Arvostelussa Apple AirPods -kuulokkeet

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 62 katselukertaa


 


 


Olen viimeisen kuukauden ajan kärsinyt jäätävästä pakkomielteestä Apple AirPods -kuulokkeisiin. Olen vannoutunut Applen kuulokkeiden käyttäjä ja perinteiset langalliset EarPods -kuulokkeet ovatkin pyörineet matkassani mukana aina ensimmäisestä iPodistani asti, eli noin kymmenen vuoden ajan! 


 


Yhä useampi ystäväni on viime aikoina hurahtanut AirPodseihin ja nyt vahvan suosittelun (tai aivopesun) seurauksena kuulokkeet päätyivät myös omaan ostoskoriini. Pohdin pitkään niiden hankintaa, mutta viime viikolla kävin vihdoin hakemassa kuulokkeet postista ja pääsen testaamaan kuinka hyvin ne pelittävät.


 


Ensitunnelmat kuulokkeista ovat odottavat. AirPodsit on pakattu Applen tyylille ominaiseen tyylikkään yksinkertaiseen pakkaukseen, jota kelpaa pyöritellä sormissa. Kun kannen avaa, odottaa avaajaa Apple AirPods -latauskotelo sievästi pakattuna, kuulokkeet ovat latauskotelon sisällä. Kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi pakkaus sisältää Apple Lightning-USB-kaapelin sekä käyttöohjeet. Päädyin itse valitsemaan AirPods-kuulokkeet langallisella latauskotelolla. En henkilökohtaisesti kokenut saavani juurikaan lisäarvoa langattomasta latauskotelosta, sillä minulla ei ole niihin yhteensopivaa langatonta latausalustaa. Latauskotelo on puolikkaan pankkikortin kokoisena todella pieni ja kevyt, joten se sujahtaa näppärästi niin laukkuun, reppuun kuin taskuunkin. Kotelon mitat ovat 44,3 x 21,3 x 53,5 mm ja paino 40 grammaa, johon kuulokkeet tuovat lisäpainoa yhteensä 8 grammaa. Omani ovatkin kulkeneet mukana niin töissä, kaupassa, lenkillä kuin Ed Sheeranin keikallakin - tilanpuutteesta ei näiden kanssa tarvitse murehtia. Itseasiassa ne ovat jopa niin pienet, että hukkasin ne kerran tähän työpöydälleni...


 


Alle on koostettu käyttöönottovinkit Applen puhelimille ja MacBookille. 


 
 


Apple iPhone ja AirPods


 


Applen puhelimeen yhdistäminen on tehty todella helpoksi. AirPods-kotelo viedään puhelimen lähelle ja avataan kotelon kansi. Kuulokkeet tulee tässä vaiheessa vielä pitää kotelon sisällä. Puhelin tunnistaa kotelon heti ja puhelimen näytölle tulee määritysanimaatio, jossa pyydetään pitämään latauskotelon takana oleva painike painettuna. Napsauta vain ruudulta Yhdistä ja sitten Valmis ja avot kuulokkeet ovat käytettävissä.


 


Seuraavaksi puhelin kysyy automaattisesti haluatko määrittää Hei Siri –toiminnon käyttöön. Jos se on käytössä, voit puhua Sirille suoraan AirPods kuulokkeilla tai puhelimella sanomalla ”Hei Siri”. Toiminto on automaattisesti käytössä kuulokkeillasi, jos sinulla on käytössäsi toisen sukupolven AirPodsit ja puhelimessa on jo Hei Siri -toiminto käytössä. Mikäli olet kirjautuneena iCloudiin niin AirPodsit otetaan automaattisesti käyttöön kaikkilla iCloud-tiliin liitetyillä laitteilla.


  


Napautuskomennot


 


Applen puhelimilla AirPods-kuulokkeet antavat paljon vapauksia puhelimesta. Apple-käyttäjät voivat hyödyntää Siriä kuulokkeita käyttäessään ja pyytää Siriä esimerkiksi toistamaan suosikki soittolistat, lisäämään äänenvoimakkuutta tai ilmoittamaan saapuvasta puhelusta. Lisäksi AirPods-kuulokkeissa on napautuskomentoja, joilla voi vaihtaa kappaletta, pysäyttää musiikin tai vastata puheluun. Käyttäjä voi itse valita Bluetooth-asetuksista AirPods -kuulokkeiden komennot mieluisiksi. Valittavana on pause, kappaleen vaihto ja Siri. Mikrofonin osalta käyttäjä voi valita käyttävätkö kuulokkeet vasenta, oikeaa vai molempia kuulokkeita.


  


AirPodsit ladataan asettamalla ne koteloon ja sulkemalla kotelon kansi. Tällöin ne sammuvat automaattisesti ja latautuvat aina, kun ne ovat kotelossa. Latauskotelo latautuu kotelosta riippuen joko Apple Lightning-USB-kaapelilla tai langattomalla Qi-yhteensopivalla laturilla. Applen mukaan kuulokkeet tarjoavat yhdellä latauksella viisi tuntia kuunteluaikaa ja kolme tuntia puheaikaa. Latauskotelo puolestaan antaa lisälatauksilla yli vuorokauden edestä kuunteluaikaa ja vain 15 minuutin lisälatauksella saat jo kolme tuntia kuunteluaikaa lisää. Omassa korvassa AirPodsit ovat pisimmillään keikkuneet kahdeksan tuntia putkeen, joskin kuuloketta piti välissä vaihtaa. Sellaista tilannetta ei kuitenkaan vielä ole osunut eteen, että akku olisi tyystin tyhjä niin molemmista kuulokkeista kuin latauskotelostakin.


 


Akun tilannetta voi seurata prosentin tarkkuudella iPhonesta, iPadista tai MacBookilta ja latauskotelossa kuulokkeiden välissä oleva led-valo muuttuu punaiseksi, kun akku alkaa vetelemään viimeisiään. iPhoneissa akun tilanteen voi tarkastaa joko silloin kun puhelimen liittää kuulokkeisiin tai Tänään-näkymästä. Tänään-näkymään on lisättävä Akut-widget, jotta akun tilanteen pääsee sieltä kurkkaamaan. Itselläni on puhelimen lisäksi käytössä MacBook, joten pystyn tarkistamaan molempien kuulokkeiden sekä latauskotelon akun tilanteen yhdistämällä ne tietokoneeseen.


  


Parasta AirPodseissa on se, että voin edelleen käyttää halutessani vain yhtä kuuloketta korvassa ja jos toisesta loppuu akku niin toisen voi napata kotelosta sen tilalle. Ääni siirtyy automaattisesti kuulokkeesta toiseen, eikä musiikkiin tule katkoksia vaikka korvaa vaihtaisi. Vinkki kaverin kanssa matkustavalle: anna toinen AirPods -kuuloke kaverille ja pääsette jammailemaan saman musan tahtiin.


 


Erityistä plussaa AirPodsit saavat siitä, että kuulokkeet ovat todella kevyet eikä niissä ole ylimääräisiä ulkoisia härpäkkeitä, joten ne pysyvät korvassa kuin nakutettu myös juostessa tai kuntosalilla. Hyvä akunkesto takaa sen, ettei musiikki lopu pidemmälläkään lenkillä ja latauskotelon voi huoletta jättää kotiin lenkin ajaksi. Kaiken kaikkiaan kuulokkeiden äänenlaatu on erinomainen ja muotoilu sopii ainakin omaan korvaan täydellisesti!


 


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa