Esittely

Apple HomePod Mini – pieni kaiutin, iso ääni

  • 16 December 2022
  • 0 kommenttia
  • 723 katselukertaa
Apple HomePod Mini – pieni kaiutin, iso ääni
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +17

Applen valikoimassa on jo useamman vuoden ajan ollut HomePod -kaiutin. Hinta on kuitenkin ollut melko korkea, eikä varsinaisia älykaiuttimia ole aina koettu hyödylliseksi. Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja niinpä Apple lanseerasi markkinoille uuden HomePod mini -kaiuttimen, joka sopii useamman kukkarolle. Pallomainen älykaiutin istuu pienen kokonsa puolesta monenlaiseen käyttöön ja huoneeseen. Sen avulla voit esimerkiksi rakentaa puheohjatun HomeKit -älykotijärjestelmän, ja sijoittaa useita HomePod mini -kaiuttimia eri puolille asuntoa.

 

Pieni päältä, iso sisältä

 

HomePod mini on varustettu kokoonsa nähden yllättävän isolla äänellä. Vajaan yhdeksän senttimetrin kokoinen laite lupaa täyttää koko huoneen 360 asteen äänellä, joka kuulostaa samanlaiselta joka puolelta huonetta. Applen suunnittelema täyden taajuusalueen kaiutinelementti käyttää neodyymimagneettia, jonka ansiosta basso on syvä ja korkeat taajuudet kuuluvat kirkkaana. Akustinen aaltosuuntain ohjaa äänen kaiuttimen alareunasta ja luo 360 asteen äänikentän. Kaiutin on varustettu S5-sirulla, joka mahdollistaa valmistajan mukaan laskennallisen äänen tarjoten tasapainoisen ja hiotun kuuntelukokemuksen kaikilla äänenvoimakkuuksilla. Lisäksi kaiuttimessa on neljä mikrofonia, jotka vaimentavat melun ja reagoivat ”Hei Siri” -kutsuun ympäristön melutasosta riippumatta. Tyylikkyytensä ja yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta kaiutin sopii tilaan kuin tilaan. Se on päällystetty saumattomalla verkkokankaalla, ja laitteen ohjaus onnistuu yläpuolen taustavalaistulta kosketuspinnalta.

 

Koko kodin äänijärjestelmä

 

HomePod mini -kaiuttimia voit sijoittaa eri puolille asuntoa. Voit hallita jokaisen kaiuttimen toistoa riippumatta siitä missä huoneessa olet - ja valita vaikka jokaiseen huoneeseen eri kappale. Kaiutin toimii myös muiden Apple-laitteiden kanssa saumattomasti. Jos sinulla on samassa huoneessa kaksi HomePod mini -kaiutinta, voit luoda niistä stereoparin, jolloin ne ottavat vastuulleen vasemman ja oikean äänikanavan. Kun siirryt esimerkiksi ulos, voit jatkaa musiikin kuuntelemista iPhonella ilman keskeytystä. Sirin avulla voit myös hallita kaiuttimia. Lisäksi Siri tunnistaa jopa kuuden perheenjäsenen äänen, tällä tavoin HomePod mini voi luoda jokaiselle oman räätälöidyn kokemuksen. Lapsen pyynnöstä kaiutin soittaa erilaista musiikkia kuin perheen isän pyynnöstä.

HomePod mini toimii myös sisäpuhelimena. Jos kotonasi on useampi kaiutin, voit viestiä perheenjäsenten kanssa äänelläsi käyttämällä Intercom-ominaisuutta. Voit pyytää Siriä lähettämään viestisi jokaiseen kodin kaiuttimeen tai yksittäisiin huoneisiin, ja kaikki voivat myös vastata niihin. Saumaton käyttö muiden Apple-laitteiden kanssa tekee kaiuttimen hallinnasta ja hyödyntämisestä helppoa.

 

HomePod minin taustavalaistu kosketuspinta on tyylikäs.

 

HomePod mini on tilattavaissa verkkokaupastamme neljässä upeassa värissä. Värivaihtoehdot ovat keltainen, oranssi, sininen ja harmaa. Myyntipakkaus sisältää kaiuttimen lisäksi 20 W virtalähteen ja dokumentaation. Tarkemmat tekniset tiedot löydät Applen tuotesivulta. 

 

Lue myös:

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa