E3 2019 - Pelialan suurtapahtuma


 

Electronic Entertainment Expo eli E3 -pelimessut 2019 toivat jälleen pelaajille uusia odotuksen arvoisia julkistuksia. Tapahtumassa näkyy ja kuuluu luonnollisesti todella suuri määrä aiheeseen liittyviä keskusteluja ja julkaisuja, joten käydään merkittävämpiä juttuja jäpi.

 

Electronic Arts


EA on tunnettu pelintekijä, jonka isoin julkistus oli varmasti tulevasta seikkailupelistä Star Wars Jedi: Fallen Order. Kyseisestä avaruusseikkailupelistä nähtiin houkuttelevia pätkiä ja tälle varmasti löytyy pelaajakuntansa. Peliä ei myöskään tarvitse odotella ikuisuuksia, kuten joillain peleillä on tapana. Julkaisupäiväksi on ilmoitettu 15.11.2019, joten pukin konttiin voi tilailla tätä peliä. Peli julkaistaan PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Star Wars Jedi: Fallen Orderin lisäksi EA ilmoitti uusista ominaisuuksisa Apex Legendsiin, johon lisätään mm. uusi hahmo sekä uusi ase. The Sims 4 saa myös tarjolle laajennusosan ”Island Living”.

 

 

Microsoft

 

Suurin uutinen Microsoftilta oli ilmoitus uudesta Xboxista. ”Project Scarlett”-nimellä kulkevan seuraavan sukupolven konsolin odotetaan tulevan vuoden 2020 aikana. Lisää tehoja on luvassa huimasti konehuoneen puolelle 8K grafiikoiden, 120fps-kuvan sekä SSD-kovalevyn myötä. Uuden konsolin myynnin tueksi julkaistaan samoihin aikoihin mikäs muukaan kuin uusi avaruussotapeli Halo Infinite. Pelien suoratoistopalvelut ovat nousseet pinnalle ja Microsoftin Project xCloud -palvelu on tulossa julkiseen pilotointiin tänä vuonna. Käytännössä voit siis yhdellä kuukausimaksulla pelata kaikkia palvelusta löytyviä pelejä. Pelien puolesta kerrottiin Gears of War 5:n tulevan kuluvan vuoden syyskuussa, mutta huomion varasti selvästi jo nettimeemeiksi ehtinyt peli Cyberpunk 2077, jonka yhtenä hahmona esiintyy Keanu Reeves. Cyberpunk 2077 -pelin julkaisun kerrottiin tapahtuvan huhtikuussa 2020.

 

 

Bethesda

 

Bethesdan vuosi on ollut hieman kivinen, sillä Fallout 76 ei tarjonnut pelaajille sitä, mitä he siltä odottivat. Peli saakin nyt minkäpä muunkaan kuin oman Battle Royal -pelimuodon. ”Nuclear Winter”-niminen pelimuoto 51 pelaajaa kisaamaan ”Overseer”-tittelistä. Yhtiö esitteli myös Orion-nimellä kulkevan teknologian, jonka pitäisi parantaa pilvipelaamista, joten heiltä oma osuutensa myös siihen soppaan. Wolfenstein Youngblood pelille näytettiin uusi traileri sekä co-op -pelitila. Suurimman huomion varmaankin sai pelien osalta Doom Eternal, joka näytti yksinpelimuodoltaan melko doomimaiselta tykitykseltä ja siistiltä sellaiselta. Doom Eternal saa myös 2 vs 1 strategiaa ja taitoa vaativan moninpelimuodon ja peli julkaistaan 22.11.2019.

 

 

Ubisoft

 

Ykkösjuttu Ubisoftilta oli ehdottomasti Watch Dogs: Legion julkistus. Lähitulevaisuuden, brexitin jälkeisen ajan, Lontooseen ympäristöltään sijoittuvaa anarkiaa talouden sekä hallituksen murentuessa. Luvassa on hakkerointia hallituksen tietoverkkoon ja muiden hahmojen rekrytointia vastarintaa varten. Mielenkiinnolla odottelemme tämän julkaisua, joka tapahtuu 2020 maaliskuussa. Ubisoft ilmoitti myös uudesta TV-showsta, joka on tulossa Apple TV Plussalle. Tämän lisäksi Just Dance -pelistä julkaistaan jälleen uusi osa sen 10-vuotisen historian kunniaksi.

 

 

Nintendo

 

Herkkuja loppupäähän tarjolla. Zelda on monille ainakin nimenä tuttu peli ja sarja saakin jälleen uutta jatkoa Legend Of Zelda Breath of the Wild jatko-osan myötä. Se on siis tuotannossa, joten sitä on luvassa Nintendo Switchille. Nintendo ilmoitti myös Animal Crossing New Horizons pelin julkaisun menevän maaliskuulle 2020. Tänä vuonna ulos tulee myös Luigi’s Mansion 3, jota esiteltiin toki messuilla.

 

 

Square Enix

 

Herkuista puheen ollen. Voitte merkitä kalenteriinne päivämäärän 3.3.2020. Tuona päivänä kerrotaan julkaistavan FFVIIR eli Final Fantasy 7 Remake, josta on huhuja kiertänyt jo vuosia. Taistelumekaniikat tulevat olemaan melko samankaltaisia kuin FFXV:ssä. Tarina saa myös pieniä muutoksia ja lisää sisältöä on luvassa. Remake julkaistaankin siis useana pelinä laajan sisällön vuoksi ja jottei alkuperäisestä jää mitään tärkeää paitsi. Myös Square Enixin iso online-peli Final Fantasy XIV saa kolmannen laajennuksen. Final Fantasy-uutisten lisäksi huomion keräsi julkistus uudesta Marvel’s Avengers -pelistä. Trailerista oli nähtävissä etteivät tutut sarjakuvahahmot muistuttaneet elokuvista tuttujen näyttelijöiden hahmoja, joka nousi pieneksi kritiikin kohteeksi. Marvel’s Avengers julkaistaan 15.5.2020.

 

 

Ensimmäistä kertaa suurena tekijänä alalla tunnettu Sony jätti E3-messut väliin, josta yhtiö ilmoittikin hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Sony ilmoittaa omissa tapahtumissaan tai alustoillaan julkistuksista ja huhuja on kuulunut myös seuraavasta PlayStation-konsolista 2020-vuodelle. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan konsolimaailman kehitystä pilvipelaamisen suhteen, kun xCloud julkaistaan käyttäjille. Eikä vastaava palvelu Google Stadia aio jäädä siitä jälkeen vaan pikemminkin päinvastoin.

Seurasitko messuja ja mikä oli sinulle tapahtuman kokokohta?


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa