Arvostelu

Arvostelu Suunto Wing luujohdekuulokkeet

  • 17 April 2024
  • 0 kommenttia
  • 41 katselukertaa
Arvostelu Suunto Wing luujohdekuulokkeet
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7

Kaupallinen yhteistyö Telia Finland Oyj

Suunto Wing luujohdekuulokkeet ovat uudenlaiset ja innovatiiviset kuulokkeet, joilla voi nauttia langattomasti Bluetoothin välityksellä hyvälaatuisesta äänestä jokapäiväisissä tilanteissa. Niiden suunnittelussa on selvästi kiinnitetty huomiota mukavuuteen, ja suorituskykyyn. Suunto Wing kuulokkeet ovat ihanteellinen valinta niin aktiivisille liikkujille kuin arkipäiväiseen äänentoistoonkin.

Testaamani kuulokkeet ovat väriltään kirkkaan punaiset ja niissä on musta sanka, joka kiertää niskan kautta.  Kuulokkeet sopivat päähän myös pipon kanssa, mutta hupparia käytettäessä sanka oli selvästi tiellä. Kuulokkeissa on äänenvoimakkuussäädinnappulat, joista toinen toimii myös virtakytkimenä. Äänen voi säätää myös täysin hiljaiseksi. Toinen äänenvoimakkuusnappula säätää myös kuulokkeiden valoja. Vasemmassa kuulokeosassa on nappula, joka toimii soitto-ohjelmissa pysäytys/toistonappulana ja kun sitä pitää pitkään painettuna, aktivoituu Android-puhelimen Bixby-toiminto.

Suunto Wing -kuulokkeiden punaisen merkkivalon voi kytkeä päälle ja pois. Jatkuvan valon lisäksi sen saa vilkkumaan kahdella eri tavalla: joko kaksi lyhyttä vilkahdusta tai SOS -hätäkutsua. Näistä jälkimmäisellä saa ainakin sähkötysmerkit tuntevat henkilöt seuraamaan kulkijaa hieman tarkemmin.

 

 

Yksi Suunto Wing -kuulokkeiden vahvuuksista on riittävä akunkesto. Akku kestää valmistajan ilmoituksen mukaan jopa 10 tuntia yhdellä latauksella ja mukana tulevalla taskuun sopivalla latausasemalla voidaan kuulokkeet ladata pari kertaa uudelleen ilman niiden kytkemistä ulkoiseen virtalähteeseen. Valmistajan ilmoitukset tuntuvat pitävän paikkansa ja siksi kuulokkeet ovat luotettava kumppani päivittäisille kävelylenkeille ja muille liikuntasuorituksille. Kuulokkeiden mukana tulee lisäksi latausjohto, jolla kuulokkeita voi ladata USB-A -liittimestä ilman latausasemaa. Tätä johtoa en kuitenkaan ole vielä tarvinnut. Kuten monissa nykyajan tuotteissa, ei tässäkään ole vaihdettavia akkuja. Joten, kun laitteen akkujen toiminta-aika joskus heikkenee tai kun akut lakkaavat ottamasta varausta vastaan, muuttuu tämäkin tuote kokonaisuudessaan sähkö- ja elektroniikkaromuksi.

Kuulokkeiden keveys tekee niistä erittäin mukavat pitkiäkin lenkkejä varten. Ne pysyvät miellyttävästi paikoillaan ilman, että ne aiheuttavat epämukavuutta tai painetta korville. Lisäksi niiden kyky siirtää ääntä kallon läpi mahdollistaa ympäristön äänien kuulemisen, mikä parantaa turvallisuutta lenkkeillessä liikenteen seassa. On myös mukava kuulla linnunlaulua ja muita luonnon ääniä samalla kun kuuntelee kuulokkeista muuta ohjelmaa.

On kuitenkin mainittava, että kuulokkeet ovat hieman epämukavat, kun kuulokkeita käytetään yhdessä silmä- tai aurinkolasien kanssa. Tämä johtuu siitä, että kuulokkeet puristavat silmälasien sankoja. Kuulokkeiden sangat ovat ohuet, joten ne voi myös laittaa silmälasin sankojen sisäpuolelle, mutta tämä ei kuitenkaan muuta tilannetta puristuksen osalta miksikään.

 

 

Punaiset päälle- ja poiskytkettävät merkkivalot ovat käytännöllinen lisäominaisuus, joka parantaa näkyvyyttä pimeässä, varsinkin sivusuunnasta. Ne eivät ole ainoastaan tyylikkäät, vaan myös lisäävät käyttäjän turvallisuutta liikkuessa hämärässä tai pimeässä ympäristössä. Ainakin kuvittelen, että muut kulkijat ihastelivat näitä punaisia valoja eivätkä tuijottaneet minua. Valot eivät siis ole näkemisen vaan näkymisen vuoksi.

Äänenlaatu on riittävän hyvä esimerkiksi äänikirjojen tai puheohjelmien kuuntelulle. Itse olen näillä kuulokkeilla kuunnellut Twitch-streamejä ja osallistunut työpalavereihin, sekä liittänyt ne Bluetoothin välityksellä tietokoneeseen. Suunto Wing -kuulokkeet sopivat myös pelien pelaamiseen, koska ne eivät juurikaan hiosta pitkässäkään pelisessiossa.  Räiskintäpeleissä myös bassopitoiset jymähdykset tulevat hienosti esiin ja äänen riittävä stereokuva auttaa äänen aiheuttajan suuntimisessa.

Luujohdekuulokkeiden ääni ei leviä ympäristöön, joten niitä voi käyttää hiljaisissa paikoissa häiritsemättä muita. Äänenvoimakkuus on riittävä meluisissakin ympäristöissä, mutta äänen kaikkein hiljaisin asetus on ehkä hieman liian kovaääninen, jos ympäristö on täysin äänetön.

Kaiken kaikkiaan Suunto Wing -kuulokkeet tarjoavat monipuolisen ja laadukkaan kuuntelukokemuksen. Niiden keveys, riittävä akunkesto ja kyky siirtää ääntä kallon läpi tekevät niistä ihanteellisen valinnan aktiivisille käyttäjille. Punaiset merkkivalot lisäävät turvallisuutta pimeässä liikkuessa. Suosittelen näitä kevyitä kuulokkeita kaikille, jotka arvostavat laadukasta puheäänentoistoa ja mukavuutta käytössä.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa