Arvostelussa: Asus Zenbook Duo

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 13 katselukertaa


 


Ostoslistallani oli pitkään uusi läppäri, jota tulisin tarvitsemaan opiskelussa. Vaatimuksiani koneelle oli näppärä koko ja tarpeeksi tehoja pyörittämään kuvankäsittelyä sekä graafisia ohjelmia, kuten SketchUpia. Päädyin pitkän pohdinnan jälkeen Asuksen Zenbook Duo -läppäriin ja kerron tähän julkaisuun omat kokemukseni laitteesta noin kuukauden käytön jälkeen.


 


Tilaus ja käyttöönotto


  


Tilasin läppärin perjantaina Telian verkkokaupasta ja se olikin jo lauantaina noudettavissa. Nopeaa siis! Minulla oli viikko aikaa tutustua läppäriin, ennenkuin tarvitsin sitä tositoimissa opiskelujen parissa. Ensinnäkin, läppäri oli pakattu niiiin kauniiseen laatikkoon etten ehkä kestä. En yleensä hypistele uusia laitteita juurikaan, mutta tämä oli ihana. Yllätykseksi läppärin mukana tuli keinonahkainen säilytyslaukku, johon koneen voi sujauttaa matkan ajaksi. Kätevää, koska en omista erillistä läppärilaukkua. Tässä säilytyslaukussa läppäri kulkee suojassa tavallisessa laukussani. 


  


Läppärin mukana tulee myös Stylus-kynä, jota innoissani tutkin. Ihmettelin vain kun en saanut sitä mitenkään toimimaan ja en löytänyt siihen ohjeita. Noh, tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Kynässähän oli tietysti patterin edessä musta muovi, jottei patteri tyhjene ennen käyttöönottoa. Mahtavaa, nyt kynäkin lähti toimimaan.


 


Käynnistäminen sujui muittamutkitta ja halusin heti kokeilla läppärin erikoisuutta, lisänäyttöä näppäimistön yläpuolella. Lisänäyttö on varustettu ScreenPad Plus -kosketusnäytöllä, joten voit esimerkiksi käyttää kynällä tasoa kuin kännykkää tai tablettia. 


 


Käyttökokemus opiskelussa


  


Koulussa kone pärähti heti hienosti käyntiin. Huomasin vain, että kasvojentunnistus lukituksen avaamisessa ei aina ihan toimi. Olinkohan ehkä tunnistusta asettettaessa ollut ilman meikkiä ja koulussa sitten meikillä? Joka tapauksessa lukituksen voi avata myös perinteisesti salasanalla. 


 


Koneen kanssa ei ollut mitään ongelmia, kun latasin koulussa käytettävän ohjelman käyttööni ja aloitin tehtävät. Kaikki toimi erittäin hyvin. Luennolla totesin lisänäytön hyödyllisyyden, kirjasin siihen muistiinpanot kun samalla pystyin päänäytöllä käsittelemään tehtävääni.


 


Akku kesti hyvin iltapäivän luennolle asti, eli läppärin akulta hyvin ja odotettavasti suoriuduttu. Valmistajan mukaan akku on erittäin riittoisa ja riittää koko työpäiväksi. Omassa käytössäni akku kesti lataamatta ja kokoajan käytössä, sellaisen viisi tuntia.


 


Speksit


  

Näytön koko: 14,0"
Resoluutio: FHD 1920x1080
Paneeli: 300nits, 16:9, Anti-Glare, IPS Wide View, 100% sRGB
Suoritin: Intel Core i7-10510U
Suorittimen teho: 1,8 GHz (8M Cache, turbo jopa 4,9 GHz)
Keskusmuisti: 16 Gt LPDDR3
Näytönohjain: NVIDIA GeForce MX250
Ääni: Audio by Harman Kardon
Web-kamera: 3D infrapunakamera kasvojentunnistuksella
Akku: 70 WHrs, 4-kennoinen litiumioniakku
Muistikorttipaikka: Micro SD

Liitännät:


1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C (jopa 10Gbps),


1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A (jopa 10Gbps),


1 x USB 3.1 Gen 1 Type-A (jopa 5Gbps),


1 x HDMI,


3,5 mm kuuloke/mikrofoni -liitäntä


Wifi: 802.11AX 2*2
Bluetooth: Bluetooth 5.0 (Dual Band)
Kiintolevy: PCIEG3x2 NVME 512GB M.2 SSD
Optinen asema: Ei optista asemaa
Mitat: 32.3(W) x 22.3(D) x 1.95 ~ 1.95 (H) cm
Paino: 1,5 kg
Myyntipakkauksen sisältö: Stylus -kynä, Zen-suojatasku
Takuu: 24 kk

 


Valmistajan vinkit


 


Asuksen mukaan tämä kone on luovaa työtä tekevän valinta. Äänen ja musiikin kanssa työskennellessä pystyt soittamaan ohjelmistosyntetisaattoria käsin suoraan kosketusnäytöltä. Et tarvitse esimerkiksi erillistä koskettimistoa. 


 


Raskaiden kuvankäsittelyohjelmien tai videon editointiohjelmien pyöritys onnistuu laitteelta valmistajan mukaan tehokkaasti. Työnkulkua on myös helpompi seurata kun voit sijoittaa lisänäytölle esimerkiksi editoinnissa tarvittavan janan. Koneen suorituskyvyn takaa Intel Core i7-10510U suoritin ja 16 Gt keskusmuisti. Lisäksi Wi-Fi6 mahdollistaa vakaan tiedonsiirron, jos vastaanotat tai lähetät suuria tiedostoja. 


 


>> Tilaa Asus Zenbook Duo verkkokaupasta <<


  


Lue myös:0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa