7 sovellusta matkailuun

  • 12 July 2019
  • 4 kommenttia
  • 38 katselukertaa


 


Matkailu on kivaa aina, vuodenajasta riippumatta! Esittelen blogissa esimerkkien avulla parhaita sovelluksia, joiden avulla teet matkasuunnitelmasi valmiiksi hyvissä ajoin. Sovelluksilla voit muun muassa varata hotelleja, lentoja, ravintoloita, kulkuneuvoja ja aktiviteetteja. Ne sopivat Suomen sisäiseen matkailuun yhtä lailla kuin ulkomaillekin.


 


Tripadvisor


  


Tripadvisor on varmasti yksi maailman käytetyimmistä matkailusovelluksista. Sen kautta voit etsiä palveluita reissun päälle neljästä eri kategoriasta: hotellit, ravintolat, lennot sekä näe ja koe. Voit asettaa hakua varten kohdekaupungin, ja etsiä kategorioiden avulla kaiken matkaasi varten. Tripadvisoriin voit itsekin käydä kirjoittamassa arvosteluita lentoyhtiöistä ravintoloihin. Matkailijat pääsevät siis jakamaan omia kokemuksiaan, joilla pääsevät auttamaan muita matkailijoita! Sovellusta on kiva käyttää myös kohdemaassa, koska sijaintitiedoilla voit tsekata lähellä olevien ravintoloiden arvostelut.


 


Esimerkki: Ateena syyskuussa


 


Aloitetaan. Valitse lähtökaupunki ja päivämäärät lentoja varten. Hakuun voi laittaa suoraan myös matkustusluokan ja mahdollisen erikoisryhmän (eläkeläinen tai lapsi). Lentoja voi suodattaa mm. keston ja lähtöajan mukaan. Sovellus tarjoaa edullisimmat hinnat, ja ohjaa varaamaan lentoja seuraavalle sivustolle.


 


Kun lennot on valittu, on aika etsiä hotelli. Sovelluksella voit valita päivät ja tsekata tarjolla olevan hotellivalikoiman. Hotellivalikoimaa voi tiirailla myös kartalta, tai suodattaa hotelleja lajitteluperusteen, hinnan, majoitustyypin, sijainnin tai  vaikka matkailijoiden arvioiden perusteella. Hotellin valittuasi siirryt jälleen kolmannen osapuolen varaussivustolle.


 


Jos sinulla on mietinnässä, mitä kaikkea kohteessa voisi tehdä, on Näe ja koe -välilehti näppärä työkalu siihen. Näet etusivulla suoraan suosituimmat aktiviteetit (esimerkiksi Akropoliksen museo ja kukkula). Sovellus tarjoaa sinulle reissukokemuksia myös kategorioittain, kuten Ruoka ja juoma ja Historialliset paikat. Löydät täältä myös päiväretkiä, teatteriesitykset, museot ja paljon muuta.


 


Kaiken kohteessa puuhastelun jälkeen on varmasti nälkäinen. Tripadvisorin yksi suosituimmista osioista liittyy lomailun kohokohtaan eli syömiseen. Sovelluksesta voi etsiä ravintoloita kartalta vaikkapa ruoka-ajan, hinnan, arvostelujen sekä jopa ruokalajin mukaan. Näet myös suoraan listauksen kohteesi parhaista ravintoloista. Ateenassa ravintoloita on listattu hurjat 2352 kappaletta. Suodattimet tulevat siis ehdottomasti tarpeeseen. Tripadvisorilla on myös yhteistyökumppaneita, joiden kautta voi varata pöytiä tai saada alennuksia.


  


Ebookers


  


Ebookersista voit varata lennot, hotellit, vuokra-autot ja aktiviteetteja. Voit etsiä myös valmispaketteja, jotka yhdistävät lennon ja hotellin sinulle automaattisesti. Etusivulla sinulle tarjotaan Päivän parhaat tarjoukset, joista löydät esimerkiksi äkkilähtöjä. Voit luoda sovellukseen oman tilisi, jolloin varauksesi tallentuvat näppärästi sovellukseen.


 


Esimerkki: Rukatunturi joulukuussa


 


Tieni vie tällä kertaa laskettelulomalle rentoutumaan ennen joulun hälinää. Sovelluksella hotelleja etsitään ensisijaisesti matkustuspäivillä, jonka jälkeen valikoimaa voi suodattaa, tai voit etsiä sopivan hotellin kartalta. Käytetään tällä kertaa karttapalvelua. Rukalta on useat rinteiden lähimaastossa olevat majoitukset loppuunmyyty valitsemilleni päiville - tämän karttanäkymä näyttää suoraan. Rinteiden kupeesta löytyy kuitenkin vielä muutama vaihtoehto. Jos sinulla on muita tärkeitä kriteereitä kuin sijainti, voit kartan sijasta käyttää pelkkiä suodattimia. Varauksen voi tehdä suoraan Ebookersin kautta, etkä siirry kolmannen osapuolen sivustolle.


 


Rukalle pääsee autolla, mutta lentäminen voi olla viihtyisä ja nopea vaihtoehto esimerkiksi pikavisiittiä ajatellen. Voit hakea sovelluksella menopaluun, yhdensuuntaisen lennon tai useampaa kohdetta Suomi-hyppelyyn. Valitsemilleni päiville ei ole tarjolla lentoja suoraan kohteeseen, kirjottaessani hakukenttään ”Ruka”, tarjoaa sovellus automaattisesti Oulun lentokenttää. Ennen lentolistausta sovellus kysyy haluamistasi lisäpalveluista lennolle: Wi-Fi, Viihdetarjonta tai Pistokkeet. Tällä kertaa skipataan. Voit suodattaa lentoja mm. keston, välilaskujen ja lähtöajan mukaan.


 


Koska tulevalla matkallani lennän Ouluun, tarvitsen tietysti auton lentokentän ja Rukan välillä liikkumiseen. Auton vuokraaminen onnistuu samasta sovelluksesta, josta voi valita nouto- ja palautuspaikan, päivämäärät ja kellonajat. Sovellus näyttää vapaana olevia autonvuokrausfirmoja, jotta pääset varailemaan mieluisasta yrityksestä. Jos lentäminen ei innosta molempiin suuntiin, voit vaikka vuokrata auton Helsinki-Ruka-välille ja lentää takaisin! Monipuolista. 


 


Tällä kertaa aktiviteetit ovat lähtökohtaisesti laskettelupainotteisia, mutta annetaan sovellukselle mahdollisuus lisätekemisille. Sovellus tarjoaakin eläinrakkaalle Ranuan eläinpuistoa. Hyväksytään. Sovellus näyttää suoraan myös aktiviteettien hinnat. Pidempää listausta voit suodattaa esim. hinnan ja suosion mukaan.


  


Momondo


  


Momondon kautta voi varata lentoja, hotelleja ja autoja. Momondo näyttää edullisimmat hinnat eri sivustoilta, eli löytäessä sopivan palvelun, siirryt seuraavalle sivustolle varailemaan.


 


Esimerkki: Gdansk kesäkuussa


 


Tällä kertaa pakkaan reppuni, ja lähden kohti kesän ihannekohdetta: vapaakaupunki Gdanskia. Sinne pääsee parhaimmillaan 2 tunnin suorilla lennoilla. Jos et ole pikkutarkka matkustuspäivien suhteen, näet sovelluksesta palkkeina visualisoidun hintakalenterin, josta voit valita edullisimmat matkustuspäivät. Voit myös tallentaa hakusi hintavahtiin, josta pääset helposti etsimään lentoja seuraavinakin päivinä. Sen kautta saat myös tietoa lentojen ja hotellien hinnoista, jotta osaat varata kaiken oikeaan (= edullisimpaan) aikaan.


 


Mites sitten hotelli? Kun olet bookannut lennot, voit hakea hotelleja saman sovelluksen kautta. Etusivulla Momondo ehdottaa sinulle suosittuja hotelleja, mutta voit tehdä haun myös itse. Sovelluksella voit etsiä sopivaa hotellia kartasta, tai käyttää jälleen suodattimia: etäisyys, hinta, tarjoukset, tähdet. Voit suodattaa hakua vielä tarkemmin internetistä aamiaiseen ja tunnelmaan.


 


Tarvitseehan sitä Gdanskiin matkustava myös auton, jotta pääsee viereiseen kaupunkiin Sopotiin loikoilemaan rantsulle. Autoja voit varata samalla palautuksella tai eri palautuksella: eli haetko ja palautatko auton samaan paikkaan vai eri. Voihan sitä vaikka lähteä Krakovaan roadtripille ja jättää auton sinne. Voit etsiä sopivaa autoa esimerkiksi hinnan tai auton mallin perusteella.


 


Trips-välilehdeltä löydät varauksesi ja voit järjestää matkasuunnitelman. Voit jakaa suunnitelman myös matkustuskumppaneidesi kanssa. Tänne valuu myös tietoa, jos lentosi on myöhässä tai pahimmillaan peruttu. Niin tai näin, välilehti pitää sinut ajan tasalla muutoksista. Momondolle propsit myös allekirjoittaneen silmää hivelevästä ulkoasusta.


  


Trivago


  


Hotelli? Trivago. Lähes jokaiselle tuttu mainos, josta ei jää epäselväksi Trivagon markkina-alue. Trivagon sovelluksesta voit etsiä vain ja ainoastaan hotelleja, mutta mainoksen mukaisesti parhaaseen hintaan eri sivustoilta. Voit myös tallentaa suosikkihotellisi listalle: joko tutut ja turvalliset, joihin olet tyytyväinen tai uudet mahdollisuudet, jotka päätyvät vielä hetkeksi mietintämyssyyn. Sovellukseen tallentuu myös aiemmin tarkastelemasi hotellit, eli jos jokin helmi meinaa unohtua, löydät sen kyllä uudestaan.


 


Esimerkki: Turku elokuussa


 


Kesäinen viikonloppu Aurajoen rannalla.. Mutta mihin yöksi? Tallenna ensimmäisenä profiiliisi lähtömaa ja valuutta. Saat myös merkittyä itsellesi tutun pituusyksikön, jotta pysyt mukana etäisyyksien arvioinnissa.


 


Sitten varailemaan. Valitse kohdekaupunkisi (tai maa) ja haluamasi päivät. Tadaa – listaus hotelleja ilmestyy ruudullesi. Suodattimilla saat valtavan listauksen typistettyä omien tarpeidesi mukaiseksi. Voit suodattaa hotelleja arvostelujen, hinnan, tähtiluokituksen, majoitusmuodon ja sijainnin mukaan. Voit myös valita listasta itsellesi tärkeitä ominaisuuksia, kuten romanttinen, kylpylä, hiihto, rantahotelli.. Pysyttäydytään nyt kesällä kuitenkin ranta-romantiikka-akselilla, vielä kun voidaan.


 


Suodatin hotellit seuraavasti: yli 7.5 arvostelut, maksimissaan 250 e / yö, keskustasta max. 4 kilometriä, kuntosali. Tuloksena 4 hotellia, mutta sovellus ehdottaa myös muita mahdollisuuksia (jos hieman kiristän vaatimuslistaani).


 


Hotellin valittua siirtää sovellus varaussivustolle, joka tarjoaa edullisimman hinnan. Voit valita listauksesta myös toisen sivuston niin halutessasi. Täytyy sanoa, että vain yhteen osa-alueeseen keskittyvä sovellus tuntuu todella vaivattomalta käyttää.


  


Hotels.com


  


Nimi on enne: Hotels.comista voit varata hotelleja. Käytännössä mistä maailman kolkasta vaan. Sovelluksen kautta saat usein 5 % alennuksen hotellivarauksista. Voit myös kerätä itsellesi öitä: 10 yötä hotels.comin kautta ja saat palkintoyön. Näet sovelluksesta näppärästi voimassaolevat varauksesi ja pisteesi, kun olet kirjautunut sisään. Voit hakea sovelluksesta suoraan tiettyä kohdetta, majoitusliikettä tai osoitetta. Suosikkeihin tallennat suosikkisi.


 


Esimerkki: Miami Beach marraskuussa


 


"Welcome to Miami"... Hotellihakua voi tarkentaa esimerkiksi tiettyyn kaupunginosaan. Tällä kertaa kohteekseni valikoitui rantalomailijan unelma Miami Beach. Päivät marraskuulle ja eetteriin. Ensimmäisenä sovellus näyttää salaiset hinnat, jotka Hotels.com tarjoaa sovelluksen käyttäjälle.


 


Lajittele ja suodata -kohdasta voit suodattaa hotelleja hintaluokan, tähtiluokituksen ja asiakasarvostelujen mukaan. Voit valita myös maamerkkejä, alueita tai teemoja (kuten golf, business, luksus) hakua varten. Leikkimatkani suodatus menee näin: 4 tähteä, Bayshore-alue, kasino. JA MITÄÄN EI LÖYTYNYT! Tästä opimme kuitenkin sen, että suodattamilla voit oikeasti vähentää hotellitarjoamaa ja löytää juuri sinulle sopivan hotellin (jos sellaista sattuu olemaan olemassa). Veikkaan, että tällä kertaa kasino oli dealbreaker.


 


Kun löytänyt ja varannut sopivan hotellin, se ilmestyy Varaukset-välilehdelle. Löydät sieltä kaikki tiedot varauksestasi: yhteenvedon, hinnan, lisätietoa ja käytännön asioita. Jos et tohdi vielä viedä varausta loppuun, vaan haluat miettimisaikaa – tallenna unelmahotellisi Suosikit-välilehdelle.


  


Booking.com


  


Booking.com ja Hotels.com ovat varmaankin toistensa pahimmat vastukset, koska ne ovat sisällöltään hyvin samanlaisia. Tämä pätee myös hintoihin, jotka ovat usein parin euron hintahaarukassa. Molemmissa hotellivaraus onnistuu suoraan sovelluksesta, eikä sovellukset siirrä sinua kolmannelle osapuolelle varauksen tekemiseksi. Yksi eroavaisuus Bookingissa on: voit vuokrata sovelluksen kautta myös autoja.


 


Esimerkki: Hanoi helmikuussa


 


Tällä kertaa lähden leikkireissulle Vietnamiin kahdeksi viikoksi. Bookingiin Hanoi + päivämäärät + matkustajien määrä + HAE = pitkä listaus hotelleja tarjolla edessäsi. Hotelleja voit lajitella listaukseen esim. etäisyyden, hinnan ja tähtiluokituksen mukaan. Välilehti-vaihtoehtoina ovat kartta ja hakuehdot, aletaanpa suodattamaan. Sovelluksen erityisen hyvä piirre on, että siitä näkee sopivien hotellien määrän ennen lopullista suodattamista, esimerkiksi 1 tähti (37). Kun kaikkiaan hotelleja on yli 2000, tulee nämä tarpeeseen. Muut suodatettavat piirteet vähenevät aiempien valintojen mukaan, eli voit pyöritellä itsellesi tärkeitä asioita ja katsoa monta vaihtoehtoja sinulle jää.


 


Sitten autoa vuokraamaan! Hanoissa liikenne saattaa olla rakasta kotimaata asteen hurjempaa, mutta kokeillaan, mitä kulkupelejä sovellus tarjoaa. Autoa haetaan ensin noutosijainnin mukaan esimerkiksi kaupungin tai lentokentän perusteella. Jos sinulla on hotelli varattuna, näppärää on etsiä vuokrausfirman sijainti sen perusteella. Voit valita palautuksen samaan tai eri paikkaan. Sovelluksessa voit myös ruksittaa täpän, jos olet 30-65-vuotias. Tämä ilmeisesti on jonkin riskiryhmän ulkopuolella, ja saat auton edullisemmin tuossa ikähaarukassa. Voit suodattaa myös vuokra-autoja esimerkiksi hinnan perusteella – mutta niihin tulee usein lisäksi vakuutusmaksut.


  


Culture Trip: Explore & Travel


  


Sovelluksessa on sisällöllisesti paljon samaa kuin Tripadvisorissa. Se ei kuitenkaan ole yhtä monipuolinen kategorioissaan, koska sen kautta ei voi varata mitään. Nimensä mukaisesti sovellus keskittyy kulttuuriin: ohjattuihin kierroksiin ja retkiin, ruokaan ja juomaan, nähtävyyksiin, musiikkiin, taiteeseen… Sovelluksesta löydät artikkeleita eri aiheista, ja voit käydä myös kirjoittamassa niitä itse! Huomaathan, että sovellus ja sen sisällöt ovat tarjolla vain englanniksi.


 


Esimerkki: Melbourne milloin vaan


 


Valittaessa kohdekaupungin ensimmäisenä tarjolle nousee 20 parasta nähtävyyttä -artikkeli, sekä 14 syytä miksi kaikkien pitäisi vierailla Melbournessa. Melbourneen löytyy myös vinkkejä yksin matkustavalle, paikkoja joissa kummittelee, minne mennä Australiassa persoonallisuutesi mukaan. Voit etsiä ruokapaikkoja tekstien tarjoamien listausten avulla mm. parhaat brunssi- ja aamiaispaikat tai parhaat kattobaarit ja -ravintolat. Voit tallentaa löytämiäsi blogeja jatkosuunnittelua varten toivelistaan.


 


Voit tehdä sovellukseen profiilin, johon voit tallentaa artikkeleita luettavaksi myös Offline-tilassa. Mikäs sen ihanampaa reissua odotellessa, kuin lukea värikkäillä kuvilla varustettuja tekstejä ja haaveilla tulevasta kulttuurimatkasta.


  


Useilla lentoyhtiöillä on omia sovelluksiaan, joista voit tarkastella tulevia lentojasi. Lennot näkee usein lentoyhtiön omalla sovelluksella, vaikka ne olisi ostettu kolmannen osapuolen kautta. Suomalaisille aktiiviseen käyttöön sopivat esimerkiksi Finnairin ja Norwegianin sovellukset. Matkailusovelluksia ylipäätään on liuta esiteltyjä enemmän ja kannattaakin tutustua useampaan, jotta löydät itsellesi mukavakäyttöisen ja sopivan applikaation.


 


Kiitos, kun matkailit kanssani! Mitkä on sun lempisovellukset reissussa? Matkailusovelluksia saat ladattua näppärästi Google Play -kaupasta tai AppStoresta.


 


Lue lisää:4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Käytän ensijaisesti Booking.com-palvelua jossa majoituskohteiden etsiminen on yksinkertaista ja maksaminen tapahtuu muutamalla klikkauksella. Muiden käyttäjien antamat arvostelut auttavat myös päätöksen tekemisessä nopeasti.


 


Tripadvisor-palvelusta katson lähinnä jonkin tietyn paikan arvosteluja silloin tällöin ja usein myös olen huomannut paikan päällä näiden paikkojen ansaittuja Tripadvisorin tarroja. Sen verran voin sanoa, että kokenut matkustelija osaa etsiä edullisimmat tiketit ja huoneistot vertailemalla eri sivustoilta tai varaamalla palveluiden ulkopuolelta. Minulla on yhteyksiä, joten saan sovittua paremman hinnan henkilökohtaisesti. Bonuspisteiden keräämisestä ei ole hyötyä jos matkustelee satunnaisesti vaan parempi etu on jonka voi hyödyntää suoraan alennuksena niin kuin Booking.com-palvelun Genius-asiakasohjelmassa. Nykyään jokaiselle löytyy omaan makuun sopivia palveluita :smileyvery-happy:

@Sekunti Olet aivan oikeassa! Valinnanvaraa löytyy, mutta sehän on kiva. :smileyhappy: Hetki toki menee, että löytää itselleen ne toimivimmat palvelut ja sovellukset.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Hei.

Käytin viimeksi Booking.com palvelua omaan tulevaan matkaani Tukholmaan syyskuussa 2019. Tilaaminen ja maksaminen oli helppoa. Sain majoituksen, lennot ja kuljetuksen Tukholmaan lentokentältä tilattua samassa istunnossa. Hotellin valinnassa käytin Tukholman karttaa ja hotellin omaa kuvausta palveluistaan.

 

Lontoon matkan kesäkuun alussa 2019 tilasi tyttäreni, koska meitä lähti sinne 4 henkilöä.

 

Viime syksynä kävin Keski-Euroopassa 3 maassa kiertomatkalla. Tilasin sen suoraan sen suunnitelleesta ja järjestäneestä matkatoimistosta X (mainostaminen kielletty). Sitä ei olisi voinut tilata muualta. Matka oli onnistunut ja täytti odotukseni täysin.

 

 

 

 

@soittajaeino 


 


Kiva kuulla, että olet löytänyt itsellesi sopivat palvelut reissaamiseen. Olen samaa mieltä, että Bookingin käyttäminen ja sillä maksaminen on helppoa ja nopeaa. Kiertomatka kuulostaa mahtavalta sekin, hienoa että tuollaisia järjestetään! :smileyhappy:

Vastaa