Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Grindelwaldin rikokset kertoo ajasta ennen Harry Potterin tarinaaGrindelwaldin rikokset kertoo ajasta ennen Harry Potterin tarinaa

Oletko jo kuullut Harry Potter elokuvien spinn-offina syntyneestä Ihmeotukset-elokuvasarjasta? Jos et, niin tässäpä varma valinta viikonloppuun – etenkin, jos pidät Harry Pottereista. Ihmeotukset-elokuvasarja on uudenlainen versio Harry Pottereista. Elokuva sisältää useita Harry Pottereista tuttuja nimiä, sanoja ja muita viittauksia, jotka varmasti kaikki Potteri-elokuvat katsoneet tunnistavat.

 

 

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (2016)

 

Seikkailu/fantasiaelokuvat

133 min

K12

 

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (eng. Fantastic Beasts and where to find them) on ensimmäinen osa viisiosaisesta fantasiaelokuvasarjasta, jonka on käsikirjoittanut ja tuottanut J. K. Rowling. Elokuva on saanut ensi-iltansa vuonna 2016. Ihmeotukset on visuaalisesti yksi hienoimpia fantasiaelokuvia hetkeen. Se on palkittu muun muassa vuoden 2017 Oscar-gaalassa parhaan puvustuksen Oscarilla ja ollut ehdokkaana myös parhaasta lavastuksesta.

 

Elokuvan päähenkilö on taikamaailman eläintieteilijä Lisko Scamander (Eddie Redmayne). Roolihahmo muistuttaa yllättävän paljon Harry Potteria: hieman sisäänpäin kääntynyt hyvis, joka puolustaa heikompia ja taistelee pahaa vastaan.

 

Tarina alkaa siitä, kun Scamander saapuu New Yorkiin maailmanlaajuisen taikaeläinten tutkimus- ja pelastusretkensä päätyttyä. Saapuessaan kaupunkiin Scamanderin taikasalkusta pääsee karkuteille joukko taikaolioita, kun hän törmää jästiin. Velhojen yhteisö uhkaa paljastua, ja tehtävä näiden taikaeläinten kiinni saamiseksi vie tämän sankarijoukon suureen seikkailuun ja törmäyskurssille pimeiden voimien kanssa. Elokuvan loppukohtaukset alustavat merkittävästi tulevaa Ihmeotukset sarjan jatko-osaa.

 

 

 

 

 

 

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (2018)

 

Seikkailu/fantasiaelokuva

134 min

K12

 

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa. Grindewaldin rikokset (eng. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) on vuonna 2018 ilmestynyt elokuva, jonka pääosia tähdittävät muun muassa Johnny Depp, Eddie Redmayne ja Jude Law. 

 

Edellisen elokuvan lopussa Johnny Deppin esittämä pimeyden velho Gellert Grindelwald pidätettiin AYT:n (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi) toimesta. 1920-luvun lopulle sijoittuvan jatko-osan alussa Grindelwald on onnistunut pakenemaan vankilasta. Velhomaailma on jakautumassa kahtia, kun Grindelwald on alkanut keräämään kannattajajoukkoja tavoitteenaan hallita koko ihmiskuntaa. Harry Potteristakin tuttu Dumbledore (Jude Law) on valmis pysäyttämään Grindelwaldin yhdessä taikaeläintieteilijä Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) kanssa. Estääkseen Grindelwaldin suunnitelmat Dumbledore lähettää Liskon kohti sykähdyttävää seikkailua.

 

Elokuva on täynnä toimintaa, ja katsoja pääsee matkustamaan New Yorkista Lontooseen, Pariisiin, sekä aina Tylypahkaan saakka. Elokuva on visuaalisesti erittäin hieno, ja siihen on sisällytetty valtava määrä erilaisia yksityiskohtia, joten ensimmäisellä katselukerralla ei pysty huomaamaan kaikkea. Siitä huolimatta elokuvan juoni pysyy yllättävän hyvin kasassa ja lopputuloksena on viehättävä, sekä jokseenkin synkkä seikkailu taikamaailmassa, joka on sekoitus tuttua, mutta hohkaa myös hitusen uutuutta.

 

 

 

 

 

Katso myös:

 

HannaSu
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Ihmeotukset-ja-niiden-olinpaikat-ja/ba-p/187937
Linkki kopioitu