Arkea helpottavat ruokasovellukset

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 422 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Monelle meistä herää varmasti ajoittain kysymys, että mitähän sitä tänään söisi. Muistaakohan sieltä kaupasta nyt ottaa kaiken tarpeellisen mukaansa tai kuinka saisin vaikkapa puolisolle tämän kauppalistan mahdollisimman näppärästi toimitettua? Löytyisikö jostain kiva resepti vai tilaisiko ruoan jostain valmiina? Näihin arjen tilanteisiin lähdetään etsimään ratkaisuja muutamien mobiilisovellusten avulla.


 


 


K-Ruoka


 


Tämä mobiilisovellus tarjoaa melko monipuolisen sisällön K-ruokakaupoissa asioivalle. Sovellus personoi sisältöä käyttäjälle eli löydät sovelluksen pääsivulta henkilökohtaiset etusi, omat lähikaupat sekä muut vinkit. Itse en ole keittiön ammattilainen, joka taikoo maittavan ruoan lennosta, joten sovelluksen tarjoama Pirkka-koekeittiön yli 6000 reseptin valikoima on varsin mukava tuki suosituksineen. Valitse resepti, lisää ostoslistalle ja katso kotona valmistusohje.


Maksuttomalla K-Ruoka -sovelluksella on mahdollista tehdä oma ostoslista ja saada sen jopa valmiiksi keräiltynä kauppaan tai suoraan kotiovelle. Lähimmän K-ruokakaupan löydät appin kautta, ja ostoslistan jako onnistuu Plussa-talouden kesken. Sovellukseen voi liittää oman Plussa-kortin, joten sieltä näet Plussa-pistetiedot, Plussa-rahan saldon sekä keräilypassit, joihin leimat kerääntyvät ostoksista automaattisesti. Valikoiduissa K-ruokakaupoissa on käytössä myös Smartcart-älykärryjä, joihin saat mm. ostoslistan käyttöösi.


  


Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Kaupasta


 


 


Valio Reseptit


 


Maksuttomasta Valio Reseptit -sovelluksesta löytyy erittäin kattava sekä monipuolinen reseptivalikoima, joka tarjoaa purtavaa varmasti erilaisille syöjille. Reseptien haku on melko kattava. Jos tiedät mitä haet, kirjoita se vain hakupalkkiin, mutta jos et ole täysin varma niin voit rajata hakua esimerkiksi ruokalajin, ruokajuhlan tai raaka-aineiden perusteella. Voit lisätä reseptin suosikkeihisi sekä napata kauppalistalle tarvittavat ostokset. Reseptien kommenteista voit poimia myös muiden käyttäjien vinkkejä. Annosmäärää muokkaamalla myös ostoslistan tavarat lisääntyvät tai vähenevät sitä mukaa.


Resepteissä sovellus myös kertoo ajankohtaiset aiheet sekä sesongin mukaiset raaka-aineet. Mikäli et meinaa keksiä itse purtavia etukäteen, kannattaa hyödyntää Viikon ruokalistaa, josta löydät monipuolisen valmiiksi suunnitellut ateriat koko viikoksi! Reseptien tiedoista löydät myös kätevästi ravintosisällöt.


  


Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Kaupasta


 


 


Listonic


 


Jos olet etsinyt älykästä ostoslistaa, tässä on sinulle sellainen. Sovelluksen avulla pääset eroon paperilapuista ja pidät ostoslistan aina tallessa puhelimesi sovelluksessa. Tarvittaessa Premium-tilauksella saa lisämaksusta sovelluksessa olevat pienet mainokset pois. Sovellukseen voit kätevästi luoda useita kauppalistoja ja löydät tarvittaessa myös poistetut listat roskakorista.
Tärkein ominaisuus mielestäni on se, että luomasi ostoslista on helppo jakaa toisen kanssa. Voit lähettää toiselle henkilölle sähköpostiin kutsun listaasi, jolloin molemmat voitte Listonicissa muokata listaa ja nähdä siitä koko ajan päivitetyn version, jotta pysytte ajan tasalla. Listaan voit merkitä ostetut tuotteet ja tyhjentää listan tarvittaessa. Sovelluksesta itsestään löytyy laajalti eri tuotteita valittavaksi ostoslistaan, mutta voit myös kirjoittaa itse tuotteen listalle, mikäli sitä ei löydy valikoimasta valmiina. Kategoriat helpottavat ostosten tekemistä kaupassa ja voit lisätä tuotteita listaan myös puhetunnistuksen avulla.


  


Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Kaupasta


 


 


 


Wolt


 


Välillä saattaa eväät jäädä kotiin tai ei itse ehdi laittaa ruokaa. Silloin on hyvä tarttua Woltiin! Wolt-sovelluksella löydät palvelussa lähellä sinua olevat ravintolat, joista tilata ruoka joko valmiiksi pöytään, itse noudettavaksi tai kuljetettavaksi vaikkapa kotiin tai työpaikalle. Tilaus onnistuu myös ennakkoon myöhemmäksi ajankohdaksi. Voit lisätä kommentin ravintolalle tai lisätietoja kuljetusta varten. Monesti kuljetuksesta otetaan erillinen maksu, mutta voit ansaita ilmaisia kuljetuksia kutsumalla ystäviäsi käyttämään Wolt-palvelua.
Sovelluksesta voit hakea tietynlaista ruokaa sekä selata ravintoloiden tarjontaa. Myös Wolt-sovellus antaa suosituksia ravintoloista ja kertoo uudet palveluun liittyneet ravintolat. Sovellukseen pystyt lisäämään helposti eri osoitteita talteen, maksukortin tiedot ja voit ostaa vaikkapa läheiselle lahjakortin palveluun. Valitettavasti tämä sovellus ei tarjoa kuljetusta vielä ihan joka paikassa, mutta isommissa kaupungeissa varsin toimiva ratkaisu.


  


Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Kaupasta


 


 


ResQ Club


 


Kyseinen mobiilisovellus tuo oivan vaihtoehdon ruoan tilaukseen ja teet samalla hyvää ruokahävikin pienentämiseksi! Idea on siinä, että palvelussa olevat ravintolat laittavat sovellukseen tarjolle ruoka-annoksia normaalia edullisemmin, jottei ruoka menisi hukkaan eli sinulla on mahdollisuus pelastaa annos. Sovelluksesta löytyvän kartan avulla löydät ravintolat kuvauksineen ja arvosteluineen sekä tietty tarjolla olevat annokset.
Voit maksaa annoksen sovelluksessa maksukortilla, PayPalilla tai esim. verkkopankin kautta ostetuilla ResQ-krediteillä. Annoksen voi noutaa ravintolan ilmoittamaan viimeiseen hakuaikaan asti. Saat myös ilmoitukset käyttöösi eli tiedät ensimmäisten joukossa uusista pelastusta kaipaavista annoksista. Voit asettaa erityisruokavalion tiedot itsellesi, jolloin saat vain itsellesi sopivista annoksista tiedon. Sovelluksessa voi ostaa kredittejä lahjaksi ystävälle sekä kutsua muita käyttäjiä mukaan palveluun.


  


Lataa sovellus App Storesta tai Google Play Kaupasta


 


 


Käytätkö jotain näistä sovelluksista omassa arjessasi vai kenties useampaa? Osallistu keskusteluun ja tuo omat vinkkisi kuuluviin!


 


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa