Skip to main content

Acer Aspire 7 on 15,6-tuumainen kannettava tietokone, joka yhdistää vakaan suorituskyvyn, siistin muotoilun ja monipuoliset ominaisuudet. AMD Ryzen 5 5625U -prosessorilla ja NVIDIA GeForce RTX 3050 4G-GDDR6 -näytönohjaimella varustettu läppäri tarjoaa käyttäjälleen sujuvan käyttökokemuksen erilaisiin käyttötarkoituksiin.

 

Tehokkuutta ja suorituskykyä: AMD Ryzen 5 5625U -prosessori ja NVIDIA GeForce RTX 3050

 

Acer Aspire 7:n sydämessä sykkii AMD Ryzen 5 5625U -prosessori, joka tarjoaa suorituskykyä myös vaativiin tehtäviin. Prosessorin ansiosta voit käsitellä kuvia, muokata videoita ja suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti.

NVIDIA GeForce RTX 3050 -näytönohjain tarjoaa visuaalista suorituskykyä peleissä ja muussa graafisessa työskentelyssä. Näytönohjain mahdollistaa sulavan kuvanpäivityksen, jotta voit nauttia pelaamisesta tai vaikkapa kuvankäsittelystä.

 

144 Hz:n Full HD IPS -näyttö: Tarkka kuva ja sulava liike

 

Acer Aspire 7:ssä on 15,6-tuumainen Full HD IPS -näyttö, joka tukee 144 Hz:n virkistystaajuutta. Näyttö on tarkka ja se toistaa liikkeen sulavasti, jonka ansiosta Aspire 7 sopii niin pelaamiseen kuin multimediaesitystenkin seuraamiseen. Näytössä on kapeat kehykset ja ne tekevät näytöstä suuremman näköisen. Voit uppoutua pelimaailmaan tai elokuvan tarinaan, kun näyttö täyttää näkökenttäsi entistä paremmin.

 

Hyvä määrä tallennustilaa ja nopeaa suorituskykyä

 

Acer Aspire 7:ssä on 512 Gt:n M.2 SSD-tallennustila, joka tarjoaa nopean käynnistyksen ja tiedostojen latauksen. Laitteessa on hyvin tilaa tiedostojen säilyttämiseen ja mahdollisuuden suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti. 8 Gt keskusmuisti puolestaan tarjoaa riittävän suorituskyvyn useimpiin peleihin.

 

Siisti ulkoasu ja helppo liikuteltavuus

 

Acer Aspire 7:n muotoilu on tyylikäs ja sen tumma ilme luo mielestäni houkuttelevan ulkonäön. Kannettavan kompakti koko ja keveys tekevät siitä kätevän liikuteltavuuden kannalta. Voit ottaa sen mukaasi minne tahansa, olit sitten menossa reissuun tai esimerkiksi opiskelemaan paikalliseen kahvilaan.

 

Yhteenveto: Acer Aspire 7 tarjoaa tehokkaan ja monipuolisen suorituskyvyn

 

Acer Aspire 7 on monipuolinen kannettava tietokone, joka tarjoaa suorituskykyä ja monia ominaisuuksia. Kannettava on tyylikkään ulkoasunsa ja kokonsa ansiosta houkutteleva vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat kannettavaa muuallakin kuin pelkästään kotona. Kokonaisuudessaan Acer Aspire 7 on luotettava ja monipuolinen kumppani päivittäiseen tietokoneen käyttöön. Jos aiot pelata erittäin vaativia pelejä tai suorittaa samanaikaisesti paljon resursseja vaativia tehtäviä, niin suosittelen katsomaan 16 Gt keskusmuistilla varustettua läppäriä

 

 

Tekniset tiedot:

  • Käyttöjärjestelmä: Windows 11 Home
  • Suoritin: AMD Ryzen 5 5625U (2.3 GHz, enimmäisturbonopeus 4.3 GHz, 6-ydin)
  • Muisti: 8 Gt DDR4 SDRAM (enimmäismuistituki 32 Gt)
  • Tallennustila: 512 Gt SSD M.2 2280
  • Näyttö: 15,6" IPS (1920 x 1080 Full HD, 144 Hz)
  • Näytönohjain: NVIDIA GeForce RTX 3050 8 Gt GDDR6 SDRAM
  • Ääni: Stereokaiuttimet, kaksi mikrofonia
  • Liitännät: HDMI, USB-C 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 1 (lataustoiminto sammutettuna), USB 2.0, LAN, kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitin
  • Akku: 50 Wh (kestävyys noin 3,5-4 tuntia)
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 11 Home
  • Väri: Charcoal black
  • Mitat: 36,34 cm x 25,45 cm x 2,325 cm
  • Paino: 2,15 kg
  • Takuu: 24 kk

 

Tarkemmat tekniset tiedot löydät verkkokaupasta.

 

Lue myös:

 

Melko moniin käyttötarpeisiin tuostakin sinänsä eittämättä on, mutta erityisesti tuo keskusmuistin yksikanavainen vakiovarusteleminen jaksaa aina vaan huvituttaa. Siitä, että muistikammat toimisivat kaksikanavaisesti (esimerkiksi 4 + 4 Gt, puhumattakaan sitten vaikkapa kaksinkertaistuksesta 8 + 8 Gt) on suorastaan järisyttävästi hyötyä niin hyötysovelluksille kuin vaikkapa pelailuunkin.

Tuossakin läppärissä kun ovat sentään molemmat muistipaikat normaaleja, kaksikanavaisuutta tukevia 260-pinnisiä SO-DIMM-kokoisia DDR4-moduulipaikkoja, niin on tähän tämän hetken hintaan peilaten varsin kyseenalaista meininkiä moinen yhdellä kahdeksangigatavuisella työmuistimoduulilla varustelu. Acer valmistajayhtiönä lukeutuu lisäksi niihin, jotka eivät kovinkaan avoimesti julkista esimerkiksi koteloinnin avaamisen, takaisinkasailun ja fyysisten ylläpitotoimien ohjeistuksia. Sen sijaan esimerkiksi HP, vaikkei toki sinänsä sinnepäinkään täydellisyyttä nähnyt olekaan, edes hehtaaritähtäyksellä, sentään näitä hyvinkin tarkkoja fyysisten ylläpito-, huolto-, päivitys- ja availutoimien ohjeistuksia avoimesti julkaisee (maintenance guide; engl. + vaiheittainen kuvitus + räjäytyskuvat + videoita) ilman tarvetta millekään erilliselle kyselemiselle ja tipoittaisten tiedonmurusten palapeleille.

Näppäimistön taustavalaistuksen voisi niin ikään aina avata hieman tarkemmin, että miten se on toteutettu, ja onko sille millaisia säätömahdollisuuksia. Tässä tapauksessa nopeahkosti löytyi (Acerin kuva-aineisto) ainakin, että kyseessä on valkoinen taustavalaisu.


Kiitos kommenteista ja siitä, että jaat ajatuksiasi. On totta, että muistin kaksikanavainen konfigurointi tuo etuja suorituskykyyn erityisesti tietyissä sovelluksissa ja pelailussa. Kannettavissa tietokoneissa valmistajat tekee usein erilaisia valintoja hinta-, suorituskyky- ja suunnittelunäkökulmista. En pysty ottamaan sen enempää kantaa tämän kyseisen laitteen konfigurointiin tai valmistajan päätöksiin. Halusin kuitenkin artikkelissa mainita erikseen vielä tästä keskusmuistista, sillä se on yksi tärkeimmistä kriteereistä itselleni läppärin hankinnassa.

 

Otetaan koppi tuosta tuleviin artikkeleihin, että taustavalaistusta voisi avata hieman tarkemmin :)

Edit: Acerilla taitaa olla tästä Aspire 7 -mallista myös kalliimpia vaihtoehtoja, joissa keskusmuistia on sitten enemmän.


Vastaa