Vuoden vauhdikkaimmat viikonloput alkavat - F1-kausi starttaa 17.3. Australian GP:llä



Formula 1 -kausi starttaa jälleen Australian GP:llä 17. maaliskuuta. Ennakkoasetelmat povaavat äärimmäisen mielenkiintoista ja jännittävää mestaruustaistoa, jossa suurimmat ennakkosuosikit ottavat mittaa yllätysvalmiista haastajista. Kauden aikana ajetaan peräti 21 osakilpailua, joista viimeisenä on vuorossa Abu Dhabin GP 1. joulukuuta. Suomalaisista radalla nähdään tuttuun tapaan Mercedeksen Valtteri Bottas ja Alfa Romeolle siirtynyt Kimi Räikkönen.

Hallitseva mestari, Mercedeksen Lewis Hamilton, lienee jälleen kerran suurin mestaruuskandidaatti, jonka valta-asemaa tallikaveri Bottas pyrkii horjuttamaan. Viime vuonna MM-sarjassa vasta viidenneksi sijoittuneella Bottaksella on edessään todellinen näytönpaikka. Toista ohikautta tuskin katsotaan hyvällä menestykseen tottuneella Mercedeksellä.

Ferrari ja sen kuskikaksikko Sebastian Vettel / Charles Leclerc näyttävät talvitestien perusteella äärimmäisen vahvoilta ja talli lähteekin kenties suurimpana ennakkosuosikkina kauden avaukseen. Vettel on tallin selkeä ykköskuski, kun taas Leclerc haluaa varmasti osoittaa kykynsä kaikille epäilijöille. On jännä nähdä miten kuljettajien keskinäiset voimasuhteet kehittyvät kauden aikana.

Mihin Räikkösen ja Alfa Romeon iskukyky riittää?

Kimi Räikkösen sopimus Ferrarilla umpeutui viime kauden päätteeksi ja jäämies siirtyi ennakolta sarjan keskikastiin kuuluvalle Alfa Romeolle, joka vielä viime vuonna tunnettiin nimellä Sauber. Räikkönen aloitti F1-uransa juuri Sauberilla 18 vuotta sitten ja ajoi debyyttikisassaan hienosti kuudenneksi. Tällä kaudella ympyrä siis sulkeutuu nimenmuutoksesta huolimatta.

Alfa Romeon paluussa on historian havinaa. Legendaarinen merkki nimittäin voitti kaksi ensimmäistä F1-mestaruutta vuosina 1950 & 1951 ja nämä ovat tallin ainoat mestaruuspytyt vielä tänäkin päivänä. Talvitestit olivat varsin lupaavia, mutta vasta alkukausi näyttää mikä on Alfa Romeon todellinen iskukyky ja pystyykö Räikkönen tosissaan haastamaan sarjan kärkinimet ja nousemaan jopa palkintokorokkeelle.

On myös mielenkiintoista nähdä pystyykö aggressiivisesta ajotyylistään tunnettu Max Verstappen vihdoin pistämään kampoihin Hamiltonille ja Vettelille ja nousemaan tosissaan mestaruustaistoon. Myös Robert Kubican paluu F1-ympyröihin on herättänyt paljon spekulaatioita. Miten vuonna 2011 kätensä vakavasti loukannut kuski pärjää kahdeksan vuoden tauon jälkeen vai onko Williams matkalla jo toiseen katastrofikauteen peräjälkeen.

Kauden 2019 kisakalenteri


15.-17.3.      Australian GP
29.-31.3.      Bahrainin GP
12.-14.4.      Kiinan GP
26.-28.4.      Azerbaidzhanin GP
10.-12.5.      Espanjan GP
23.-26.5.      Monacon GP
7.-9.6.          Kanadan GP
21.-23.6.      Ranskan GP
28.-30.6.      Itävallan GP
12.-14.7.      Britannian GP
26.-28.7.      Saksan GP
2.-4.8.          Unkarin GP
30.8.-1.9.     Belgian GP
6.-8.9.          Italian GP
20.-22.9.      Singaporen GP
27.-29.9.      Venäjän GP
11.-13.10.    Japanin GP
25.-27.10.    Meksikon GP
1.-3.11.        Yhdysvaltojen GP
15.-17.11.    Brasilian GP
29.11.-1.12. Abu Dhabin GP


Tallit ja kuljettajat


 


Ferrari: Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
McLaren: Lando Norris, Carlos Sainz jr.
Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Racing Point: Sergio Perez, Lance Stroll
Red Bull: Pierre Gasly, Max Verstappen
Renault: Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi
Toro Rosso: Alexander Albon, Daniil Kvjat
Williams: George Russell, Robert Kubica

Kuka vie pytyn tänä vuonna? Entä miten käy suomalaiskuljettajien keskinäisessä MM-pistetaistelussa? Australian GP antaa varmasti osviittaa tulevasta.

Kaikki vauhdikkaat kisaviikonloput näet suorana alusta loppuun tuttuun tapaan C Morella Niki Juuselan selostamana. Kun tilaat nyt, voit voittaa F1-kisamatkan Barcelonaan kahdelle. Tsekkaa arvonnan säännöt ja tarkemmat tilausohjeet verkkokaupastamme.

Lue lisää:


Kauan odotettu C More -suoratoistopalvelu Telialta
Ostajan opas: Maksu tv Osa 1 Urheilu


Huipputarkat Ultra HD -lähetykset alkavat – Näin saat uudet UHD-kanavat käyttöösi


Paramount+ hurmaa sisällöllään


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa