Skip to main content

Applen älykellojen uusimman käyttöjärjestelmäpäivityksen merkittävin ominaisuus on aiempaa perusteellisempi unenlaadun seuranta. Tätä tukee myös uusimmista kelloista löytyvä ruuminlämmön mittaus.

Terveyden seuranta näyttää olevan älykellojen ykkösominaisuus, ja mikäpä olisikaan tärkeämpää kuin unen määrä ja laatu. Applen älykellojen uusi watchOS 9 -käyttöjärjestelmä ja uusimpien kellojen tekniset ominaisuudet ainakin panostavat nimenomaan tähän. Applen kellot mittaavat nyt unen eri vaiheita, joiden kautta saa tärkeää tietoa unen laadusta ja siitä, kuinka omaa nukkumista voisi kehittää.

Unesta kerättyjä tietoja voi katsoa suoraan kellosta tai yksityiskohtaisemmin puhelimen terveyssovelluksesta.

Apple Watch Series 8 vaatii vajaan viikon verran tiedonkeruuta, jonka perusteella kello asettaa perustason ruuminlämpötilalle. Tähän tasoon tulevat vaihtelut kerätään sitten mukaan osaksi unidatan kokonaisuutta. Ruuminlämmön vaihteluista voi esimerkiksi arvioida, onko kellon käyttäjä herännyt yön aikana tai sairastumassa. 

Ruuminlämmön mittauksen toinen merkittävä toiminto on auttaa naisia seuraamaan kuukautiskierron säännöllisyyttä. Kello osaa lämmön mittausten avulla esimerkiksi arvioida ovulaation ajankohdan.

Applen mukaan kello mittaa lämmön ranteesta joka viides sekunti. Unta seuratessa kello laskee syvän unen, REM-unen ja perusunen kestot ja ajoitukset. Unentasojen seuranta kuuluu uusimpien kellojen lisäksi kaikille niille Apple Watch -kelloille, joihin on saatavilla watchOS 9.

 

--

Lue myös:

 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa