-iltansa saanut Paavo Westerbergin ohjaama ja yhdessä Emmi Pesosen kanssa käsikirjoittama draamaelokuva.


Viulun soittaminen on Karinille (Matleena Kuusniemi) kaikki kaikessa. Hän esiintyy maailman parhailla estradeilla kunnes liikenneonnettomuuden seurauksena hän menettää sormiensa tuntoherkkyyden ja hänen on luovuttava urastaan. Hän ryhtyy musiikkikoulun lupaavien nuorten kykyjen opettajaksi. Hänen huomionsa kiinnittyy Anttiin (Olavi Uusivirta), joka jakaa saman intohimon instrumenttia kohtaan. Karin tunnistaa hänessä jotain itsessään ja heidän suhteensa kehittyykin syvemmäksi. Kun kapellimestari, jonka kanssa Karinilla on aiemmin ollut lämpimät välit, Björn Darren (Kim Bodnia) saapuu kaupunkiin, Karin löytää itsensä vaikeiden valintojen edestä.

 

Viulisti on hyvin kunnianhimoinen tarina klassisen musiikin maailmasta. Elokuva on nautinto niin musiikillisesti kuin kuvauksellisestikin ja se nostetaankin arvosteluissa vuoden 2018 kotimaisten elokuvien kärkipäähän.


"Sinulla on kaksi elämää, joista jälkimmäinen alkaa kun tiedostat, että sinulla on vain yksi elämä".

 

 

 

Lue myös näistä elokuvista:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikon-leffatarpit-Luontosinfonia-amp-Viulisti/ba-p/198755
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.