Arvostelu

Arvostelu OnePlus Watch 2

  • 21 March 2024
  • 1 kommentti
  • 103 katselukertaa
Arvostelu OnePlus Watch 2
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland Oyj

Sain testattavaksi Telialta OnePlus Watch 2 älykellon. Se tuli OnePlussan isossa pahvilaatikossa ja suoraan OnePlussalta.

Itse kello on kompaktissa pakkauksessa, jossa sen lisäksi ovat sisällä kaikki tarvittavat : Quick Start guide, Safety guide, magneettinen latausalusta, usb-c-kaapeli. Laturia pakkaus ei sisällä, mutta kotoa löytyy laturi.

 

 

Kun painan kellon päälle ensikertaa, niin se lopulta kehottaa lataamaan puhelimeen OHealth –sovelluksen Play kaupasta ( kello toimii ainoastaan Android puhelimissa ). 

 

 

Pikaopasta en tarvitse ollenkaan, sillä itse kello neuvoo asetuksissa todella näppärästi. Kellossa on saatu aikaiseksi erittäin hieno animaatio : Viimeistele asennus puhelimessa

 

 

 

Kellon yhdistäminen bluetoothin avulla puhelimeen onnistuu hyvin ja kello myös ilmoittaa, jos siinä on ongelmia tai yhteys katkeaa.

Kellon ylemmästä nupikasta eli kotinäppäimestä saa asetukset ja eri sovellukset esille sekä pitkään painamalla Google Assistantin eli puheavun.

Alemmasta nupikasta saa esille treenit, joita on 16 esiasetettuna ja voi lisätä itse niitä mielen mukaan. Treenitietueet löytyvät myös sieltä eli harjoittelun tulokset.

Kelloon saa valittua erilaisia kellotauluja ( valmiina 20 ilmaista vaihtoehtoa ). Niitä voi vaihtaa joko suoraan kellosta painamalla keskelle kellotaulua ja swaippaamalla tai puhelimesta OHealth –sovelluksesta laite osiosta.

 

 

Puhelimen hälytykset soivat ja näkyvät myös kellossa, kun puhelin on yhdistetty siihen ja olet antanut käyttöoikeudet puhelimessa niille. Jos haluat, että voit myös vastata puheluihin kellolla niin sinun pitää antaa käyttöoikeudet  Puhelin ja Mikrofoni.

Toimii hyvin, jos kello on n. 10 metrin etäisyydellä korkeintaan puhelimesta.

Kellon kosketusnäyttöä hipaisemalla  saa eri toimintoja näkyviin. Kun hipaisee oikealle niin tulee sää näkyviin. Vasemmalle hipaistessa tulee päivittäiset aktiviteetit näkyviin. Ylhäältä alaspäin tulevat asetukset, lentotila, äänenvoimakkuus, älä häiritse tila mm. Alhaalta ylöspäin ilmoitukset.

 

 

Kellon ylemmän nupiskan kruunua pyörittämällä ei tapahdu mitään vain painamalla nupiskoita ja kosketusnäyttöä hipaisemalla saa kellon eri toiminnot aktivoitua.

Kellon ranneke on fluoroelastomeeria eli synteettistä kumia, jolla on erinomainen lämmönkestävyys, hapettumisenkestävyys, öljynkestävyys ja kemikaalinkestävyys. Ranneke tuntuu mukavalta ranteessa, ei paina eikä kutita. Minulla ranneke on vihreän värinen ja se sopii hyvin puhelimeni kanssa.

 

 

Kellon Android –versio on 13 ja puhelimeni Android on 14, mutta hyvin ne toimivat yhteen.

Ladattuani kellon akun täyteen, kesti se minulla 5 päivää ennenkuin piti ladata uusiksi. Miinuksena on, että kelloa voi ladata vain sen omalla latausalustalla johon se tarttuu magneettisesti ja pinnit koskettavat toisiansa.

Treeniohjelmia olen lähinnä käyttänyt tähän asti : kävely sisällä - kävely ulkona. Aion kyllä kokeilla hiihtoa ja kesällä uimista kello kädessä ( saunaan tai kuumaan paljuun ei kannata kelloa ottaa mukaan ). Kello piirtää kauniisti talteen käytetyn reitin tarkkaan ja sen näkee kellotaulusta sekä puhelimen sovelluksesta.

Kellolla on mahdollista mitata happisaturaatiota, sydämen sykettä, stressiä, unen laatua ja jopa kuorsausta. Ilmoittaa myös poltetut kalorit.

 

 

Päivittäin suositellut askeleet ovat 5000 askelta. Kello kannustaa liikkumaan, mutta ei moiti jos ei ole ehtinyt päivän aikana saavuttaa kaikkia neljää aktiviteettia.

Kellossa on jopa taskulamppu eli kellotaulu hohtaa valkoisena ja valaisee, kun sen laittaa päälle. Värin voi vaihtaa myös punaiseksi tai siniseksi.

 

Kellolla voi myös maksaa, jos ottaa Google Walletin siihen käyttöön. Silloin kelloon pitää asettaa näytön lukitus PIN –koodilla tai kuviolla. Myös NFC –yhteys pitää olla päällä.

Kelloon saa Play kaupasta lisää sovelluksia esiasetettujen sovellusten lisäksi. Itse latasin Whatsappin siihen ja kokeilin myös kirjoittaa viestiin vastausta. Onnistui aika hyvin vaikka kellon näyttö on pieni.

Kelloon tulee puhelimen ilmoitukset vain silloin kun olet sallinut ne ja kello on ranteessa. Kellosta voi asettaa myös Älä häiritse -tilan päälle.

Wear OS by Google käyttöjärjestelmä toimii kellossa sulavasti eikä sitä tarvitse ladata puhelimen sovelluksiin, jotta se toimisi. Riittää että sinulla on Android puhelin, jossa on vähintään Android 8 ja OHealth –sovellus siinä.

 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tulee treenattua ja askellettua ihan huomaamatta, kun tässä kellossa on maltilliset tavoitteet saavutettavana. Itse voi muuttaa tavoitteita omien tarpeiden mukaan.

 

Kellon akun varauksen näkee myös puhelimesta : asetukset - Bluetooth - laiteparit 😎

 

Kellotauluista kokeilin myös tätä :

Mutta päädyin takaisin edelliseen klassiseen kellotauluun, jossa näkyy viisarit 😀

Vastaa