Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

hot-chocolate-1402045_1280.jpg

 

 

Ystävänpäivänä on ihana viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Mikäs sen parempaa kuin heittäytyä läheisten kanssa sohvalle, syödä vähän suklaata, nauttia hyvästä seurasta ja laittaa leffa pyörimään.

 

Leffatärppeinä kokosimme tällä kertaa alla olevaan listaan Telia TV Vuokraamon elokuvat ystävänpäivän ratoksi. Elokuvat tarjoavat naurua, itkua ja suuria tunteita. Kerää siis rakkaat ihmiset ympärillesi ja aloita leffojen katselu.

Tanskalainen tyttö (2015)

 

 

Einar (Eddie Redmayne) ja Gerda Wegener (Alicia Vikander) elävät vuoden 1926 Kööpenhaminassa ja he molemmat ovat taiteilijoita. Einar on tunnettu taidemaailmassa maisemamaalauksistaan, kun taas Gerda työskentelee muotokuvamaalarina. Gerda ei meinaa saada töitään gallerioihin, mutta se ei kuitenkaan häiritse rakastavan avioparin elämää.

 

Eräänä päivänä kaikki kuitenkin muuttuu, kun Gerdan balleriinamaalauksen malli ei saavu paikalle. Gerda pyytää miestään pukeutumaan naisen asuun, jotta hän saa maalauksensa viimeisteltyä. Einar pukee päällensä sukkahousut ja huomaa pitävänsä niistä. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän ja Einar tajuaa olevansa aidoimmillaan pukeutuneena naiseksi nimeltä Lili.

 

Tositapahtumiin pohjautuva Tanskalainen tyttö (The Danish Girl) on David Ebershoffin romaaniin perustuva elämäkerrallinen draamaelokuva, joka on saanut ensi-iltansa 2015. Elokuvan on ohjannut Tom Hooper.

Hölmö hullu rakkaus (2011)

 

 

Cal Weaver (Steve Carell) elää unelmaansa. Hänellä on hyvä työ, hieno talo, upeat lapset sekä hän on naimisissa kouluaikaisen ihastuksensa kanssa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Cal saa tietää, että hänen vaimonsa Emily (Julianne Moore) pettää häntä ja haluaa avioeron.

 

Cal muuttaa pois kotoaan ja alkaa käymään paikallisessa baarissa illasta toiseen. Baarissa hän kertoo kovaan ääneen avioerostaan, vaikka kukaan ei häntä kuuntele. Jossain kohtaa Jacob Palmer (Ryan Gosling) kiinnittää huomiota Calin surkutteluun ja tämä alkaa sääliä häntä. Jacob alkaa opettaa Calille, kuinka tulla itsevarmaksi naistenmieheksi niin kuin hän itse on.

 

Elokuvan hahmojen kohtalot nivoutuvat yhteen ja kertovat rakkaudesta, sen haasteista sekä iloista. Voittaako rakkaus kaiken? Hölmö hullu rakkaus (Crazy Stupid Love) on täynnä suuria tähtiä, mm. Emma Stone, Kevin Bacon, Marisa Tomei, John Carroll Lynch ja Josh Groban. Elokuvan on ohjannut Glenn Ficarra sekä John Requa.

Kaunotar ja Hirviö (2017)

 

 

Belle (Emma Watson) asuu isänsä Mauricen (Kevin Kline) kanssa pienessä ranskalaisessa kylässä. Eräänä päivänä Bellen isä on lähdössä messuille ja isällä on ollut tapana tuoda matkoiltaan ruusu hänelle lahjaksi. Maurice eksyy matkallaan ja etsii suojaa kylmältä. Hän löytää linnan, jonka pihalla on ruusutarha. Maurice ajattelee, että vie ruusutarhasta ruusun Bellelle, mutta linnan omistaja, hirviö (Dan Stevens), ei tästä pidä ja vangitsee hänet.

 

Mauricen hevonen palaa kylään ja Belle ihmettelee, missä hänen isänsä on. Belle lähtee etsimään isäänsä ja löytää hänet lukittuna tyrmästä. Hirviö suostuu päästämään Mauricen vapaaksi, mikäli Belle ottaa hänen paikkansa. Kyynelehtien Belle suostuu tähän ja siitä alkaa hänen surun, ilon, ystävien ja rakkauden löytämisen matka.

 

Kaunotar ja hirviö (Beaty and the Beast) on Bill Condonin ohjaama musikaalielokuva, joka perustuu Disneyn  vuonna 1991 julkaistuun samannimiseen animaatioelokuvaan.

Carol (2015)

 

 

Eletään joulunaikaa vuonna 1952 ja aloitteleva valokuvaaja Therese Belivet (Rooney Mara) työskentelee tavaratalossa Manhattanilla haaveillen täydemmästä elämästä. Tavarataloon saapuu Carol Aird (Cate Blanchett), joka on viehättävä ja kypsä nainen. Carol elää kulissiavioliitossa miehensä (Kyle Chandler) kanssa ja heillä on tytär. Heidän avioliittonsa on murenemassa. Therese rakastuu Caroliin ja naisten välille syttyy kipinä, jossa viattomuus syvenee intohimoiseksi suhteeksi.

 

Kun Carolin ja Theresen suhde paljastuu Carolin aviomiehelle, hän kostaa laittamalla vireille avioeron sekä huoltajuuskiistan. Naiset pakenevat yltyviä jännitteitä lähtemällä automatkalle. Matkan varrella heidän käsitykset itsestään ja sitoutumisesta toisiinsa joutuu koetukselle.

 

Elokuvassa seurataan kahden hyvin erilaisista taustoista tulevan naisen odottamatonta rakkaustarinaa 1950-luvun New Yorkissa. Elokuvan on ohjannut Todd Haynes ja se pohjautuu vuonna 1952 julkaistuun Patricia Highsmithin romaaniin The Price of Salt.

21 tapaa pilata avioliitto (2013)

 

 

Tutkija Sanna Manner (Armi Toivanen) tekee väitöskirjaa aiheenaan ”X tapaa pilata avioliitto”, jossa hän tutkii tapoja, joilla ihmiset pilaavat avioliittonsa. Sannan tekemän hypoteesin mukaan pitkä avioliitto on luonnoton olotila, koska nyky-yhteiskunnassa ihmiset eivät tarvitse toisiaan hengissä pysymiseen. Väitöskirjaansa varten Sanna haastattelee pariskuntia heidän hääpäivänä ja vuoden välein tästä eteenpäin.

 

Sanna itse on sinkku ja noudattaa tiukasti ”yhden kerran periaatteeksi” nimittämäänsä toimintatapaa. Sanna törmää ystävänsä Annin (Essi Hellén) syntymäpäivillä Aleksiin (Riku Nieminen), jonka kanssa viettää yhteisen yön. Tämän jälkeen Sannan on enää vaikea toimia oman periaatteensa mukaan.

 

Elokuva on Johanna Vuoksenmaan ohjaama romanttinen komedia, jossa nähdään paljon suomalaisia eturivin tähtiä. 21 tapaa pilata avioliitto oli vuoden 2013 katsotuin kotimainen elokuva.

 

Mikäli edellä mainitut elokuvat eivät vielä poistaneet romantiikan nälkääsi, katso myös nämä tunteiden täyteiset elokuvat:

 

HannaMarikaL
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/Ystavanpaivan-leffavinkit/ba-p/200848
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Täällä Yhteisössä sinun apunasi. Musiikki ja koirat ovat lähellä sydäntä. Soittolistalta löytyy aina Ed Sheeranin Shape of You.