Arvostelussa Sonyn WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet

  • 16 November 2021
  • 0 kommenttia
  • 31 katselukertaa


Sonyn WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet ovat olleet itselläni käytössä nyt jo hetken aikaa. Näiden kuulokkeiden yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on aktiivinen taustamelun poisto eli ANC (Active noise cancellation). WH-1000XM3 -kuulokkeissa yhdistyvät laadukas design, tehokas vastamelunpoisto sekä kattava äänentoisto, jotka tekevät niiden käyttämisestä mukavaa joka tilanteessa.


 


Mukautettu hälynpoisto ja ainutlaatuinen henkilökohtainen optimointi mahdollistavat nautinnollisen ja uniikin kuuntelukokemuksen käyttäjälleen. Kuuntelit musiikkia sitten bussissa, kaupungilla tai haluat keskittyä työskentelyyn kaikessa hiljaisuudessa, on nämä kuulokkeet testattu siihen ainakin omalta osaltani erittäin toimiviksi.


 


Sonyn mukaan tämä uudempi WH-1000XM3 -malli sisältää monia parannuksia edeltäjäänsä WH-1000XM2:seen verrattuna. Myös monien arvostelujen mukaan se päihittää edeltäjänsä muun muassa paremman melunvaimennuksen ja käyttömukavuuden osalta.


 


Myös yksi tärkeä ja mainitsemisen arvoinen asia on se, että Sonyn WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet on palkittu EISA (Expert Imaging and Sound Association) 2019-2020 palkinnolla markkinoiden parhaimpina vastamelukuulokkeina. EISA Award Best Product -merkinnän saaneet tuotteet edustavat tuotekategoriansa ja hintaluokkansa parhaimmistoa.


 


  


 


Kevyt rakenne ja taittuva runko lisäävät käyttömukavuutta


 


Sony WH-1000XM3 -kuulokkeet ovat suurehkosta koostaan huolimatta kevyen tuntuiset ja erittäin mukavat käytössä. Kuulokkeet on varustettu pehmustetuilla ja tiiviisti istuvilla korvatyynyillä, sekä suurilla ja syvillä kuulokekupeilla, jotka tekevät niiden käyttämisestä miellyttävää ja mahdollistavat pidemmänkin kuunteluajan. Napakoiden ja tiiviisti istuvien korvatyynyjen ansiosta kuulokkeet pysyvät hyvin päässä ja äänentoisto kuuluu hyvin ilman häiritseviä taustaääniä. Jämäkästi korville istuvat kuulokekupit eristävät jo itsessään taustalta kuuluvia ääniä sopivasti. Kuulokkeiden pehmustettu sanka on säädettävissä käyttäjällensä sopivaksi.


 


Niin kuin WH-1000XM2 -edeltäjämallissa, myös näissäkin kuulokkeissa on sisäänpäin taittuvat korvakupit, joka mahdollistaa niiden helpon kuljettamisen paikasta toiseen. Kuulokkeiden muotoilu on melko simppeli ja pelkistetty, eikä niistä löydy mitään ylimääräistä merkkiä kuparinväristä Sonyn logoa lukuun ottamatta. Tämän kuulokemallin kohderyhmäksi voisi mieltää liikematkustajat, koska kuulokkeet palvelevat juurikin tämän asiakassegmentin tarpeita.


 


Kuulokkeiden mukana tulee näppärä kankaalla päällystetty kovapintainen säilytyskotelo. Kotelo sisältää kuulokejohdon langallista kuuntelua varten, jolle on varattu oma paikkansa säilytyskotelosta. Värivaihtoehtoja tässä mallissa ovat musta sekä hopea. Itselläni on käytössä hopean värinen malli, joka omiin silmiini näyttää kuitenkin hieman enemmän harmaan hopealta, kuin täysin kirkkaan hopeiselta. Vaalean värisessä säilytyskotelossa näkyy ajan myötä helpommin käytönjälkiä kuin mustassa, joten tämä kannattaa huomioida värin valinnassa.


 


  


Monipuoliset toiminnot, henkilökohtainen optimointi ja aktiivinen taustamelunpoisto


 


Nämä kuulokkeet sisältävät monia kattavia älytoimintoja, kuten kullekin käyttäjälle oman räätälöidyn äänentoiston, erillisen hälynpoistoprosessorin sekä ilmanpaineen optimoinnin. Sense Engine -kuuntelutoiminnolla laite valitsee kuunteluasetukset sen mukaan, mitä olet käyttöhetkellä tekemässä. Yksilöllisen optimoinnin myötä kuulokkeet analysoivat käyttäjän pään koon sekä esimerkiksi silmälasien ja hiusten vaikutuksen äänimaailmaan, ja mukauttaa äänet juuri käyttäjällensä sopivaksi. Kuulokkeiden ilmanpaineen optimointi säätää äänentoiston juuri oikeanlaiseksi myös korkeuksissa, ja näin mahdollistaa hiljaisen käyttöhetken myös lentokoneessa.


 


Sonyn oman Headphones Connect -sovelluksen avulla voit hallinnoida ympäristön ääniä ja säätää äänitasoa. Voit myös valita erilaisia kuunteluasetuksia, jotka muistuttavat konsertti-, klubi- sekä ulkotilatyylistä äänentoistoa. Kuulokkeiden vastamelutoiminto vaimentaa taustaääniä todella tehokkaasti ja hetken voi tuntua jopa siltä, että kaikki äänet ja toiminta ympäriltäsi häviäisi. Aktiivinen taustamelun poisto on kuulokkeissa oletuksena päällä, mutta sen saa nopeasti pois asettamalla käden kuulokkeen päälle.


  


Näissä pelkistetyissä kuulokkeissa on vain kaksi nappia, jotka sijaitsevat kuulokkeiden vasemmalla puolella. Näistä napeista toinen on virtanäppäin ja toinen on tarkoitettu taustamelun säätämiseen. Vasemman puoleisessa kuulokekupissa on lisäksi aux-liitäntä.


 


Valtaosa kuulokkeiden toiminnoista löytyy sen oikeasta kuulokekupista, johon on laitettu kosketusalusta. Äänenvoimakkuuden säätäminen sekä kappaleiden vaihtaminen onnistuu koskettamalla oikeanpuoleista kuulokekuppia. Pyyhkäisemällä kuulokekupin pintaa ylös tai alas saat muutettua äänenvoimakkuutta joko kovemmalle tai hiljaisemmalle. Liikuttamalla kättäsi kuulokkeen päällä vasemmalle tai oikealle saat vaihdettua kappaletta. Tuplaklikkaamalla kuulokeen pintaa saat toiston pysähtymään ja jatkumaan.


 


Kuulokkeet on varustettu mikrofonilla, jonka avulla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita, sekä osallistua esimerkiksi etätöitä tehdessäsi palavereihin. Yhdellä pitkällä painalluksella saat käyttöösi kätevät äänikomennot, kuten Sirin ja Google Assistantin.


 


  


 


Pitkä akunkesto mahdollistaa pidemmän käyttöajan


 


WH-1000XM3 -kuulokkeissa on pitkäkestoinen akku ja ne latautuvat todella nopeasti. Kolmen tunnin latauksella saat kuulokkeet ladattua täyteen. Valmistajan mukaan akunkesto on täydellä akulla tarkalleen jopa 30 tuntia (hälynpoisto käytössä), ja 10 minuutin pikalatauksella on mahdollista saada viisi tuntia lisää käyttöaikaa. Akku kestää noin 38 tuntia ilman melunpoistoa. Sony Headphones Connect -sovelluksen kautta on mahdollista muokata kuulokkeiden akkuun vaikuttavia ominaisuuksia. Noin vartin käyttämättömyyden jälkeen kuulokkeet menevät automaattisesti lepotilaan, mutta sovelluksesta voit tämän ajan lyhentää aina viiteen minuuttiin asti. Kuulokkeet on varustettu USB-C-latausliitännällä, joka löytyy kuulokkeiden oikealta puolelta.


 


  


Tekniset tiedot


 


Kaiutinelementti: 40 mm


Taajuusvaste: 4–40 000 Hz


Kuulokeliitäntä: Bluetooth


Latausliitäntä: USB-C
DSEE HX:
Kyllä


Paino: noin 255 g


Tulo(t): Stereominiliitin
Passiivikäyttö:
Kyllä
Mikrofoni puheluita varten:
Kyllä
NFC:
Kyllä
Johdon pituus:
Kuulokekaapeli (noin 1,2 m, OFC-säikeet, kullattu stereominiliitin)
Takuu:
24 kk


 Sony WH-1000XM3 kuulokkeet tekevät sen mitä lupaavat. Tämä arvokkaan tuntuinen laite on varustettu kattavalla määrällä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä tavallisiin kuulokkeisiin verrattuna monipuolisemmat. Tehokas vastamelutoiminto, pitkäkestoinen akku ja kosketustoiminnalla toimivat älykuulokkeet antavat rahalle vastinetta.


 


Löytyykö sinulta nämä kuulokkeet? Kommentoi alas mitä olet pitänyt näistä! 


 


Tilaa Sony WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet


 


 


 


 


Lue lisää


 0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa