Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63875
Kirjoituksia 173957

Technicolor CGA2121 langaton ei kanna kolmeen eri kerrokseenHighlighted

Technicolor CGA2121 langaton ei kanna kolmeen eri kerrokseen

Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

Technicolor CGA2121 langaton ei kanna kolmeen eri kerrokseen

1/2

Mikä olisi testatusti toimiva laite kantaman laajentamiseen? Voi olla myös verkkokaaapelilla kytkeytyvä.

 

Edit AaTanja: muokattu otsikkoa hieman lyhyemmäksi

0 tykkäystä
1 vastaus
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 503 kpl

2/2

@Epika  kirjoitti:

Mikä olisi testatusti toimiva laite kantaman laajentamiseen? Voi olla myös verkkokaaapelilla kytkeytyvä.


Tuollainen useamman kerroksen tapaus vaatii melkeinpä useampaa tukiasemaa tukeva wifi-järjestelmän. Siinä kaikki tukiasemat lähettävät samoja verkkoja, jolloin koneet voivat vapaasti roamata tukiasemasta toiseen ilman että yhteys katkeaa välillä. Kannattaa tutustua esimerkiksi Ubiquiti UniFi-järjestelmään. Nämä tukiasemat tukevat myös PoE-virransyöttöä, eli tukiasemien vaatima virta syötetään niille verkkokaapeleita pitkin, jolloin ne voi sijoittaa paremmin sinnekin missä ei ole pistorasioita, esim. kattoon.

 

Tämä on siis se vaihtoehto, joka toimii kunnolla, mutta ei ole ihan helppo eikä halpa rakentaa. Samalla tosin saadaan tuki usealle erilliselle verkolle samoilla tukiasemilla ja systeemin pystytyksen jälkeen myös tukiasemien lisääminen käy käden käänteessä, koska systeemi conffaa ne automaattisesti oikein.

 

Halvempia ja helpommin conffattavia (jopa puhelimella) järjestelmiä on olemassa esim. Googlella, mutta niissä on varjopuolena että ne perustuvat pilvipalveluun ja sisältävät seurantaa ja tiedonkeruuta. Lisäksi alueen laajentaminen saattaa perustua langattomuuteen (mesh), jolloin nopeudet voivat kärsiä.

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.