Laitevinkit

Turvallinen koulun aloitus lapselle - mielenrauha vanhemmille

Turvallinen koulun aloitus lapselle - mielenrauha vanhemmille
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +10

Koulun alkaminen kesäloman jälkeen tarkoittaa usein paluuta arkeen. Arjen keskellä on paljon muistettavia asioita, joista on tullut jo rutiineja. Vanhempia saattaa huolestuttaa, että tuleehan lapsi suoraan koulusta kotiin ja muistaako hän tehdä läksyt. Tässä artikkelissa kerron, kuinka helpottaa arkea, kun lapsi aloittaa koulun. 

 

Koulusta kotiin

 

Lapsen saapuessa koulusta kotiin, on hänelle hyvä keksiä tekemistä, kun sinä olet töissä. Puhelin sekä tabletti ovat lapsille erinomainen väline lastenohjelmien katsomiseen tai pelaamiseen. C More juniorista löydät paljon lastenohjelmia lapsellesi katseltavaksi. Puhelimiin ja tabletteihin voit ladata sovelluskaupoista erilaisia sovelluksia, joiden avulla lapsesi voi harjoitella kieliä tai muistia muistipelien avulla. Google playsta ja App Storesta löydät myös paljon sovelluksia oppimiseen, oli kyse sitten värien, numeroiden tai kirjaimien opettelusta.

Loistavia esimerkkisovelluksia: 

  • C More
  • Yle Lasten Areena
  • Pikku Kakkosen -sovellus
  • Disney Coloring Book
  • Moji Kello
  • Ekapeli Alku
  • Fun English

 

Täältä pääset lukemaan lisää yllä mainituista sovelluksista

 

Turvapaketti

 

Miksi sinun olisi hyvä asentaa Telia Turvapaketti lapsen puhelimeen tai tablettiin? Netissä on kattavasti tietoa ja paljon mielenkiintoista sisältöä, mutta kaikki sisällöt eivät sovi lasten silmille. Telia Turvapaketilla varmistat lapsen turvallisuuden netissä ja sen avulla voit mm. estää haitalliset sisällöt. Perhesääntöjen avulla voit asettaa puhelimenkäytölle aikarajat, jotta lapsesi ei viettäisi liikaa aikaa puhelimella tai tabletilla. Lapsen kanssa kannattaakin keskustella siitä, miksi puhelimen ja netin käyttöä on hyvä rajoittaa. Voit määrittää perhesäännöt kirjautumalla Minun Teliaan, kun olet asentanut lapsen puhelimeen Telia Turvapaketin. 

 

Estot ja rajoitukset liittymään

 

Puhelinliittymää hankkiessa saattaa vanhempia huolestuttaa mahdolliset yllätyskulut. Maksullisista palvelunumeroista tai -tilauksista voi muodostua hyvinkin nopeasti ylimääräisiä kuluja laskulle. Esimerkiksi limsa-automaatit ovat lapsille sekä nuorille hyvinkin houkuttelevia. Tiesitkö, että liittymällä voi myös tehdä maksullisia mobiilimaksuja puhelimen sovelluskaupassa? Tällaisten kulujen ehkäisemiseksi lapsen liittymällä on hyvä olla päällä palvelupuhelu- ja palveluviestiestot. Myös ulkomaanpuhelu- ja viestiestoa on syytä harkita lapsen liittymälle. Täältä pääset lukemaan vielä tarkemmin, mitä kannattaa ottaa huomioon hankkiessasi lapsen ensiliittymää.

 

ICE (In case of emergency)

 

Hätätilanteeseen joutuneen henkilön puhelinluettelosta voidaan In case of emergency eli ICE-tunnisteen avulla löytää sen henkilön tiedot, jolle hätätapauksesta on ilmoitettava. On hyvä saada lähiomaiseen yhteys mahdollisimman pian hätätapauksessa, sillä hänellä voi olla hoitamisen kannalta tärkeää tietoa mm. sairauksista ja niiden lääkityksestä. Jokainen voi laatia itse omaan puhelimeensa ICE-tunnuksen. Voit lisätä lähiomaisen yhteystietojen aakkostavan nimitiedon eteen kirjaimet ICE esimerkiksi "ICE Äiti". Useat puhelinvalmistajat ovat lisänneet käyttöjärjestelmiinsä mahdollisuuden avata ennalta asetetut hätäyhteystiedot ilman, että puhelimen lukitsevaa suojakoodia on avattava.

 

 

Millaisia ajatuksia artikkeli sinussa herättää? Kerro kommenteissa!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa