Esittely

Apple AirPods Pro 2 - Täysin uudistunut soundi

  • 12 September 2022
  • 0 kommenttia
  • 939 katselukertaa
Apple AirPods Pro 2 - Täysin uudistunut soundi
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Apple julkaisi 7.9. Apple eventissä kaikki uutuustuotteensa, ja yhtenä uutuuksista esitettiin AirPods Pro 2 -kuulokkeet. Uuden generaation kuulokkeissa nähdäänkin monia parannuksia niin itse kuulokkeissa kuin myös latauskotelossa.

 

Uusi H2-mikrosiru

 

Uudessa generaatiossa päivitettiin kuulokkeiden mikrosiru uuteen H2-versioon. Uuden mikrosirun ansiosta kaistanleveys on korkeampi ja se on huomattavasti tehokkaampi kuin aiempi H1-siru. Yhdessä erikoisvalmisteisen ajurin ja vahvistimen kanssa se tuottaa kirkkaat ja selkeät ylä-äänet sekä syvän ja vivahteikkaan basson. Siru prosessoi mukautusalgoritmeillä äänen entistä nopeammin ja säätää sitä samalla hetkellä, kun kuulet sen, parantaen näin äänenlaatua.

Yhdessä uusi ajuri, sirun kehittynyt algoritmi, taustamelua vaimentavat mikrofonit ja kuulokkeen takana oleva optimaalisesti sijoitettu aukko parantavat vaimennustehoa jopa kaksinkertaiseksi. Algoritmin ansiosta Apple on luonut uuden vaimennustilan nimeltä "Adaptive transparency". Tila muuttaa dynaamisesti ympärillä olevia ääniä, kuten esimerkiksi tietyömaan ääniä. Tämän tekee mahdolliseksi uusi sirun prosessointi, joka kykenee käsittelemään äänen desibelimuutoksia jopa 48 tuhatta kertaa sekunnissa.

 

Entistä pidempi akunkesto

 

Apple AirPods Pro 2:n akunkestoa on parannettu isolla kädellä. Aiempi malli kykeni noin 4,5 tunnin kuunteluaikaan, mutta uudessa mallissa akunkesto on saatu noin 6 tuntiin. Tilaäänen ja päänseurannan ollessa käytössä akunkestoksi on luvattu noin 5,5 tuntia. Myös latauskotelon akkua on paranneltu. Kotelon entinen 24 tunnin kapasiteetti on saatu kasvatettua noin 30 tuntiin. Kotelon latausnopeus on kuitenkin pysynyt ennallaan. Kuulokkeiden ollessa 5 minuuttia kotelossa antaa se noin tunnin kuuntelu­- tai puheaikaa käyttöösi.

 

Uudistettu kotelo

 

Päivitetyn MagSafe-latauskotelon saat nyt ladattua Apple Watch- tai MagSafe-laturilla sekä myös Lightning-liitintä käyttävällä tai Qi-yhteensopivaa laturilla. Kotelon sisäisen kaiuttimen äänimerkki auttaa sinua paikantamaan kotelon sekä se ilmoittaa, kun virta alkaa olla vähissä tai parinmuodostus on valmis.

Kotelon uuden U1-sirun ansiosta voit paikantaa latauskotelon tarkan sijainnin käyttämällä Missä on…? -toimintoa. Voit myös käyttää Missä on…? -toimintoa lähiseurannalla, jos kadotat AirPods Pro -kuulokkeesi. Sekä AirPods Pro -kuulokkeet että MagSafe-latauskotelo ovat hien- ja vedenkestäviä IPX4-luokituksen ansiosta.

Lisänä latauskotelon mukana tulee nyt kannatinnauha, jonka avulla voit kiinnittää kotelon esimerkiksi reppuusi tai laukkuusi. Kannatinnauha on mahdollista irroittaa, jos et tahdo käyttää sitä.

 

Uusia ominaisuuksia

 

Korvanappien entisten L- M- ja S-koon lisäksi nyt myös löytyy lisäksi XS-koko pienemmille korville. Uusi 3d-skannaus (Skin detect sensor) -ominaisuus muokkaa äänen korvasi muodon mukaan optimaaliseksi. AirPodsien varren avulla on nyt myös musiikin pysäyttämisen ja aloittamisen lisäksi mahdollista muuttaa volyymia pyyhkäisemällä alas tai ylöspäin. AirPodsien uudistettu mikrofoni takaa paremman äänenlaadun, jonka avulla äänesi kuulostaa luonnolliselta puhelussa.

 

Tärkeimmät tekniset tiedot

 

Tuotteen tyyppi Täysin langattomat kuulokkeet - Bluetooth - langaton Yhteensopivuus iPhone, iPad, iPod, Mac, Apple Watch, Apple TV
Lisätoiminnot Langaton äänen jakaminen Älykäs avustaja Siri
Sisältyvät lisävarusteet AirPods Pro -kuulokkeet, 4 paria silikonisia korvapehmusteita, MagSafe- latauskotelo ja kiinnityslenkki, Lightning-USB-C -kaapeli Akunkesto AirPods Pro:
Jopa 6 tuntia kuuntelu­aikaa yhdellä latauksella, noin 5,5 tuntia tila­äänen ja pään liikkeiden seurannan ollessa käytössä
AirPods Pro ‑kuulokkeet ja MagSafe-latauskotelo:
Jopa 30 tuntia kuuntelu­aikaa, noin 24 tuntia puhe­aikaa
Liitettävyystekniikka Langaton Langaton tekniikka Bluetooth 5.3
Aktiivinen melunpoisto Kyllä Ääniefektit Adaptive EQ
Siru Apple H2-kuulokesiru
Apple U1-siru MagSafe-latauskotelossa
Latauskotelo koko&paino 45,2 x 60,6 x 21,7 mm / 50,8 g
Takuu 12kk Suojaus IPX4

 

 

Kurkkaa alla oleva video, jossa esitellään uusien AirPods Pro 2 -kuulokkeiden parannukset tarkemmin!

 

 

Heräsikö mielenkiintosi vai oletko jo kenties tilannut itsellesi uuden sukupolven AirPodsit?

 

---

Lue myös:

 

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa