Esittely

Apple AirTag - Pidä tavarasi tallessa helposti

 • 16 November 2021
 • 8 kommenttia
 • 538 katselukertaa
Apple AirTag - Pidä tavarasi tallessa helposti
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Apple julkaisi tiistaina paljon uutuuksia Spring Loaded -tilaisuudessaan. Yksi odotetuista uutuuksista on AirTag -paikannin, joka auttaa sinua pitämään tavarasi tallessa. Voit kiinnittää AirTagin esimerkiksi avaimiisi, reppuun, laukkuun - Ihan mihin itse vain haluat! Saat tavarasi näkyviin Missä on…? -sovellukseen ja sitä kautta voit myös valmistajan mukaan etsiä Apple-laitteitasi, olla yhteydessä perheenjäseniin sekä ystäviin. AirTagin käyttö on yksinkertaista, sillä voit yhdistää sen iPhoneen tai iPadiin yhdellä napautuksella. Voit antaa AirTagillesi myös nimen ja kiinnittää sen seurattavaan esineeseen. Halutessasi saat ilmoitukset myös Apple Watchiin.

AirTagit on nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. AirTag -lisävarusteina on saatavilla nahkainen AirTag-avaimenperä ja valittavana on kolme värivaihtoehtoa: satulanruskea, itämerensininen ja punainen. Avaimenperän lisäksi saatavilla on AirTag-nahkalenkki, jonka värivaihtoehtoina on satulanruskea ja punainen. Jos nahkainen lenkki ei ole sinulle sopiva, voit valita kevyen polyuretaanisen lenkin. Polyuretaanilenkki on saatavilla neljässä eri värissä, jotka ovat auringonkukka, loimuoranssi, matruusinsininen ja valkoinen. Tutustutaan tässä artikkelissa hieman tarkemmin, minkälaisesta paikantimesta on kyse.

 

Kadonneiden tavaroiden paikannus on helppoa ja turvallista

 

Missä on…? -sovelluksesta löytyy Kohteet-välilehti, jonka kautta voit paikantaa kadottamasi tavaran, kun siihen on kiinnitetty AirTag. Voit myös etsiä tavaroitasi Sirin avustuksella ja laittaa AirTagin toistamaan kaiuttimestaan merkkiääntä. Jos esimerkiksi olet kadottanut lompakkosi ja tiedät sen olevan kotona, seuraat vain merkkiääntä ja löydät etsimäsi. Apple ilmoittaa iPhonen johdattavan sinut suoraan AirTagin luo Tarkalla etsinnällä, jos se on lähettyvillä. AirTagissa olevan Ultra Wideband -teknologian ansiosta näet puhelimessasi oikean suunnan ja etäisyyden suhteessa AirTagiisi ja voit helposti suunnistaa kadonneen tavarasi luo. Tarkka etsintä toimii iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro ja 12 Pro Max -malleilla.

 

Maailmanlaajuinen Missä on…? -verkko

 

Apple kertoo maailmanlaajuisen Missä on…? -verkon koostuvan sadoista miljoonista iPhone-, iPad- ja Mac-laitteista, joka auttaa sinua etsimään AirTagisi, jos hukkaat sen johonkin. Missä on…? -verkko on suunniteltu niin, että yksityisyytesi pysyy suojassa kaikissa vaiheissa, joten sitä on huoletonta ja turvallista käyttää. Miten etsintä sitten toimii? Apple kertoo, että AirTagisi lähettää suojatun Bluetooth-signaalin, jonka lähellä olevat Missä on…? -verkon laitteet voivat tunnistaa. Sen jälkeen laitteet lähettävät AirTagisi sijainnin iCloudiin ja voit katsoa sijainnin kartalta Missä on…? -sovelluksessa. Valmistajan mukaan koko prosessi on anonyymi ja salattu, ja se toimii tehokkaasi ilman, että sinun tarvitsisi huolehtia akunkestosta tai mobiilidatan käytöstä.

Kuten muutkin Apple-laitteet, myös AirTag on mahdollista asettaa Kadonnut-tilaan. Kyseinen tila helpottaa löytämistä ja Applen mukaan saat automaattisen ilmoituksen, kun verkossa oleva laite löytää AirTagisi. Voit myös määrittää asetuksesi niin, että muut voivat saada yhteystietosi koskettamalla AirTagia NFC-yhteensopivalla puhelimella. Apple kertoo, että vain sinä voit nähdä, missä AirTagisi on eikä sijaintietojasi ja -historiaa tallenneta AirTagiin. Yksityisyytesi on siis otettu huomioon ja esimerkiksi myöskään Apple ei tiedä AirTagisi sijaintia tai sen löytämisessä auttaneen laitteen tietoja. Kaikki laitteet, jotka välittävät AirTagin sijainnin pysyvät siis anonyymeinä ja sijaintitiedot salataan joka vaiheessa.

Jos AirTagisi sattuisi putoamaan lätäkköön tai kastumaan muutoin, ei siitä olisi haittaa sillä AirTag on suojattu IP67-luokituksella. Se on siis vesitiivis ja kestää yhden metrin syvyyteen upotuksen maksimissaan 30 minuutin ajan. AirTag toimii paristolla ja Apple kertookin, että se on suunniteltu toimimaan jopa vuoden ajan tavallisella paristolla, joka on helposti vaihdettavassa. Kun pariston vaihdon aika koittaa, ilmoittaa iPhonesi siitä sinulle.

Alla olevasta videosta voit tutustua, kuinka Apple AirTag toimii käytännössä ja miten se auttaa sinua arjessasi.  👇

 

Tekniset tiedot:

 • Mitat: Halkaisija 31,9 mm, paksuus 8,0 mm
 • Paino: 11 g
 • Vesi- ja pölytiiviys: IP67 (IEC-standardi 60529, enimmäis­syvyys 1 metri enintään 30 minuutin ajan)
 • Yhteydet: Bluetooth, Applen suunnittelema U1-siru Ultra Widebandia ja Tarkkaa etsintää varten, NFC-napautus Kadonnut-tilassa
 • Kaiutin: Sisäinen kaiutin
 • Paristo: Vaihdettavissa oleva CR2032-nappiparisto
 • Tunnistin: Kiihtyvyysanturi
 • Käyttöapu: Missä on…? -sovellus on yhteensopiva seuraavien iPhonen käyttöapuominaisuuksien kanssa: VoiceOver, käänteiset värit, suurempi teksti, yhteensopiva pistenäyttöjen kanssa
 • Järjestelmävaatimukset ja yhteensopivuus: Apple ID, iPhone- ja iPad touch -mallit, joissa on iOS 14.5 tai uudempi, iPad-mallit, joissa on iPadOS 14.5 tai uudempi

 

Mitä mieltä olet tästä uutuudesta? Kommentoi alle!

 

Lue lisää:

 

 


8 kommenttia

Mites on tuon AirTagin käyttö esim. polkupyörässä paikantimena? Paljonhan hyötyä ei ole, jos Apple-puhelinta käyttävä varaskin saa tuosta sitten ilmoituksen. Jostain luin, että ilmoitus tulisi vasta kolmen päivän jälkeen, pitääkö tämä paikkansa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Applen sivuilla AirTagin mainoskuvissa esitetään, että tägi on liitetty polkupyörään. Varsinaiseksi turvalaitteeksi sitä ei silti luokitella. Etsiskelin tuosta ilmoitusajasta tietoa Applen verkkosivuilta, mutta ihan heti ei silmiini osunut mainintaa. Olisiko täällä kenties joku AirTagin käyttäjä osaisi tähän vastata paremmin? 🙂> 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +5

Tämä on kyllä vuoden turhake. Galaxy SmartTag maksaa 29,90 € ja toimii sellaisenaan myös avaimenperänä. Apple Airtag maksaa 35 € ja se tarvitsee erillisen avaimenperä-lisävarusteen. Ja kun kyseessä Applen tuote niin eihän lisävarusteetkaan ole halpoja. Samsungilla voi ohjata myös iot-laitteita, Applella ei. No jostain kumman syystä jotkut on valmiita maksamaan Apple-lisää. 


@tonde88@  kirjoitti:

Tämä on kyllä vuoden turhake. Galaxy SmartTag maksaa 29,90 € ja toimii sellaisenaan myös avaimenperänä. Apple Airtag maksaa 35 € ja se tarvitsee erillisen avaimenperä-lisävarusteen. Ja kun kyseessä Applen tuote niin eihän lisävarusteetkaan ole halpoja. Samsungilla voi ohjata myös iot-laitteita, Applella ei. No jostain kumman syystä jotkut on valmiita maksamaan Apple-lisää. 
Eikös Samsung ole huomauttanut, että SmartTag toimii ainoastaan Galaxy-laitteiden kanssa, eli se ei olisi yhteensopiva ominaisuuksiensa puolesta muiden Androidien tai Applen laitteiden kanssa?Vaan jos mietitään joitain plussia verrattuna Samsungin SmartTagiin niin Applen AirTagissä muotoilu on kompaktimpi, siinä on IP67-luokitus ja Applella on mielestäni todella vankka laiteinfra jota se hyödyntää tuossa paikannuksessa. Käypiä pelejä kumpainenkin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

En tiedä onko minusta tullut vanha vai mikä mutta olen alkanut hukkaamaan auton avaimia ja lompakkoa 😀

Sain vinkin Applen AirTagista, en edes muistanut ko. tuotteen olemassaoloa, ja kävin ostamassa 4 setin tageja. Yhden laitoin lompakkoon kolikko-osastolle, onhan se vähän paksu sinne mutta koska minulla ei ole koskaan kolikoita niin eipä tuota lompakossa huomaa. Yhden laitoin kakkosauton avaimiin, yhden annoin vaimolle ja yksi on vielä käyttämättä.

Apple Airtag on jo parissa viikossa osoittanut tarpeellisuutensa, olen tässä välissä etsinyt sen avulla lompakkoni kahteen kertaan 🤓

Käyttö on helppoa, sen kuin vain Missä on... -sovellus auki ja sieltä Esineet-näkymä auki ja valitsen, että mitä laitetta (kadonnutta esinettä) haluan paikantaa. Jos laite on sen verran kaukana, ettei kantama yllä suoraan puhelimeen niin kuljeskelemassa ympäriinsä signaali löytyy. Tämän jälkeen sovellus alkaa opastamaan että mihin suuntaan ja kuinka pitkästi kuljeksia. Äänimerkkiäkin voi soitattaa.

Tykkään. Todellinen lifesaver 🍏

 

21393i478D8AF08C9E2A34.jpg

21394i82482ECB2615B747.jpg

21395iF2B759FE10F450CA.jpg

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Haha, vuosi sitten näköjään viimeksi kirjoittelin ja palaan taas asiaan 😃

Tagit ovat kyllä olleet hyödyllisiä, lompakko ja avaimet on niiden avulla löytyneet lukuisia kertoja.

Sitä olisin kysynyt, että miksi minulla näkyy tuollainen “Etsi”-toiminto mutta vaimon ja lapsen iPhoneissa ei? He voivat etsiä omia tageja vain äänimerkin perusteella eli tuon “Toista äänimerkki”-toiminnon avulla.

En löydä asetuksia jotka liittyisivät tähän, onko jollain kokemusta?

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Tuo on tarkka etsitä vaihtoehto( toisin kuin äänimerkki) ja ohjeissa sanotaan tämä toimii tuetuissa iphonessa( se mitkä on tuettu en löytänyt). Joten toivottavasti ovat tuettuja siihen jos on niin tässä tekstiä siihen miten sen pitäisi saada päälle:

 

Jos Etsi lähellä -painike ei tule näkyviin

Jos et näe Etsi lähellä -valintaa, varmista, että olet sallinut sijainnin käytön Etsi-apille.

 1. Valitse Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sijaintipalvelut ja tarkista, että Sijaintipalvelut ovat käytössä.
 2. Selaa alaspäin ja napauta Etsi-appia.
 3. Valitse, miten haluat Etsi-apin käyttävän sijaintiasi.
 4. Laita sitten Tarkka sijainti päälle, jotta sijainti määritetään mahdollisimman tarkasti.

Linkki sivulle:

 

Avainten, repun ja muiden tärkeiden esineiden paikantaminen helposti AirTagin ja Etsi-apin avulla - Apple-tuki (FI)

 

Löytyi sitten vielä kun englanniksi etsi tiedot mitkä puhelimet tukee ( tai ei tue tuota toimintaa).

 

Ultra Wideband is available on iPhone 11 models and later, excluding iPhone SE (2nd and 3rd generation).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tuo on tarkka etsitä vaihtoehto( toisin kuin äänimerkki) ja ohjeissa sanotaan tämä toimii tuetuissa iphonessa( se mitkä on tuettu en löytänyt). Joten toivottavasti ovat tuettuja siihen jos on niin tässä tekstiä siihen miten sen pitäisi saada päälle:

Kah, kiitos @peekotu. Tsekkaan heidän puhelimensa, tai siis vaimon puhelimen asetukset koska se on iPhone 13 ja siinä tuo pitäisi toimia.

Katsoin oman puhelimeni ja nuo kaikki oli päällä.

Vastaa