Arvostelu

Arvostelu Suunto Sonic -kuulokkeet

  • 27 March 2024
  • 0 kommenttia
  • 53 katselukertaa
Arvostelu Suunto Sonic -kuulokkeet
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +5

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland Oyj

Myyntipakkaus sisältää: Suunto Sonic -kuulokkeet, kuulokkeiden latauskaapeli, Suunto-säilytyspussi, painettu pikaohje, kansainvälisen rajoitetun takuun tiedote, tuoteturvallisuus- ja lakisääteiset tiedot.

 

 

Olen aikaisemmin käyttänyt paria langattomia kuulokkeita ja nykyään minulla on ollut käytössä langalliset kuulokkeet, jotka ovat sopineet nykyiseen käyttöön ja olen kuunnellut enimmäkseen niillä äänikirjoja ja joskus musiikkia. Aikaisemmin käytin paria langatonta kuulokemallia ja välillä ne tipahtivat pois korvista, joten tällaiset luujohdekuulokkeet ovat siinä mielessä paremmat, kun ne pysyvät hyvin paikoillaan. Nyt sain nämä Suunto Sonic -luujohdekuulokkeet testattavaksi ja ajattelin, että osaankohan käyttää niitä kun ne ovat niin modernit ja uudet. Kuulokkeet tuntuvat käteen kevyiltä ja hyväntuntoisilta ja ovat modernin näköiset, lime väri on kaunis. Ensin latasin Suunto Sonic -kuulokkeiden akun täyteen, jotta voin alkaa käyttämään niitä ja kuulokkeet latautuivat noin tunnissa täyteen. Latasin Google Play kaupasta Suunto -sovelluksen, rekisteröidyin sinne ja yhdistin sovelluksen älypuhelimeen.

Sitten alkuvaikeuksien kautta sain yhdistettyä Suunto -sovelluksen puhelimeeni ja ensimmäiseksi kuuntelin musiikkia ja se kuului hyvin. Musiikkikappaleiden bassokohdat kuuluivat mielestäni aika jykevästikin, riippuen tietysti myös kappaleesta mitä kuunteli. Äänikirjan kuunteluun sisällä ja ulkona valitsin äänitilan normaali, koska en halunnut äänen menevän liian kovalle. Äänikirjojen kuuntelu sopii Suunto Sonic -kuulokkeilla hyvin, mutta ääni on kumeampi verrattuna langallisiin kuulokkeisiin, jotka minulla ovat käytössä. Musiikin kuuntelu Suunto Sonic -kuulokkeilla toimii tosi hyvin ja ääni on hyvä, selkeä ja kirkas. Olen kyllä nyt näitä testatessa huomannut, että äänikirjaa kuunnellessa pitää ääntä laittaa pienemmälle, niin sitten ääni ei ole niin kumea.

Suunto Sonic -kuulokkeet ovat kevyet käytössä ja ne asettuvat korville hyvin eikä niitä tarvitse kohennella niin kuin monesti langattomien kuulokkeiden ja langallisien kuulokkeiden kanssa pitää tehdä. Suunto Sonic -kuulokkeissa ei ole allergiaa aiheuttavia materiaaleja, en ainakaan itse saanut näistä allergiaoireita. Lenkillä käydessä kuuntelin äänikirjaa ja musiikkia, kuulin autojen äänet hyvin, tosin en kuullut autojen ääniä niin kaukaa kuin ilman äänikirjan ja musiikin kuuntelua.

Lenkillä ollessa vastasin puheluun ja se on helppoa näillä kuulokkeilla, kun monitoimipainike on korvan vasemmalla puolella ja painaa siitä kerran ja alkaa puhumaan. Puhelun ääni kuului hyvin ja selkeästi ja myös vastapuoli kuuli äänen hyvin ja selkeästi eikä tuuli haitannut puhelua, tosin lenkkeillessä ei tuullut niin kovaa, että olisin voinut testata kuulokkeita kovemmalla tuulella. Myös itse soittaessa puhelun toiselle, äänet kuuluivat hyvin ja selkeästi kummallakin. Kuulokkeissa voi valita äänitilan normaali tai ulkoilu ja enimmäkseen käytän tuota normaali -tilaa, koska ääni menee kovemmaksi ulkoilu -tilassa ja haluan reagoida ulkona kaikki äänet tarpeeksi hyvin. Näitä Suunto Sonic -kuulokkeita on hyvä pitää kun liikkuu ulkona maantiellä ja kuulee paremmin ympäristön äänet kuin in-ear kuulokkeilla, jotka laitetaan korvan sisään. Kun ulkoilen ja käytän langallisia kuulokkeita, pidän kuulokkeet korvilla, mutta en kuuntele musiikkia tai äänikirjaa, koska haluan varsinkin maantiellä kuulla liikenteen äänet hyvin turvallisuuden vuoksi ja pidän kuulokkeita vain puheluun vastaamista varten.

Kuulokkeiden yhdistäminen aluksi tuotti minulle hankaluuksia, mutta toisella viikolla sain helposti yhdistettyä ne ensin puhelimeen ja sitten Suunto -sovellukseen ja käytän tuota sovellusta äänitilan vaihtamiseen ja akun varaustason tarkistamiseen sekä ohjelmistopäivitykseen, sitten kun kuulokkeisiin on saatavilla sellainen. Suunto - sovelluksessa on muitakin toimintoja, kuten harjoittelu-, askel-, kalori-, ja unitavoitteet. Äänitilan voi vaihtaa Suunto Sonic -kuulokkeissa myös itse kuulokkeista pitämällä vasemmalla olevaa monitoimipainiketta painettuna ja painamalla yhtä aikaa +-painiketta kolmen sekunnin ajan.

Akun lataus täyteen kestää noin tunnin verran ja sain kuunnella musiikkia ja äänikirjoja noin kahdeksan tuntia ennen kuin akku tyhjeni niin, että siinä oli 20 % vielä jäljellä. Akun varaustilan näkee kun kuulokkeet ovat yhdistettynä Suunto - sovellukseen kohdassa ”Omat kuulokkeeni”.

Mielestäni nämä Suunto Sonic -kuulokkeet toimivat hyvin urheillessa ja eri liikuntamuodoissa sekä ulkoillessa, kun voi kuulla samalla ympäristön äänet ja myös kuntosalilla nämä ovat mukavat, kun voi kuntoilla ja kuunnella musiikkia tai äänikirjaa, eikä tarvitse ajatella niiden putoavan päästä kovemmankaan kuntoilun vuoksi. Suunto Sonic -kuulokkeet yhdistyvät parhaiten kun ensin puhelimesta yhdistää ne bluetoothilla kuulokkeisiin ja sen jälkeen ne yhdistyvät automaattisesti Suunto -sovellukseen kun on kirjautuneena sinne sisään. Ilmeisesti Suunto -sovellus on ”oppinut” nyt yhdistämään kuulokkeet automaattisesti sovellukseen.

Suunto Sonic -kuulokkeissa on IP55-luokitus ja ne kestävät kylmiä, kuumia ja sateisia ilmatiloja. Mutta niitä ei saa ladata jos ne ovat märät ja myös latauskaapeli pitää olla kuiva ladattaessa. Ja ukkosella näitä kuulokkeita ei saa käyttää. Katso tarkemmat ohjeet käyttöohjeesta, linkki alempana.

Kuulokkeita käyttäessä pitää muistaa liikenteessä oma turvallisuus ja käyttää kuulokkeita niin, että ääni on sopivalla tasolla ja kuulee hyvin kaikki liikenteen äänet. Kannattaa lukea myös käyttöohjeen varoitukset ja turvallisuusohjeet.

Käyttöohjeen suomenkielisenä löydät täältä:

https://www.suunto.com/fi-fi/Tuki/Tuotetuki/suunto_sonic/suunto_sonic/nain-paaset-alkuun/painikkeet/

 

 

 

 

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa