7 vinkkiä Spotifyn käyttäjille

  • 16 November 2021
  • 1 kommentti
  • 438 katselukertaa


Spotify Premium on Suomalaisten suosiossa, ja sovelluksen vihreä ympyrä on tuttu näky useimpien älypuhelinten tai tablettien ruudulla. Keräsin muutaman näppärän vinkin, jonka avulla voit löytää uusia tapoja musiikin kuunteluun sekä Spotifyn käyttöön.


1. Yksityinen istunto 


 


Oletko joskus joutunut kuuntelemaan Spotifystä musiikkia, josta et ihan oikeasti pidä? Olkoon kyseessä sitten kaverien kesken järjestetty levyraati, nostalgiatrippi tai pelkääjän paikalta omia lempirenkutuksiaan soittava apukuski, Spotify tallentaa kaiken soittamasi musiikin tarkasti hiottuun algoritmiinsa voidakseen suosittella kuunnellun musiikin perusteella muita sinua mahdollisesti kiinnostavia kappaleita. Erikoistilanteisiin on kuitenkin olemassa ratkaisu – voit asettaa Spotifyn Yksityinen istunto -tilaan, jolloin et jaa kuuntelutietojasi sovelluksen tai muiden käyttäjien tietoon. Näin vältyt jatkossa epämielulista kappalesuosituksilta.


2. Välimuistin tyhjennys


 


Spotify tallentaa musiikkia tai katkelmia väliaikaisesti välimuistiin striimausta varten. Tämän ansiosta kuulet musiikkia välittömästi toistopainiketta painaessasi, eikä musiikki liiemmin katkeile kuuntelun aikana. Spotifyn välimuistiin kertyykin paljon dataa kuuntelemistasi kappaleista. Välimuistin tyhjennys voi tehdä terää erityisesti silloin, jos kaipaat lisää tallennustilaa puhelimeesi, sillä Spotifyn välimuisti on saattanut lohkaista jopa muutaman gigan siivun puhelimen tallennustilasta. Välimuistin poistaminen ei tyhjennä esimerkiksi offline-soittolistoja.


3. Yhteissoittolistat


 


Spotify tarjoaa mahdollisuuden yhteissoittolistojen luomiselle. Tämä onnistuu joko uuden soittolistan yhteydessä, tai vanhemman soittolistan asetuksista. Kun soittolista on määritelty yhteislistaksi, voivat kaverisi lisätä tai poistaa kappaleita listalle ja järjestää niitä uudelleen. Voitte siis luoda helposti yhteisen soittolistan pitkälle automatkalle, illanviettoon tai reissulle, tai vaikka perheen kesken kodin taustamusiikiksi.


4. Tarkenna hakua


 


Spotifyn hakutoiminto toimii samoilla periaatteilla kuin hakukoneet. Tämä mahdollistaa sen, että hakusanojen joukkoon voi lisätä erilaisia kriteerejä, kuten NOT, AND tai OR. Hakutoiminnot toimivat myös suomenkielisessä versiossa vain englanniksi. Voit kirjoittaa hakukenttään esimerkiksi ”Jenni Vartiainen NOT turvasana” jolloin saat hakutulokseksi kaikki Jenni Vartiainen kappaleet Turvasanaa lukuun ottamatta. Haulla ”Cheek OR Sanni” saat esille sekä Cheekin että Sannin musiikkituotannon. Musiikkia voi etsiä hakukentästä myös genren mukaan syöttämällä kenttään esimerkiksi ”genre: rap”.


5. Artisti- ja kappaleradio


 


Spotify Radion avulla löydät helposti oman makusi mukaista musiikkia. Voit käynnistää kappaleradion minkä tahansa kappaleen kohdalta, tai vaihtoehtoisesti artistiradion mistä tahansa artistista. Näin Spotify kerää jonon täyteen kyseisen artistin kappaleita, sekä muita samantyylisiä raitoja. Kappale- ja artistiradiot ovatkin hyvä tapa tehdä löytöjä musiikin saralla ja laajentaa musiikkirepertuaaria.


6. Podcastit


 


Musiikin lisäksi Spotify on oiva sovellus Podcastien kuunteluun. Podcasteja voit tutkia tarkemmin hae osiosta, josta pääset selaamaan saatavilla olevia podeja. Voit selata podcasteja genren mukaisesti tai ottaa kuunteluun uuden ohjelman Suosituimmat podcastit -listalta. Valinnanvaraa on sekä suomeksi, että englanniksi. Podcasteja on musiikin tavoin tallentaa offline-tilaan. Lisää kuuntelulistallesi esimerkiksi Suomen suosituin podi Urheilucast tai mysteerintäyteinen Jäljillä -rikospodcast.


7. Shazam ja SoundHound


 


Kun seuraavan kerran kuulet hississä tai kahvilassa kappaleen, jonka haluat lisätä omalle soittolistallesi, tai muuten vain selvittää mikä kappale on kyseessä, ota avuksesi Shazam tai SoundHound. Sovellukset kuuntelevat pätkän kappaleesta, vertaavat sitä tietokantaansa ja kappaleen tunnistaessaan kertovat sinulle, mikä biisi on kyseessä. Sovelluksen kautta voit avata kappaleen Spotifyhin ja lisätä sen soittolistallesi.


 Oletko sinäkin jo Spotifyn suurkuluttaja? Tilaa Spotify Premium täältä ja jaa omat vinkkisi kommenttiboksiin!


 


 


Lue myös nämä:1 kommentti

Kiitos vinkeistä! Tässä oli monta hyvää vinkkiä, jotka auttavat käyttämään Spotifyta paremmin. Seuraavalla kerralla hävettävimpien kappaleiden levyraadin jälkeen ei tarvitse nollata koko Spotifyta:womanlol:. 

Vastaa