Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Aquaman nähtiin ensi-illassa syksyllä 2018Aquaman nähtiin ensi-illassa syksyllä 2018

Tämän viikonlopun Telia TV vuokraamon leffatärpit noudattelee hieman aiempaa, eli on tositapahtumia ja on supersankareita. Tämän viikon toisistaan varsin erilaisia elokuvia yhdistää yksi elementti, meri.

 

Aquaman

 

Worlds of DC:n kuudes elokuvalohkaisu Aquaman sain ensi-iltansa vuoden 2018 syksyllä. 

 

Majakanvartija Thomas Curry (Temuere Morrison) pelastaa valtakunnastaan karanneen Atlantiksen kuningattaren, Atlannan (Nicole Kidman) tämän huuhtoutuessa rannikolla. Thomasin ja Atlannan yllättävä tapaaminen kehittyy rakkaudeksi, ja pian pari saa pojan, Arthurin (Jason Momoa), joka on perii äitinsä kyvyt ja pystyy kommunikoimaan merenelävien kanssa. Atlanta joutuu kuintekin palaamaan Atlantikseen hänen kihlattunsa Orvaxin lähettämien sotilaiden mukana, ja jättää perheensä päättäväisesti suojellen mutta samalla kaihoisasti taakseen.

 

Aikuistuessaan Arthur huvittelee poikkeavien kykyjensä kanssa suorittamalla erilaisia sanakaritekoja, kuten pelastamalla merihädässä olevia merirosvoja. Elämä majakalla saa yllättävän käänteen, kun Atlantiksessa kaivataan apua, ja mystinen Mera (Amber Heard) saapuu noutamaan Arthurin mukaansa seitsemän meren kuningaskuntaan. Vain Arthur voi pelastaa kuningaskunnan sodalta maanpäällistä kansaa vastaan. Estääkseen sodan, Arthurin on osoitettava olevansa oikea kuningas ja estettävä veljensä Ormin (Patrick Wilson) julistamasta sotaa.

 

Elokuva erottuu supersankarigenren joukosta upeasti toteutetulla vedenalaisella maailmallaan. Vesi elementtinä on otettu haltuun yksityiskohtaisesti uskottavalla toteutuksella. Atlantis on toteutettu pikkutarkasti viimeistellen kelluvaa liikehdintää ja kuplivaa puhetta myöten. Elokuvan juoni on hieman monimutkainen ja nopeatempoinen, ja suosittelenkin pitämään katseen tiukasti kiinni ruudusta alusta loppuun saakka! 

 

 

Kursk

 

Kursk perustuu tositapahtumiin Venäjän pohjoisen laivaston ydinsukellusveneelläKursk perustuu tositapahtumiin Venäjän pohjoisen laivaston ydinsukellusveneellä

Muistatko tapauksen, kun syvällä Barentsinmeressä räjähti elokuussa vuonna 2000? Tämä mm. Jahti-elokuvasta tutun ohjaaja Thomas Vintergergin, Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan käsikirjoittaja Robert Bessonin ja tunnettujen näyttelijöiden kuten Colin Firthin, Lea Seydouxin, Matthias Schoenaertsin, Max von Sydowin ja Michael Nyqvistin tähdittämä elokuva kertoo Venäjän pohjoisen laivaston sukellusvene Kurskista ja sen torpedoharjoituksissa tapahtuneesta onnettomuudesta, joka johti sukellusveneen räjähdyksessä henkiinjääneiden sotilaiden piinaavan ja lopulta epäonnisesti päättyneen selviytymistaistelun.

 

En tietääkseni pode ahtaanpaikankammoa, mutta jo tutustuessani elokuvaan ennen sen katsomista saatoin tuntea selittämätöntä ahdistavaa ja puristavaa tunnetta. Syvät vedet eivät ole lempijuttuni, joten sekin toi oman lisänsä tunteeseen. Ihan nappivalinta siis tämä elokuva minulle, vai mitäHymiö Silmänisku Leffa on varma valinta sinulle ainakin siinä tapauksessa, jos haluat palata 19 vuoden takaiseen merionnettomuuteen ja nähdä merenalaiset osin toki kuvitellut tapahtumat erittäin läheltä.

 

Kankeasti johdetut ja ulkomaailmalle salamyhkäisen tuntuisesti viestityt pelastustoimet antavat elokuvassa ajoittain toivoa onnellisesta lopusta, mutta kuten tiedämme, sellaista emme saaneet. Apu tuli hivenen liian myöhään. 

 


 

 

Katso myös:

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Viikonlopun-leffatarpit-Kursk-ja-Aquaman/ba-p/186344
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Moderoin Yhteisössä ja kirjoittelen mielelläni TV- ja leffa-aiheisia artikkeleita. Varsinkin pohjoismaiset dekkarit ovat viime aikoina olleet mieleeni, otan niistä suosituksia vastaan :) Keskustelua kanssani saa Yhteisö-asioiden lisäksi aikaan myös kissoista ja käsitöistä.