Arvostelu

Arvostelu: AirPods Pro Gen2 - Onnistunut parannus Applen in-ear -kuulokkeisiin

  • 16 December 2022
  • 1 kommentti
  • 1670 katselukertaa
Arvostelu: AirPods Pro Gen2 - Onnistunut parannus Applen in-ear -kuulokkeisiin
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Applen AirPods Pro -nappikuulokkeet vastasivat monen toiveisiin in-ear tyylisistä AirPods-kuulokkeista. Nyt toisen sukupolven versio kehittää näitä hyvin eteenpäin.

AirPods Pro Gen2 -kuulokkeet koittavat parantaa edellisten AirPods Pro -kuulokkeiden onnistumisesta. Uutuuskuulokkeet ovat toimiva ja laadukas, mutta hintava lisä Applen kuulokevalikoimaan. Korkean 299 euron suositushinnan myötä odotukset kuulokkeiden ominaisuuksista ja laadusta ovat korkealla.

 

 

Pakettiin kuuluu AirPods Pro Gen2 -kuulokkeet, niiden rasia, neljät erikokoiset tulpat ja USB-C - Lightning -latauskaapeli. Rasiaan saa latausta lightning-portin kautta tai langattomasti Qi-laturialustalla. Rasiassa on valo, joka ilmoittaa kuulokkeiden kanssa niiden lataustilanteen ja ilman kuulokkeita rasian tilanteen.
 


Kuulokkeet yhdistyvät Bluetoothilla älypuhelimeen, tablettiin ja tietokoneeseen. Käyttökokemus on paras Applen laitteilla, sillä muiden valmistajien laitteilla kaikki ominaisuudet eivät toimi. Applen puhelimeen kuulokkeet tarjoavat yhdistymistä ensi kerran heti kun vain avaa rasian puhelimen lähellä. Muiden valmistajien laitteilla täytyy aktivoida Bluetooth painamalla painiketta rasian takana.

 

 

Kuulokkeissa on luonnollisesti aktiivinen meluvaimennus ja sen vastaparina ääniä läpi päästävä tila. Apple on onnistunut vastamelussa hyvin jo ensimmäisissä AirPodeissa, eikä laatu ole laskenut. Meluvaimennus rauhoittaa hyvin ympäristön menoa esimerkiksi julkisessa liikenteessä matkustaessa.

Bussin ja junien kolina jää aika hiljaiseksi taustalle. Autojen seassa kävellessä meluvaimennus kannattaa ottaa pois päältä turvallisuuden takia. Vaimennus on sen verran tehokasta, että jotain olennaista saattaa jäädä kuulematta. Täydellisestä mykistyksestä ei kuitenkaan ole kyse, mutta taso on lähellä korvan päälle asetettavien isojen kuulokkeiden meluvaimennusta.

 

 

Kuulokkeiden hallinta käy Applen laitteilla niiden asetuksista Bluetooth-valikon kautta. Sieltä löytyy hyvät asetukset melunvaimennustilan säätöön ja muutamien ominaisuuksien käyttöönottoon tai poiskytkentään.

Kuulokkeita ja toistettua sisältöä voi kontrolloida myös kuulokkeen vartta nipistämällä. Tämä toimi pakkasellakin mukavan hyvin eikä hukkapainalluksia tullut tehtyä kylmien tai kosteiden käsien takia.

 

 

Äänenlaatu on niin ikään erittäin hyvällä tasolla. Musiikki kuulostaa täyteläiseltä eikä mikään ääniala jää jalkoihin. Puhesisältöjä kuunnellessa bassopainotus paistaa hieman läpi, jos vertailua oikein hakemalla hakee, mutta tähän tottuu nopeasti.

Puhelut ja etäkokoukset kuulostavat niin ikään hyvältä ja mikrofoni toimii näissä hyvin. Edelleen kuulee, että käytössä ovat langattomat nappikuulokkeet, mutta ainakin hyvälaatuiset sellaiset. Jopa Windows-tietokoneen kanssa yhteistoiminta sujuu mukavan kivuttomasti.

Erikoisuutena on pään asennon perusteella mukautuva äänentoisto. Ominaisuus on useimmiten hyvin huomaamaton. Joskus kuitenkin saattaa huomata äänien tasapainon muuttuvan hieman kummallisesti. Tämä onneksi korjautuu aina nopeasti. Voi olla että suuren osan ajasta ominaisuus toimii täydellisesti ja parantaa äänentoiston laatua, mutta tätä on tavallisessa kuuntelussa vaikea todentaa.

 

 

Meluvaimennuksen vastakohtana on ääniä läpi päästävä tila, joka aktivoituu myös silloin, jos poistaa toisen kuulokkeen korvasta. Tähän toimintoon kuuluu adaptiivinen ominaisuus, jonka pitäisi estää turhan kovien äänien kuuluminen läpi. Valitettavasti ominaisuus ei ainakaan tällä hetkellä toimi toivotunlaisesti. Mikrofonit saattavat poimia sellaisia ääniä, joita ei tavallisesti ehkä edes huomaisi, ja vahvistaa niitä turhan paljon. Esimerkiksi työkoneiden jylinää ja kolinaa. Tämä on ainoa selvä miinusmerkki, joka testauksen aikana tuli havaittua.

Mukavuudesta ei ole mitään valittamista. Kunhan löytää oikean kokoisen tulpan, niin napit asettuvat korvaan suht huomaamattomasti ja mukavasti.

 

 

Käytön miellyttävyyteen vaikuttava akku on luvatulla tasolla. Täyteen ladatuista kuulokkeista saa pelkästään musiikkia tai puhesisältöä kuluttaessa kuunteluaikaa irti viidestä kuuteen tuntia ja rasia lataa ne tämän jälkeen neljä kertaa. Myös Sirin käyttö suoraan Hei Siri -komennolla kuulokkeiden käytön aikana toimii hyvin. Ääniavustajan käyttö on yksi sellainen, joka toimii suoraan vain Applen laitteilla.

Toisen sukupolven AirPods Prot ovat oikein hyvät langattomat nappikuulokkkeet Applen ekosysteemiä käyttäville. Hinta on korkea, mutta laatukin on kohdallaan. Korkean hinnan ja yksinkertaisemman toimivuuden takia Android-käyttäjän ei kannata laittaa rahojaan kiinni AirPodseihin, vaan harkita muiden valmistajien tuotteita. Jos haluaa samaa sulavuutta, jota AirPodsit tarjoavat Applella, löytyy esimerkiksi Samsungilta ja OnePlussalta hyvät vaihtoehdot näiden puhelimien omistajille.

Tilaa Apple AirPods Pro 2 gen -kuulokkeet Telian verkkokaupasta.

 

--

Lue myös

 


Aihe on suljettu kommenteilta.

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6

Itselleni näiden kanssa kävi niin kuin monien Applen tuotteiden kanssa, että päällimäinen ajatus oli “miksi en hankkinut jo aiemmin?!” 😃 Okei, näiden kanssa ei ole ollut kauan mahdollista kun vasta julkaistu. Tosin pohdin jo ensimmäisen sukupolven hankintaa, mutta jätin välistä kun nämä uudet oli kovasti huhuissa. Menin sitten ostamaan toiset kuulokkeet jotka nyt saa palvella treenikuulokkeina, nämä airpodsit kun voi lähteä helpommin korvasta.

 

Olen ihan todella hämmentynyt tuon vastameluominaisuuden kyvykkyydestä, kuten myös läpikuulemistilastakin. Tässä eräs päivä puhuin puhelimessa ystävän kanssa ja ihmettelin pientä kohinaa puhelun aikana. Luulin johtuvan verkosta, kunnes tuli mieleen että olisiko joku ulkopuolinen lähde ja otin toisen kuulokkeen pois. Sehän olikin naapuri iskuporakoneen kanssa porailemassa eli vanhassa talossa se tarkoittaa järkyttävää meteliä, mutta näillä läpi kuului pieni kohina 😃 Läpikuulemistilan laadukkuus on myös hämmästyttävä, nämä tosiaan on kuulokkeet mitkä voi olla päässä melkein koko ajan. Esimerkiksi kauppa, kahvila yms asioinnit sujuu hyvin ja kommunikaatio onnistuu yhtä hyvin kuin ilmankin kuulokkeita. Siis kunhan muistaa laittaa sen läpikuulemistilan päälle 😇

 

Tykkään myös kovasti pään seurannasta, etenkin jos Apple TV:n kautta katselee ohjelmaa niin tuntuu todella mukaansatempaavalta. Myös stereo → tilaääneksi on loistava. Vanhat kuulokkeet kun heittää treenien ajaksi päähän niin tuntuu todella pliisulta verrattuna näiden ääneen.

 

Siri on ihana lisä 😍 Sieltä tulee viestit luettuna, se mikä naurattaa kun Siri kuvailee hymiöt “nuottiemoji, kyyneleet silmissä nauruemoji tms.” Ja finglish on Sirillä myös hakusessa, hämmentävää miten rallienglanti on saatu iskostettua Sirillekin :D