Apple Mac Mini on pöytäkone luovan työn tekijälle

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 42 katselukertaa


Apple Mac Mini on pöytäkone pienen pienessä koossa. Vuonna 2018 uusittu tähtiharmaan värinen laite on neliskanttinen: korkeudeltaan 2,6 cm, syvyydeltään ja leveydeltään 19,7 cm, ja se painaa vaivaiset 1,3 kiloa. Älä anna kuitenkaan koon hämätä – laite on suorituskyvyltään ja nopeudeltaan kuin isompi kin pöytäkone.


 


Applen mukaan uuden Mac Minin flash-tallennuksen lukunoppeudet ovat nopeutuneet aiemmista malleista, joka tarkoittaa, että suurempienkin tiedostojen lataus onnistuu ja appeja voi käyttää aiempaa nopeammin. Laite on saanut kehuja erityisesti sen tehokkuudesta, joka mahdollistaa etenkin luovan työn tekemisen nopeutensa ja isojen tiedostokokojen prosessoinnin kautta.


  


Mac Miniin kuuluu pelkkä tietokone – näyttö, näppäimistö ja hiiri on hankittava erikseen. Voit siis valita pöytäkoneen rinnalle itsellesi sopivan kokoiset ja näköiset laitteet. Minissä on neljä USB-C Thunderbolt-liitäntää, yksi HDMI-portti, kuulokeliitäntä, kaksi USB-A-porttia ja Ethernet. Liitännät ovat laitteen takaosassa, joka säilyttää laitteen yksinkertaisen ja siistin ulkonäön.


 


Laitteessa valmiiksi olevaa muistia voi kasvattaa jopa 64 gigatavuun saakka. Tehokas 2666 MHz DDR4 SO -muisti nopeuttaa entisestään mallinnusta ja massiivisten tiedostojen käsittelyä. Mitä enemmän muistia, sitä enemmän työmääriä laite käsittelee.


 


Uudemmassa minissä on vuoden 2014 version korvaava kahdeksannen sukupolven 4-ytiminen prosessori. Siinä on myös Apple T2 Security -siru, joka on Applen suunnittelema siru turvallisuutesi varmistamiseksi. Se sisältää muun muassa Secure Enclave -lisäprosessorin, joka luo pohjan salatulle tallennukselle ja turvalliselle käynnistykselle.


 


Laitteessa on uusi jäähdytysarkkitehtuuri, jolla taataan se, että laite ei ylikuumene aktiivisessa käytössä. Suurempi tuuletus mahdollistaa, että jäähdytys on kaksi kertaa tehokkaampaa kuin aiemmassa mallissa. Kun kyseessä on isojen tiedostojen hallinnointiin käytettävä laite, on jäähdytys erityisen tärkeää.


 


Jos et tykkää perinteisistä kolhoista tietokoneista ja niiden peltilaatikoista, kannattaa tutustua Mac Miniin. Se tarjoaa monipuoliset ominaisuudet pienessä paketissa.


  


Speksit


 


Suoritin: Intel Core i3


Keskusmuisti: 8 GB


Kiintolevy/tallennustila: 128 GB PCle-pohjainen SSD-muisti


Näytönohjain: Intel UHD Graphics 630


Käyttöjärjestelmä: macOS


  


Lue lisää: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa